Uitslagen 22 en 23 september (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 24-09-2018 19:00u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-SVI 3-2

Derde klasse D
DES-OZC 4-3

Derde klasse D (Noord)
Hollandscheveld-Nieuwleusen 2-3

Vierde klasse D
Lemele-MVV’69 5-1

 

Zondag

Eerste klasse E
FC Winterswijk-Heino 1-1
BVC’12-Rohda Raalte 0-4

Tweede klasse J
Overwetering-Vogido 0-3

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Rolder Boys 2-2
Beilen-Dalfsen 1-3

Derde klasse B
Heeten-Albatross 1-2
Wijhe’92-Activia 5-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
USV-DIO Oosterwolde 2-0

Met doelman Martijn Scheper in een absolute heldenrol heeft USV de ouverture van het seizoen omgezet in winst. Dat ging allemaal niet vanzelf. De opluchting was dan ook groot toen Leon Kooiker na goed voorbereidend werk van Ron Meijerink in minuut 90+4 de wedstrijd definitief besliste (2-0).

DIO (Door Inspanning Ontspanning) wordt door insiders gezien als een van de toppers in de 3e klasse D. In de eerste helft maakte de ploeg uit Oosterwolde die faam nog niet echt waar. USV begon prima, had voortdurend de controle en de beste kansen. De 1-0 na precies een half uur was dan ook verdiend. Na een mooie aanval had Leon Kooiker op links oog voor Thijmen Stegeman. Op de lage inzet van de middenvelder had de jonge DIO doelman Gevero van de Veen geen schijn van kans. Terwijl het maar bleef plenzen was DIO na rust de bovenliggende partij. Vooral Robin Bos was voortdurend dreigend, maar trof met Dennis van der Veen een andere uitblinker voortdurend op zijn weg. En anders was daar wel keeper Schepers. Schoten van afstand, lastige corners, een kopbal van dichtbij, zijn handschoenen leken magneten. De zo gewenste 3-punter hing voortdurend aan een zijden draadje.

Maar in de slotfase raakten de Friezen aan de kook. Ivo Savenije kon met rood vertrekken na een domme charge op nota bene de grensrechter van USV. Op de bank van DIO was de O van Ontspanning al eerder omgeslagen in de O van Overspanning. En daarmee deden de Friezen vooral zichzelf tekort. USV koesterde de winst en gaat zondag proberen deze goede start van het seizoen een vervolg te geven op het kunstgras van THOR. De debutant in de 3e klasse boekte zondag een klinkende 0-2 zege bij Gorredijk. Aanvang 14.00 uur in Lippenhuizen.

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
GFC-Haarle 2-1
Holten-Lettele 1-3
Raalte-Nieuw Heeten 0-1
Broekland-Hector 3-2

Vierde klasse E (Noord)
Witteveense Boys’87-OVC’21 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Giethoorn 2-2
Vilsteren-DVSV 4-2

Vijfde klasse G
Go Ahead-Mariënheem 5-4
SDOL-Wesepe 2-0