Programma 23 en 24 september (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 24-09-2017 22:15u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Voorwaarts V. 1-2

Tweede klasse J (Noord)
De Weide-Nieuwleusen 4-2

Derde klasse D (Noord)
OZC-SCN 1-0

Vierde klasse D
Lemele is vrij

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-De Zweef 1-0
Quick 1888-Rohda Raalte 0-2

Tweede klasse J
Victoria’28-Overwetering 0-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Zuidwolde 0-3

Foto’s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Heeten-Turkse Kracht 2-1

Foto: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-Witkampers 1-1

Foto’s: Rijk vd Berg

Derde klasse C (Noord)
Weerdinge-OVC’21 2-4
HODO-Dalfsen 0-6
EMMS-USV 2-1

EMMS coryfee Hennie Haverkort liet er na afloop geen misverstand over bestaan: USV was vanmiddag duidelijk de betere ploeg en had minstens een punt verdiend. Met de nadruk op minstens. Aan de overkant nam USV trainer Theo van ’t Zand de complimenten beleefd in ontvangst. Maar zijn blik stond op oneindig. De teleurstelling over de volstrekt onnodige 2-1 nederlaag was groot.

Na een aftastend begin nam USV steeds meer het initiatief met goed en verzorgd spel. EMMS was voortdurend te laat en had een paar harde charges nodig om het USV spel te ontregelen. Een moment van onoplettendheid kwam USV na 20 minuten duur te staan. Maurice Kosse glipte door de USV verdediging en werd aangetikt door doelman Martijn Scheper. De penalty werd benut door Jordi Anbergen (1-0). Daarna nam USV de regie definitief in handen. Het uitstekende spel leverde kansen op voor Ron Meijerink, Frank Kuiper en Leon Kooiker. Maar telkens stond de voortreffelijke doelman Bastin Kleinheerenbrink in de weg. Toch was ook hij op slag van rust geklopt. De inzet van Thijmen Stegeman wist Kleinheerenbrink nog tegen te houden, maar in de herkansing zorgde Ron Meijerink voor de gelijkmaker (1-1).

Ook na rust bleef USV goed voetballen. Weer waren er de nodige kansen, maar ook keeper Kleinheerenbrink deed er nog een schepje bovenop. Met een paar formidabele reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Na een uur leek USV dan toch meer dan verdiend op voorsprong te komen. Leon Kooiker was alles en iedereen al voorbij toen hij onderuit werd getrokken door een toegesnelde verdediger. Een schoolvoorbeeld van een strafschop, maar arbiter Annink liet niets van zich horen. Was het de laagstaande zon? Het was hoe dan ook een onbegrijpelijke dwaling. USV bleef het proberen, maar slaagde er maar niet in om het duel te beslissen. Dure missers. Want 5 minuten voor tijd maakte de ingevallen Mathijs van Faassen een lelijke inschattingsfout. Collega invaller Wessel Kriens kreeg vrije doortocht en de EMMS reservedoelman (…) zorgde in een rol als veldspeler voor een niet meer verwachte polonaise in Slagharen.

Met de keepers Kleinheerenbrink en Kriens als helden van de dag voorop. Een erg zure nederlaag voor USV. Volgende week komt Twedo op bezoek. De wedstrijd tegen de ploeg uit het tweelingdorp Veenoord / Nieuw Amsterdam begint om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Foto en verslag: Ben Schuurman

Vierde klasse H
Broekland-Hoonhorst 7-0
Diepenveen-Lettele 3-4
Holten-Nieuw Heeten 0-1
Raalte-Haarle 2-0

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Giethoorn 5-1

Vijfde klasse F
CCW’16-SDOL 4-0
Emst-Mariënheem 0-1
Wesepe-Sallandia 3-0