Uitslagen 27 en 28 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 28-10-2018 20:30u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Hulzense Boys-ASC’62 3-1

Derde klasse D
SVVN-OZC 4-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Elim 0-1

Zaterdag 27 oktober moest de nummer twee van de competitie S.V. Nieuwleusen aantreden tegen koploper S.C. Elim, dat nog geen puntverlies had geleden. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd in deze derde klasse D. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een eigen doelpunt van de Nieuwleusenaren: eindstand 0-1.

Bij S.V. Nieuwleusen begonnen Wouter Tabbers en Robin Hoogenkamp in de basis, wat ten koste ging van Bas Evenboer en Stan Scholten. S.V. Nieuwleusen begon voortvarend en al in de eerste minuut had Wouter Tabbers de wedstrijd kunnen openbreken. Maar op aangeven van Tom Vasse kon hij SC Elim keeper Alex Padding niet verschalken. Het spel golfde op en neer en het was Elim-aanvaller Jarno Prijs die tegen de paal kopte. Ook Thomas Huzen kon de bal na een mooie aanval niet in het doel krijgen. Helaas voor S.V. Nieuwleusen kon Ruben Brinkman dat wel door een voorzet, van wederom Jarno Prijs, hoogst ongelukkig in eigen doel te werken. De 0-1 achterstand werd bijna uitgebreid door een schot van Mike Doldersum die de paal raakte.

Na een dik halfuur werd een inzet van Tom Vasse van de doellijn gered door Marcel Koops. In de tweede helft voerde S.V. Nieuwleusen de druk op om de gelijkmaker te forceren. De ingevallen Bas Evenboer was tweemaal nog het dichtst bij de 1-1, maar na een prima voorzet van Tom Vasse raakte hij de paal en even later werd een kopbal van Bas van de doellijn gehaald. Aan de andere kant voorkwam keeper Tim Hoogenkamp met een schitterende reflex de 0-2 na een inzet van Herman Klomp. Trainer David Leeuw stuurde al zijn manschappen naar voren, maar de verdiende gelijkmaker zat er niet meer in. Dit kwam ook door een stug en goed verdedigend SC Elim. Al met al een ietwat zure nederlaag.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Dieze West-Lemele 0-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Longa’30-Rohda Raalte 2-1 (samenvatting)
Tubantia-Heino 3-1

Tweede klasse J
Luctor et Emergo-Overwetering 2-2

Foto’s: Sikko Cazemier

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-Zuidwolde 2-1

Foto’s: Kristian Giesen

Lemelerveld-Heerde 7-0

Derde klasse B
Heeten-Wijhe’92 0-3

Foto’s: Henk Vloedgraven en Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
FC Oldemarkt-USV 5-2

Op bezoek in Oldemarkt kwam USV voor rust tot 2 keer toe op voorsprong. Het was niet genoeg. Na rust liep de thuisploeg eenvoudig weg bij USV.

Voor rust was USV op zijn minst gelijkwaardig aan Oldemarkt, dat achterin regelmatig een steekje liet vallen. Al na 20 tellen had Leon Kooiker de openingstreffer op zijn schoen, maar doelman Albert de Hoop redde ternauwernood. De zeer actieve Jonatha Cesario zette USV na goed doorzetten in de 18e minuut wel op voorsprong (0-1). De voordelige marge hield nog geen minuut stand. Folkert Postma zorgde voor de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen kregen daarna kansen op meer. USV profiteerde na een half uur als eerste. Het schot van Martijn Verburg werd nog gekeerd, maar via verdedigers van Oldemarkt klutste de bal alsnog over de lijn (1-2). USV slaagde er niet in de voorsprong mee te nemen in de rust. Ver in blessuretijd sprong bij een corner niemand mee met Folkert Postma (2-2).

Na rust klopte Oldemarkt meteen op de deur. USV bleef het antwoord schuldig. In de 52e minuut zette Klaas Braad zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (3-2). USV kon er weinig tegenover stellen. In de 78e minuut werd het duel definitief beslist toen een duikeling werd beloond met een penalty. Folkert Postma completeerde zijn hattrick (4-2). Waarna Wouter van der Vegt in de 85e minuut met een mooie uithaal ook nog de 5-2 liet noteren. Dankzij de lat en een paar moedige reddingen van O-19 keeper Frank Kooiker bleven meer tegentreffers USV bespaard. Aan de overkant was een goedmakertje voor de penalty van Oldemarkt niet aan Leon Kooiker besteed. Hij mikte vanaf de stip op de lat. Een misser die volledig paste in het spelbeeld na de pauze. Na een goede start is USV intussen weggezakt naar de onderste regionen van de ranglijst.

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Lettele-Haarle 2-1
ABS-Broekland 0-1
Raalte-DAVO 2-4
Nieuw Heeten-Enter 2-4

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Schoonebeek 3-1

Vijfde klasse A (Noord)
Blankenham-Hoonhorst 0-2
Vilsteren-Scheerwolde 3-1

Vijfde klasse G
Mariënheem-IJsselstreek 3-3
SDOL-Go Ahead 4-0
Wesepe-SC Deventer 0-2