Programma 24 en 25 september (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen of afgelastingen.

Update: 28-09-2016 09:40u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Quick’20 1-1

Foto’s: Kristian Giesen

OZC-ZAC 2-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Fit Boys 1-0

Foto’s: Maria de Roo

Derde klasse D
Lemele-Voorwaarts V. 0-5

 

Zondag

Eerste klasse E
Quick 1888-Heino 5-3
Rohda Raalte-Stevo 2-3

Derde klasse B
Wijhe’92-Lemelerveld 0-2


Foto’s: Ineke van Wijhe

Heeten-Warnsveldse Boys 1-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Overwetering-Albatross 3-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Vierde klasse E (Noord)
Zandhuizen-OVC’21 0-3
Steenwijkerwold-USV 3-2

Als USV in de top van de 4e klasse mee wil blijven draaien dan zal het uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Na vier wedstrijden in Noord is het al lang duidelijk dat uitsluitend met technisch vaardig voetbal een topklassering niet eenvoudig binnengehaald kan worden. Er is dus het nodige werk aan de winkel voor hoofdtrainer Theo van ‘t Zand.

Steenwijkerwold wil graag terug naar de 3e klasse maar het jeugdige team van coach Gerrie Schouwenaar is zeker nog geen topteam. Het heeft echter wel Niek Schokker in haar gelederen. Deze jonge aanvaller was met name in de eerste helft een voortdurende plaag voor de defensie en directe tegenspeler Niek Ekkelenkamp. Ondanks het optische veldoverwicht van Steenwijkerwold kwam USV in de 16e minuut enigszins verrassend op voorsprong. De geplaatste kopbal van Rick Timmerman werd nog getoucheerd door aanvoerder Jan Oord en hierdoor werd de bal onbereikbaar voor doelman Gerwin Bosscha, 0-1. Vier minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen Schokker’s fraaie passeeractie en dito voorzet door Peter Dekker werd binnengetikt, 1-1. Vlak voor rust liet dezelfde Schokker de verdediging weer zijn hielen zien en nu was Christiaan de Lange de scherprechter, 2-1.

Na de uiterst moeizame eerste helft kwam USV na rust beter in haar spel. Nu werd wel de tegenstander de wil opgelegd en scoorde Leon Kooiker met een knappe goal in de 50e minuut de verdiende gelijkmaker. De blauwwitten kregen in de gaten dat er meer te halen viel in Steenwijkerwold. Dat feest ging echter niet door omdat de verdediging van USV in de 72e minuut in haar eigen strafschopgebied door klungelwerk in de fout ging. Hierdoor belandde de bal op de arm van één van de spelers en werd een strafschop aan Steenwijkerwold toegekend. Met dit buitenkansje wist Erwin Kok wel raad, 3-2. Na deze domper probeerden de Nieuwleusenaren in de slotfase de schade nog te herstellen maar met het nodige kunst- en vliegwerk hield de defensie van de gastheren keurig stand.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Holten-Lettele 3-4
Haarle-Be Quick Z 2-0
Hoonhorst-DAVO 1-5
De Gazelle-Dalfsen 3-1
Broekland-Activia 1-0

Vijfde klasse A (Noord)
Uffelte-Vilsteren 4-2

Vijfde klasse G
Wesepe-V en L 3-1
Go Ahead Deventer-Raalte 2-2
SDOL-Sallandia 0-2
Mariënheem-Kon UD 5-0
SP Deventer-Nieuw Heeten 3-1

Foto: Ineke van Wijhe