Uitslagen 24 en 25 november (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 25-11-2018 21:38u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Be Quick’28-ASC’62 4-4

Derde klasse D
OZC-Kloosterhaar 1-1

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D (Noord)
SVN’69-Nieuwleusen 3-4

Met muts op en handschoenen aan togen de supporters van S.V. Nieuwleusen richting Nijeveen waar de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van Noord 3e klasse D op het programma stond. Ondanks de koude wind uit het oosten hield de spanning de supporters warm en werd deze knotsgekke wedstrijd beslist in het voordeel van S.V. Nieuwleusen: 3-4.

Het was vooral Nieuwleusen dat vanaf het beginsignaal probeerde te voetballen maar dat werd niet makkelijk gemaakt door het veld en de tegenstander. SVN ’69 liet weten dat er ondanks de stand op de ranglijst, het geen gemakkelijke middag zou worden voor de bezoekers. De mouwen werden opgestroopt en er werd, af en toe op het randje, gestreden voor elke bal. Dat kwam het veldspel van Nieuwleusen niet ten goede. Ondanks de prachtige 0-1 van Wouter Tabbers in de 11e minuut werd gedurende de eerste helft het niveau steeds minder. De volledig onnodige 1-1 viel dan ook al snel. Er werd niet opgelet bij een vrije trap die erg lang onderweg was. Deze werd door de kleinste man van het veld ingekopt. Voor SVN ’69 een reden om de mouwen nog meer op te stropen. Beide partijen gingen de lange bal, al dan niet bewust, steeds meer hanteren zonder daarmee echt kansen te creëren. Met een 1-1 tussenstand en niet al te best voetbal werd er gerust.

De tweede helft werd voortvarend gestart door S.V. Nieuwleusen. Er werd weer meer gecombineerd en dat resulteerde direct in een aantal mogelijkheden. Na tien minuten was er de eerste echte kans van de tweede helft. Na een mooie combinatie tussen Tom Vasse en Reinier Meijerink kwam Wouter Tabbers in scoringspositie maar zijn schot vond het net helaas niet. S.V. Nieuwleusen wordt steeds sterker en er komen meer kansen, vooral via de vleugels. Geheel tegen de verhouding in is het SVN’69 dat op dat moment weet te scoren. Na een uitbraak over rechts is het Stefan van Veen die de bal erg ongelukkig in eigen doel werkt: 2-1. De oranjehemden raken gelukkig niet in paniek en blijft kansen creëren. Al vrij snel na de 2-1 trekt Reinier Meijerink de stand weer gelijk. Hij benut een penalty na een handsbal van de thuisclub.

Een paar minuten later komt S.V. Nieuwleusen zelfs weer op voorsprong. Een prachtig uitgevoerde counter wordt bij de tweede paal onberispelijk afgewerkt door Wouter Tabbers: 2-3.

SVN ’69 blijft gevaarlijk uit dode spelmomenten en bij een vrije trap voor SVN ‘69 ziet de verdediging van S.V. Nieuwleusen er niet goed uit. Eén van de aanvallers wordt volledig vrijgelaten die beheerst afrondt, de stand is weer gelijk. Het is geen moment saai in de tweede helft. Ook de thuisclub laat zien dat verdedigen best lastig kan zijn. Tom Vasse straft genadeloos een persoonlijke fout van de centrale verdediger van SVN ’69 af en met nog een kwartier te spelen is het 3-4. In een kwartier tijd is er in totaal vijf keer gescoord. In de restant van de wedstrijd wordt er niet meer gescoord maar tot het laatste fluitsignaal bleef het ongekend spannend.

Tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Wilsum-Lemele 0-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-TVC’28 2-1
WAVV-Heino 0-3

Tweede klasse J
Overwetering-Achilles’12 1-4

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-FC Assen 6-2

Foto’s: Kristian Giesen

Lemelerveld-Dedemsvaart 7-2

Derde klasse B
Epe-Heeten 4-1
Witkampers-Wijhe’92 3-0

Derde klasse D (Noord)
Read Swart-USV 0-1

Het was alweer een jaar geleden dat USV voor het laatst een uitzege boekte voor de competitie. In het Friese De Knipe werd een einde gemaakt aan deze twijfelachtige serie. Tegen Read Swart werd de voor rust gekregen voorsprong met hand en tand verdedigd en over de streep getrokken (0-1).

De zwaarbevochten zege was een verdienste van jong en oud. Trainer Yves Heskamp had in zijn al weken gehavende basisformatie een plaats ingeruimd voor de 18- jarige Max Schaeffer en kon ook rekenen op de ervaring van pensionada Mathijs van Faassen.

Read Swart begon met de nodige aanvallende ambities. USV hield vooral tegen en kwam er nauwelijks uit. Halverwege de eerste helft kreeg USV toch wat meer grip op de wedstrijd. En met de klok op 30 was daar het meest besproken en achteraf beslissende moment van de wedstrijd. Een scherpe voorzet na een vlotte USV-combinatie over de rechterkant. Wie was er eerder bij de bal? De inkomende Niels Kappert of de uitkomende Read Swart doelman Justin de Vries? Arbiter Keller wees de Friese sluitpost aan als boosdoener en specialist Sander Schaeffer schoot feilloos raak vanaf elf meter.

Zoals verwacht stak na rust een straffe Friese storm op, maar van orkaankracht was nooit sprake. Sporadisch plaatste USV een tegenstoot en had pech toen een vrije trap van Leon Kooiker via de binnenkant van de paal het veld weer insprong. In de ultieme slotfade gooide Read Swart nog een extra portie fysieke kracht in de strijd. Verzorgers liepen af en aan, maar USV hield stand en heeft weer wat lucht aan de onderkant van de ranglijst.

Tekst: Ben Schuurman / Foto’s: Peter Meijerink en Koop Krul

Vierde klasse G
Haarle-DAVO 2-1
Broekland-Diepenveen 2-2
Lettele-Raalte 2-1
GFC-Nieuw Heeten 3-1

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-DVC’59 5-2

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Old Forward 4-2
Vilsteren-Kuinre 1-1

Vijfde klasse G
Sallandia-Mariënheem 3-0
V en L-Wesepe 0-4

SDOL is vrij