Uitslagen 26 en 27 mei (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 28-05-2018 19:20u

Zaterdag

Tweede klasse H
Blauw Wit’66-ASC’62 2-1

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-Gramsbergen 2-2

Zaterdag 26 mei speelde S.V. Nieuwleusen haar laatste wedstrijd in de tweede klasse. Het werd 2-2.

Het was een wedstrijd waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Gramsbergen had zich inmiddels gehandhaafd met een plek in de middenmoot en voor S.V. Nieuwleusen was de tweede klasse een maatje te groot, de degradatie naar de derde klasse was inmiddels een feit. Hoewel de temperatuur tropische waarden bereikte probeerden beide ploegen er een aantrekkelijk duel van te maken. Gramsbergen was in de eerste helft het meest gevaarlijk. Meerdere keren was het Tim Hoogenkamp die zijn doel met goed keeperswerk schoon wist te houden. Daar tegenover was het S.V. Nieuwleusen dat slordig was in de beslissende eindpass. Waar Gramsbergen in de verdediging veel ruimte voor de S.V. Nieuwleusen-aanvallers liet, kwamen de passes òf te laat òf helemaal niet.

Toch was het S.V. Nieuwleusen dat in de 15e minuut op voorsprong kwam. Ruben Brinkman wist uit een goed genomen vrije trap Ruben van Dijk alleen voor de keeper te zetten. Ruben wist daar wel raad mee en schoot beheerst binnen. In de 27e minuut was het Carlo Alfring van Gramsbergen die alle ruimte van de S.V. Nieuwleusen verdediging kreeg en laag en hard binnenschoot: 1-1. Kort voor rust in de 38e minuut zette de goed spelende Ruben van Dijk, Reinier Meijerink vrij voor de keeper die verwoestend uithaalde: 2-1. In de tweede helft hadden beide ploegen nog enkele kansen om de score te vergrootten. Het enige doelpunt werd gemaakt door wederom linksback Carlo Alfring, die regelmatig gevaarlijk opkwam. Met een enorme uithaal in de verre hoek verschalkte hij Tim Hoogenkamp: 2-2. Vlak voor tijd had Bas Evenboer de winnende treffer op zijn schoen. Helaas werd zijn inzet gekeerd door keeper Rolf Timmer.

Tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
Hardenberg’85-OZC Ommen 1-2

Vierde klasse D
Lemele is vrij

 

Zondag

Eerste klasse E
SC Bemmel-Heino 2-1
Rohda Raalte-De Zweef 1-5

Tweede klasse J
Overwetering-Columbia 7-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Ruinerwold-Lemelerveld 4-3

Derde klasse B
SV Zwolle-Heeten 0-3
Albatross-Wijhe’92 0-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-SVV’04 3-3
Dalfsen-EMMS 4-0 Dalfsen kampioen!

Foto’s: Kristian Giesen

USV-FC Ter Apel’96 6-1

Met een daverende zege op FC Ter Apel ’96 heeft USV zich definitief gehandhaafd in de 3e klasse. De aantrekkelijke voorstelling op een warm sportpark Hulsterlanden gaf een extra feestelijk tintje aan het afscheid van trainer Theo van ’t Zand en de routiniers Rick Timmerman en Mathijs van Faassen. Beide afzwaaiende spelers gaven voor rust extra glans aan hun toch al indrukwekkende carrière bij USV. In de 32e minuut leverde Mathijs van Faassen een prachtige pass af die knap met het hoofd werd verlengd door Bas Chierandjoe (1-0). Op slag van rust was het de beurt aan Rick Timmerman. Hij kopte een lange voorzet van Leon Kooiker tegendraads perfect in de bovenhoek (2-0).

Na rust deed Patrick Bults wat terug voor de Groningse gasten, maar toen Ron Meijerink vanaf de aftrap iedereen omspeelde en de bal in het lege doel schoof was de wedstrijd gespeeld (3-1). Waarna het thuispubliek nog een half uurtje werd verwend met een soort van gallery play. Doelpunten konden niet uitblijven. Invaller Dennis van der Veen was het eindstation van een snelle, geoliede aanval (4-1). Even later vond de eveneens ingevallen spelmaker Frank Kuiper met een laag afstandsschot de benedenhoek (5-1). Ook het slotakkoord. met een slim hakje van Sander Schaeffer en een strakke afronding van Leon Kooiker, kon rekenen op veel applaus (6-1).

Foto’s: Peter Meijerink / tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse H
Hoonhorst-Haarle 0-2
Lettele-Broekland 1-2
Nieuw Heeten-De Gazelle 4-3
DAVO-Raalte 5-1

Vijfde klasse A (Noord)
Ulu Spor-Vilsteren 7-2

Vijfde klasse F
IJsselstreek-Wesepe 8-1
Mariënheem-Go Ahead Deventer 6-0
Sallandia-SDOL 1-2

Foto boven: Kristian Giesen

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!