Uitslagen 23 en 24 maart (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 25-03-2019 16:15u

Zaterdag

Tweede klasse H
Sparta Enschede-ASC’62 2-1

Derde klasse D
Quick’20 (zat)-OZC 1-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-BSVV 2-0

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag 23 maart thuis tegen BSVV uit Bovensmilde. De thuisclub had het op een moeilijk bespeelbaar veld niet makkelijk tegen de Drenten, maar de punten bleven in Nieuwleusen: 2-0.

S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd, in de 3e minuut ging een schot van Wouter Tabbers rakelings over. Vijf minuten later legde Ruben Brinkman aan voor een verwoestend schot dat op de paal uiteen spatte. Een minuut later konden de oranjehemden wel juichen. Reinier Meijerink schoot van rand 16 meter de bal laag in de verre hoek: 1-0.

De eerste 10 minuten leken een voorbode voor een makkelijk middag maar dat was allerminst het geval. BSVV kreeg in de 13e minuut een enorme kans maar Calvin Kunstman schoot van dichtbij hard op de lat. Twee minuten later kwam Kaji Mohammad alleen voor Tim Hoogenkamp te staan, met een reflex kon Tim de bal net over tikken. Daarna werd het allemaal toch wat minder wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Pas in 27e minuut was er weer een kans te noteren. De kopbal van Bas Evenboer werd gepareerd door de keeper. In het laatste kwartier van de 1e helft waren er nog 4 schoten op doel van Wouter Tabbers, maar deze werden gekeerd door keeper Daan Budding of tot corner verwerkt door de verdediging.

BSVV komt beter uit de kleedkamer dan S.V. Nieuwleusen. In de 56e minuut krijgt Wouter Kuik een grote kans, maar Tim Hoogenkamp redde wederom fantastisch. Pas in de 65e minuut krijgt de thuisclub weer een kans, maar de kopbal van Saake Malestein wordt gekeerd door de keeper. S.V. Nieuwleusen kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Er waren er nog enkele schoten van Wouter Tabbers, maar hij was niet erg gelukkig in de afwerking. In de 84e minuut was er dan toch de bevrijdende 2e treffer. Nadat Tom Vasse werd aangetikt ging de bal op de stip en Reinier Meijerink schoot beheerst binnen. In de laatste minuut kon Reinier Meijerink nog aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot belandde op de paal.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Vierde klasse D
DKB-Lemele 1-1

Zondag

Eerste klasse E
NEC (ama)-Rohda Raalte 1-1
Heino-BWO 2-0

Tweede klasse J
Barbaros-Overwetering 3-1

Foto’s: Jordy van Breukelen  

Tweede klasse L (Noord)
Asser Boys-Lemelerveld 0-3
Dalfsen-Stadskanaal 2-1

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse B
SV Zwolle-Wijhe’92 0-3

Foto’s: Ineke van Wijhe

Heeten-KCVO 2-1

Derde klasse D (Noord)
USV-Gorredijk 3-0

De druk stond er vanaf het beginsignaal van arbiter Koning volop op in de wedstrijd van USV tegen Gorredijk. Beide teams hebben de punten keihard nodig om eventuele nacompetitie in de 3e klasse te kunnen ontlopen. Dat gegeven kwam het spelbeeld met name in de eerste helft zeker niet ten goede. Het was van beide kanten een foutenfestival in passes. Jesmer de Vries van Gorrdeijk zorgde met individuele acties voor constante dreiging op de rechter verdedigingsflank van USV maar in de afronding vond hij meerder keren de solide keepende Martijn Scheper op zijn weg. Chiel de Weerd en Niek Hamers kregen nog de beste kansen in het eerste bedrijf voor USV maar doelman Gerrit Veenstra gaf geen krimp.

Na rust tapte USV uit een ander vaatje en zat korter op de tegenstander. Dat had in de 54e minuut ook succes toen Ron Meijerink met een knappe actie zijn tegenstander passeerde en keeper Veenstra volstrekt kansloos liet, 1-0. Toen Jacko Blauw van Gorredijk na een overtreding op Leon Kooiker met rood kon vertrekken kreeg USV meer ruimte. Daar maakte het optimaal gebruik van. Ron Meijerink zette met een assist in de 75e minuut Thijmen Stegeman vrij voor doelman Gerrit Veenstra en de hard werkende middenvelder wist met dit buitenkansje wel raad, 2-0. Negen minuten later een identieke situatie. Ook dit keer was Meijerink de aangever en de goed ingevallen Max Schaeffer de afmaker, 3-0. Hier bleef het bij en door deze zege heeft USV enige afstand genomen van Gorredijk.

Tekst: Peter Meijerink / Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse G
Nieuw Heeten-Haarle 1-1
Raalte-Holten 1-3
Markelo-Broekland 1-2
De Gazelle-Lettele 1-1

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-HODO 0-4

Vijfde klasse A (Noord)
Blankenham-Vilsteren 0-3
Diever/Wapse-Hoonhorst 2-3

Vijfde klasse G
Mariënheem-Wissel 1-3
Wesepe-Terwolde 2-1
SDOL-Emst 2-2

Foto: Peter Meijerink