Uitslagen 25 en 26 november (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 26-11-2017 21:40u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Enter Vooruit 2-2

Foto’s: Kristian Giesen

Tweede klasse J (Noord)
Omlandia-Nieuwleusen 6-1

Ondanks vele blessures vertrok S.V.Nieuwleusen vol goede moed naar het Groningse Ten Boer. Al snel werd het weer duidelijk dat het roer om moet en er mannelijkheid, karakter en strijdlust verwacht wordt in de Noordelijke 2e klasse. Bij de eerste de beste corner in de 4e minuut scoorde vv Omlandia via Jan Oosterbeek met een rake kopbal de 1-0 en S.V. Nieuwleusen liep direct achter de feiten aan.

Het moet gezegd worden dat S.V. Nieuwleusen zich, na die vroege goal, prima herstelde. Trainer David Leeuw gaf aan dat zijn team moest inzakken, zodat Omlandia het spel moest maken. Dit was de club uit Ten Boer duidelijk niet gewend en hierdoor werd S.V Nieuwleusen gevaarlijk via de counter. Dit was met de snelle spitsen Tom Vasse en Rémon Scheper de juiste tactiek. S.V. Nieuwleusen bleef het vervolg van de 1e helft prima in het gekozen tactische concept voetballen. Tot in de laatste minuut voor rust, toen diverse persoonlijke fouten werd afgestraft en notabene rechtsback Ruben Meier voor de thuisclub kon scoren. Met een pijnlijke 2-0 op het scorebord brak de rust aan.

Na de thee probeerde S.V. Nieuwleusen het nog wel, maar na de 3-0 van Jeroen Haan in de 55e minuut was het gebeurd met de koopman. De linies sloten niet meer en Omlandia kon naar hartenlust voetballen. Rémon Scheper, Tom Vasse en de ingevallen Justin Beentjes probeerden het nog wel maar alleen Rémon Scheper lukte het om te scoren. De thuisclub behaalde een te gemakkelijke 6-1 overwinning.

Wederom werd duidelijk dat 2J geen gemakkelijk klasse is. Er wordt in deze klasse meer teamdiscipline en volwassenheid verwacht. A.s. zaterdag 2 december gelukkig weer een nieuwe kans. S.V. Nieuwleusen speelt dan om 14.30 uur thuis tegen Bedum, de club waar Arjan Robben ooit begon.

Tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-LTC 0-0

Vierde klasse D
DKB-Lemele 2-1

 

 

Zondag

Eerste klasse E
RKZVC-Rohda Raalte 1-2
Heino-Longa’30 1-2

Tweede klasse J
Luctor et Emergo-Overwetering 1-1

Foto: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Stadskanaal 4-1

Foto’s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Helios-Heeten 1-0
Wijhe’92-Ruurlo 5-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
FC Ter Apel’96-OVC’21 6-0
Gieten-USV 2-3

Feest in de bus bij USV! Hoezo draak van een wedstrijd? Niek Ekkelenkamp was het goudhaantje. Diep in blessuretijd zette hij zijn voet tegen een voorzet van Frank Kuiper en bezorgde USV de niet meer verwachte overwinning in een modderig Gieten (2-3).

USV had vanaf de aftrap het meeste balbezit. Maar deed er veel te weinig mee. Aanvallende acties kwamen nauwelijks uit de verf. Vaak door onnauwkeurigheid. Soms ook omdat USV op het beslissende moment voorin een mannetje tekort kwam. Gieten werkte hard, maar staat niet voor niets op de voorlaatste plaats. Dat ligt niet aan Denny Feiken. De centrumverdediger houdt van opruimen en deed dat zeer effectief. Zijn lange bal zette heel af en toe ook de Gieten aanval aan het werk. Uit het niets kwam de ploeterende thuisploeg in de 21e minuut op voorsprong. USV was achterin niet attent en Stephan van Veen schoot raak. Buitenspel volgens USV, maar arbiter Lemmen zag het anders (1-0). Even later voorkwam de sterk keepende Martijn Scheper met een geweldige reflex zelfs een grotere achterstand. Met Swen Meesters voor Mathijs van Faassen koos USV na rust voor een wat meer aanvallende speelwijze. Maar het was stroef en het bleef stroef. Toch kwam USV in de 55e minuut langszij. Uit een corner viel de bal voor de voeten van spits Ron Meijerink. Met zijn ‘verkeerde linker’ klopte hij veteraan doelman Richard van Calker laag in de hoek (1-1). Terwijl beide ploegen maar bleven grossieren in verkeerde passes en misverstanden kwam USV in de 71e minuut op voorsprong. Eindelijk was daar wel een goed lopende aanval. Frank Kuiper speelde zich op links knap vrij en weer was Ron Meijerink trefzeker (1-2). Lang kon USV niet van deze voordelige stand genieten. Zeer matig verdedigen stelde Jacco Martens in de 75e minuut in staat de gelijkmaker te scoren (2-2). En kon het grote foutenfestival nog alle kanten op. Gelukkig stond met Martijn Scheper de beste man van het veld bij USV in het doel. Want de lange en hoge ballen van Gieten bleven maar voor onrust zorgen achterin bij USV. En toen was daar weer minuut 90+3. En ging USV, net als vorige week in Sleen, alsnog juichend van het veld. Door de belangrijke winst heeft USV wat meer lucht in het 2e rijtje van 3C. Zondag krijgt USV bezoek van het sterke CEC uit Emmercompascuum. Het duel tegen de nummer 2 op de ranglijst begint om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

USV-doelman Martijn Scheper houdt ook hier oog op de bal en groeide uit tot beste man van het veld.  

Foto: Peter Meijerink / Tekst: Ben Schuurman

Musselkanaal-Dalfsen AFGELAST

Vierde klasse H
Broekland-Diepenveen 0-1
Activia-Lettele 4-0
Haarle-Terwolde AFGELAST
Raalte-SC Deventer 2-2
Nieuw Heeten-Hoonhorst verplaatst naar 29 april.

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-DVSV 3-1

Vijfde klasse F
Wesepe-Kon. UD 2-1
SV CCW’16-Mariënheem AFGELAST
SDOL-SSA Epse Gorssel 5-1