Programma 26 en 27 november (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 27-11-2016 19:55u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Den Ham-ASC’62 2-2
Hellendoorn-OZC 3-2

Derde klasse D (Noord)
ZZVV-Nieuwleusen 1-1

Na een weekje rust stond voor S.V. Nieuwleusen op de koude zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen ZZVV Zuidwolde op het programma. Op voorhand een lastige uitwedstrijd, ZZVV bezet de vierde plek en S.V. Nieuwleusen neemt ongeslagen de kop positie in. Na 90 minuten voetbal stond er een terechte eindstand van 1-1 op het scorebord. S.V. Nieuwleusen begon furieus aan de wedstrijd, door goed druk te zetten op de verdediging van ZZVV had de thuisclub moeite om het spel te maken.

In de 13e minuut wist Rob Muller helaas het net niet te vinden, uit een hoekschop kopte hij uit een vrije koppositie voorlangs. Na een kwartier voetballen begon ZZVV makkelijker te voetballen en kreeg steeds meer grip op het spel van S.V. Nieuwleusen. Dit resulteerde in de 22e minuut in de 1-0, een schitterende aanval werd onhoudbaar binnen gekopt door Bram Otten. S.V. Nieuwleusen ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker maar er kropen wat slordigheden in het spel van de oranjehemden en de eindpass was niet altijd even zuiver. De thee werd met een 1-0 ruststand opgezocht.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld als de eerste helt. S.V. Nieuwleusen ging driftig op zoek naar de gelijkmaker. Met de wisselspelers Saake Maalestein en Justin Beentjes, in plaats van, Bas Evenboer en Erwin Dijk gaf trainer David Leeuw zijn aanvallende aspiraties weer. ZZVV werd steeds verder teruggedrongen, maar middels zeer goed uitgevoerde counters wisten de aanvallers van ZZVV het de verdediging van S.V. Nieuwleusen soms knap lastig te maken.

Met nog iets meer dan 5 minuten op de klok was het goudhaantje Reinier Meijerink die een fantastische voorzet van Ruben Brinkman op waarde wist te schatten en kopte de terechte 1-1 achter doelman Verburg. Na 90 minuten voetbal een puntendeling en behield S.V. Nieuwleusen de ongeslagen status en koppositie.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-Wilhelminaschool 0-4

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-TVC’28 1-1
Alcides-Rohda Raalte 2-2

Derde klasse B
Eerbeekse Boys-Heeten 4-1
Warnsveldse Boys-Overwetering 3-2

Foto’s: Sikko Cazemier

Lemelerveld-Columbia 5-1

Foto’s: Martin Zwakenberg

Wijhe’92-SP Lochem 0-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Oranje Zwart 2-0
USV-Wacker 5-0

Door de 5-0 overwinning die USV op Wacker boekte en de 2-3 nederlaag van Havelte tegen Steenwijkerwold heeft het team van coach Theo van ’t Zandt de koppositie in de 4e klasse van de Haveltenaren overgenomen. Op de eclatante overwinning van USV op de mannen uit de De Wijk viel eigenlijk weinig af te dingen. Afgemeten aan de kansen had het in de rust al zomaar 4-2 voor de thuisploeg kunnen staan. Het bleef echter bij een treffer van Leon Kooiker, één van de uitblinkers, die in de 13e minuut attent reageerde op een schot van jubilaris Mathijs van Faassen (250e wedstrijd) die doelman Daan Dekker niet onder controle kon krijgen, 1-0.

Na de pauze werd de wedstrijd al gauw beslist toen Kooiker in de 47e minuut een voorzet van Ron Meijerink keurig afrondde, 2-0. Een minuut later kon Kooiker binnen het strafschopgebied uitsluitend door een overtreding gestuit worden. De door arbiter Dekker uit Epe toegekende strafschop werd door Sander Schaeffer feilloos verwerkt, 3-0.

Ondanks dat Wacker na deze dubbele domper in de wedstrijd probeerde terug te komen bleef USV de lakens uitdelen. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Wacker werd de voorsprong in de 79e minuut vergroot naar 4-0 voor de Nieuwleusenaren. Ruben Roescher was hierna nog dicht bij een ‘eretreffer’ voor Wacker maar zijn schot belandde op de paal. Uiteindelijk bepaalde Meijerink, na een assist van Kooiker, in de slotfase de eindstand op 5-0.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Dalfsen-Holten 3-0

Foto’s: Kristian Giesen

ABS-Haarle 3-0
Wissel-Broekland 1-4
De Gazelle-Hoonhorst 4-0
Lettele-Diepenveen 2-2

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Willemsoord 4-0

Vijfde klasse G
SP Deventer-SDOL 7-3
Kon UD-Wesepe 3-2
Raalte-Sallandia 0-0
Terwolde-Mariënheem 2-0
Nieuw Heeten-V en L 2-0