Uitslagen 27 en 28 januari (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 28-01-2018 20:50u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Sparta Enschede 2-0

Foto’s: Kristian Giesen

Tweede klasse J (Noord)
FC Meppel-Nieuwleusen 2-2

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop moest S.V. Nieuwleusen, rode lantaarndrager in de 2e klasse J Noord, de belangrijke uitwedstrijd spelen tegen FC Meppel. FC Meppel had slechts drie punten meer vergaard en bij winst zou er de zo broodnodige aansluiting zijn. Helaas zat er na een spannende strijd niet meer in dan een 2-2 gelijkspel.

S.V. Nieuwleusen kwam binnen de lijnen met het zeer jonge centrale duo Roy Bollemaat en Stefan van Veen. Dit duo had bewezen haar mannetje te staan in de vorige week gewonnen oefenwedstrijd tegen WZC uit Wapenveld. Dit in groot contrast met de centrale verdediging van FC Meppel, o.a. bestaande uit de bijna 40 jarige routinier Edwin Maat. Dat deze man is teruggehaald om de verdediging te versterken, heeft ongetwijfeld te maken met de tot nu toe tegenvallende resultaten.

S.V. Nieuwleusen begon voortvarend aan de wedstrijd en dat leidde tot een paar niet benutte mogelijkheden voor de snelle Justin Beentjes. Na een kwartier spelen kwam S.V. Nieuwleusen verdiend op voorsprong door Tom Vasse op aangeven van Reinier Meijerink (0-1). In het verdere verloop van de 1e helft was S.V. Nieuwleusen de bovenliggende partij maar werden de kansen om de score uit te breiden niet benut.

Kort na de rust kwam S.V. Nieuwleusen door slecht verdedigen binnen twee minuten op een achterstand te staan door doelpunten van achtereenvolgens Dave Knipmeijer en Emiel Kwant (2-1). FC Meppel koesterde deze snelle en onverwachte voorsprong door massaal te gaan verdedigen en te proberen met lange ballen de spitsen te bereiken. S.V. Nieuwleusen ging niet bij de pakken neerzitten en met veel inzet werd de verdediging van FC Meppel onder druk gezet. Kansen op de gelijkmaker waren er voor Ruben van Dijk en Justin Beentjes, maar doelman Stijn Koch deed zijn werk naar behoren. Toch ging deze doelman in de fout door de doorgebroken Justin Beentjes buiten de zestien meterlijn onderuit te halen. Normaal gesproken had de doelman hiervoor een rode kaart moeten krijgen. Scheidsrechter Agricola zag blijkbaar aanleiding om het bij een gele kaart te laten.

Tien minuten voor tijd kreeg S.V. Nieuwleusen loon naar werken. Bas Evenboer speelde op links zijn man uit en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Reinier Meijerink afgerond (2-2). FC Meppel kreeg kort voor tijd nog een kans om alsnog de winst te pakken. Tot opluchting van de talrijk meegereisde supporters wist doelman Timo Muller dit te voorkomen.

Hoewel S.V. Nieuwleusen deze middag de winst niet kon pakken, biedt het vertoonde spel en vooral de inzet voldoende aanknopingspunten en vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-FDS 2-3

Vierde klasse D
BZSV De Blauwwitters-Lemele 2-0

Zondag

Eerste klasse E
BWO-Rohda Raalte 2-0 samenvatting
Heino-Tubantia 1-1

Tweede klasse J
Bon Boys-Overwetering 3-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Beilen 1-1

Foto´s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Heeten-SP Lochem 1-3

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-VV Twenthe 8-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
Twedo-OVC’21 6-0
SVV’04-USV 2-1

Zelfs toen trainer Theo van ’t Zand ruim 20 minuten voor tijd een verdediger opofferde voor een extra aanvaller, wist USV nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van SVV ’04 keeper Dennis Bos. Dat was tekenend voor de wedstrijd. USV bracht te weinig zodat de thuisploeg vrij eenvoudig de 2-1 voorsprong over de streep wist te trekken.

De opening was duidelijk voor SVV ’04. Vooral over de linkerkant werd geprobeerd de verdediging van USV te ontregelen. Maar het gaatje werd in de 10e minuut gevonden dwars door het midden. Na een steekpass dook Harmen Stuiver alleen op voor doelman Martijn Scheper, die keurig werd omspeeld (1-0). Daarna had USV het meeste balbezit, combineerde af en toe aardig, maar was zelden dreigend. Het was dan ook niet verrassend dat na een tegenaanval SVV ’04 de voorsprong wist te verdubbelen. Anne de Jonge strafte in de 36e ploeterwerk achterin af met een gemikt schot (2-0).

Na rust hetzelfde spelbeeld. USV probeerde het wel, maar creëerde vrijwel niets. SVV’04 loerde intussen alleen maar op een counter. Dankzij Frank Kuiper gloorde er in de 56e minuut toch weer een puntje voor USV aan de horizon. Zijn lage inzet paste precies naast de paal (2-1). De aansluitingstreffer veranderde niets aan het spelbeeld. USV kon er maar geen volwassen slotoffensief uitpersen terwijl de counterende thuisclub niet in staat was de wedstrijd definitief op slot te draaien. Zo bleven de 3 punten uiteindelijk niet onverdiend in een druilerig Schoonebeek.

Zondag vervolgt USV de competitie met een thuiswedstijd tegen EMMS. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Onderschrift foto: Frank Kuiper, hier omringd door verdedigers van SVV ’04, zorgde voor de aansluitingstreffer van USV.

Verslag: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Dalen-Dalfsen 4-3 samenvatting

Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse H
Holten-Hoonhorst 2-0
SP Deventer-Lettele 0-2
Raalte-Terwolde 2-0
Broekland-ABS 2-1
Activia-Nieuw Heeten 0-0
Haarle-De Gazelle 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren is vrij

Vijfde klasse F
Wissel-SDOL 0-1
Wesepe-Apeldoornse Boys 0-2
Mariënheem is vrij

Foto: Kristian Giesen

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!