Programma 25 en 26 maart (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 26-03-2017 20:40u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
WVF-ASC’62 3-3
OZC-Quick’20 (zat) 4-0

Derde klasse D (Noord)
SC Lutten-Nieuwleusen 2-2

Zaterdag 25 maart stond de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Lutten op het programma. Om nog uitzicht te houden op het kampioenschap moest er gewonnen worden om DESZ nog in het vizier te houden. Helaas werden de punten gedeeld en werd er met 2-2 gelijkgespeeld. De wedstrijd begint slordig van beide kanten. Veel fouten over en weer. Het leek even of beide teams moesten wennen aan het droge veld. Beide teams begonnen wel gretig en schuwden de duels niet.

Na een kwartier werd S.V. Nieuwleusen voor het eerst gevaarlijk. Na goed doorzetten van Tom Vasse stond Reinier Meijerink ineens alleen voor de keeper maar deze redde knap. Ook voor het doel van S.V. Nieuwleusen was het af en toe gevaarlijk. Uit een corner ontstond veel gevaar voor het doel van Wietse van der Ploeg maar gelukkig kon de bal worden weggewerkt.

Ook S.V. Nieuwleusen was gevaarlijk uit een standaardsituatie. Vanaf de zijlijn legde Ruben Brinkman de bal bij de tweede paal. De keeper van Lutten ging echter onder de bal door waarna de bal op paal belandde en weer terug het veld in stuiterde. Plotseling was het raak voor de thuisclub in de 36e minuut. Nick Weekamp schoot vanaf de hoek van het strafschopgebied keihard de bal diagonaal binnen: 1-0. S.V. Nieuwleusen zou bijna direct wat terugdoen maar na een knappe voorzet van Mark de Weerd kopte Tom Vasse net naast.

In het begin van de tweede helft zijn er kansen voor beide teams. Het spel blijft slordig maar na een goede aanval over links is het Joran Buursema die alleen voor de keeper net naast schiet. Na een ik kwartier in de tweede helft is het dan toch ineens Reinier Meijerink die na een goede uitbraak zijn tegenstander uitkapt en het hoofd koel houdt en fraai de 1-1 binnenschiet. SC Lutten was blijkbaar niet erg onder de indruk en wist na gerommel voor de goal van Wietse van der Ploeg direct weer op voorsprong te komen door een goal van Frank Altena. En het had ook zomaar 3-1 kunnen als Erwin Goutbeek niet op geweldige wijze de bal nog van de doellijn weghaalde.

Met nog tien minuten te spelen legde de scheidsrechter de bal op de stip na een overtreding wat op gevaarlijk spel leek. Reinier Meijerink schoot de strafschop feilloos binnen. Nu pas begonnen de oranjehemden echt goed te voetballen en gingen nog vol voor de winst maar er was te weinig tijd helaas. Na nog een laatste kopbal op de lat floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Eindstand 2-2.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D
Rijssen Vooruit-Lemele 3-1

 

Zondag

Eerste klasse E 
Rohda Raalte-Rigtersbleek 0-0
Heino-Stevo 4-0

Derde klasse B
Lemelerveld-Warnsveldse Boys 2-0
Wijhe’92-Eerbeekse Boys 3-0

Foto’s: Rijk van den Berg

Heeten-SP Lochem 4-0

Foto’s: Henk Vloedgraven

Witkampers-Overwetering 0-3

Vierde klasse E (Noord)
Old Forward-OVC’21 0-5
USV-IJhorst 3-0

Rode lantaarndrager IJhorst zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. In de warming-up moest doelman Danny Nieuwenhuis door een blessure afhaken en werd coach Patrick Visser gedwongen veldspeler Thom Meijer onder de lat te posteren. Ondanks het gemis van de vaste sluitpost speelden de IJhorstenaren een zeer verdienstelijke eerste helft. Met veel passie werd koploper USV bestreden en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Het keerpunt kwam in de 39e minuut toen Mathijs Smilde na een voorzet van Rick Timmerman hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Sander Schaeffer gaf hierna Meijer geen schijn van kans bij zijn prima genomen penalty, 1-0.

Door het energieke spel van de eerste 45 minuten raakte de pijp, gaandeweg de wedstrijd, aardig leeg bij de gasten uit IJhorst. De ruimtes werden te groot en USV probeerde daar gebruik van te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg in de 63e minuut de voorsprong kon vergroten. Aanvoerder Kay Huzen krulde uit een vrije trap de bal langs Meijer in het IJhorster doel, 2-0. Toen invaller Dennis van der Veen, op aangeven van Jorden Zunnebeld, in de slotfase de 3-0 binnen kon koppen was de ‘bijna-derby’ definitief beslecht.

Zondag staat voor USV de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent voor de toppositie OVC ’21 op het programma. Om 14.00 uur wordt er op Sportpark Westbroek in Ommen afgetrapt.

Verslag en foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
DAVO-Broekland 0-1
Hoonhorst-Diepenveen 0-4
Haarle-De Gazelle 1-4
Ulu Spor-Dalfsen 1-1
ABS-Lettele 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-FC Kraggenburg 0-0

Vijfde klasse G
SP Deventer-Raalte 6-4
Nieuw Heeten-Kon UD 1-0
Mariënheem-Wesepe 2-1
Go Ahead-SDOL 0-4

Foto: Kristian Giesen (archief)