Programma 22 en 23 april (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 23-04-2017 20:00u

Zaterdag

Tweede klasse H
Be Quick’28-OZC 3-0
IJVV-ASC’62 1-2

Derde klasse D (Noord)
Vitesse’63-Nieuwleusen 2-1

Zaterdag trad S.V. Nieuwleusen in Koekange aan tegen Vitesse ’63. De Nieuwleusenaren zaten met de gedachten al bij de nacompetitie, terwijl de spelers van Vitesse ’63 er vol voor gingen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het leverde voor S.V. Nieuwleusen een bar slechte wedstrijd op, terwijl de Koekangenaren moegestreden maar voldaan met de 3 punten aan de haal gingen. Het was rechtsbuiten Ruben Keizer die na 7 minuten de 1-0 voorsprong vrij kon aantekenen voor Vitesse ’63.

Het enige wapenfeit in de eerste helft voor S.V. Nieuwleusen kwam van linksbuiten Justin Beentjes die op snelheid zich zelf een kans creëerde maar hij schoot voorlangs. In de tweede helft probeerde trainer David Leeuw de bakens te verzetten door een paar wissels door te voeren, maar Vitesse’63 bleef moedig stand houden. Het was toch uiteindelijk Justin Beentjes die in de 71e minuut de gelijkmaker binnenschoot. In samenwerking met Reinier Meijerink wist hij de bal over de doellijn te frommelen. Wie dacht dat de oranjehemden nu wel door zouden drukken kwam bedrogen uit.

Het was kuitenbijter Edwin Tabak (die 70 minuten lang Tom Vasse als een schaduw had gevolgd) die scoorde voor Vitesse ’63. Dit deed hij in de 75e minuut na slordig balverlies op het middenveld. Typerend was dat de enige kans hierna voor S.V. Nieuwleusen kwam van Vitesse ’63 invaller Bertro Heuvelman die zijn doelman Arjen van Noord tot de beste redding van de wedstrijd dwong. Zodoende bleef het bij een zwaarbevochten 2-1 zege voor de Koekangenaren, terwijl de Nieuwleusenaren met een drup aan de neus huiswaarts keerden. Het is zaak om deze wedstrijd maar heel gauw te vergeten en aanstaande zaterdag 29 april met frisse moed thuis aan te treden tegen Z.Z.V.V. uit Zuidwolde. Door het verlies van S.V. Nieuwleusen en door zelf met 8-0 te winnen van SVN’69 heeft DESZ uit Zwartsluis het kampioenschap binnengehaald van de 3e klasse D.

S.V. Nieuwleusen kan zich definitief opmaken voor de nacompetitie. De 1e ronde is een uit- en thuiswedstrijd op 20 en 23 mei. Het schema en tegenstander is afhankelijk of S.V. Nieuwleusen 2e of 3e wordt in de competitie.

Tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-Bergentheim 0-4

 

Zondag

Eerste klasse E 
Germania-Rohda Raalte 0-2
Heino-Tubantia 1-2

Derde klasse B
Lemelerveld-Overwetering 2-0

Foto’s: Gerrit Krijt / Martin Zwakenberg

Turkse Kracht-Heeten 1-1
Wijhe’92-Columbia 2-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Wacker 4-1
USV-Pesse 4-1

Door een 4-1 zege op Pesse zette USV een nieuwe stap richting het kampioenschap. Dat ging allemaal niet vanzelf. Voor Pesse viel er niks meer te winnen, maar de middenmoter deed er alles aan om de sportieve plicht te vervullen.

USV kwam voor rust eenvoudig aan een ruime voorsprong. Pesse doelman Ruben Waninge had niet zijn beste dag. Niek Hamers profiteerde als eerste met een omhaal van dichtbij na een corner van Thijmen Stegeman (0-1). Na een overtreding van de doelman op Rick Timmerman, mocht Sander Schaeffer na 23 minuten vanaf elfmeter aanleggen voor de 2-0. En toen Waninge een minuut later treuzelde met uittrappen zette Leon Kooiker zijn voet ervoor: een ‘Viergevertje’ (3-0). Leon Kooiker kreeg daarna nog een unieke kans om de wedstrijd nog voor rust helemaal te beslissen. Maar voor een vrijwel leeg doel wist de stylist zijn actie niet met een treffer te bekronen.

Ondanks de achterstand bleef Pesse na rust strijden voor een beter resultaat. Die instelling werd beloond. USV zag buitenspel, maar Gerben Slomp mocht doorgaan (3-1). Pesse bleef aandringen zonder de solide defensie van USV in al te grote problemen te brengen. Een kwartier voor tijd gooide USV alle deuren in het slot. Na een mooie aanval behield Ron Meijerink het overzicht. Rick Timmerman deed de rest (4-1).

Met nog 3 wedstrijden te gaan nadert de ontknoping van het seizoen. Zondag gaat koploper USV op bezoek bij Wacker. Het wordt ongetwijfeld druk in De Wijk, nu USV na 37 jaar weer op de drempel staat van de 3e klasse.

Foto’s en tekst: Ben Schuurman

Ron Meijerink werd zondag voor aanvang van het competitieduel tegen Pesse in het zonnetje gezet voor het spelen van zijn 250e officiële wedstrijd in de hoofdmacht van USV. Voor het bereiken van deze mijlpaal ontving de jubilaris bloemen en een dinerbon uit handen van het bestuur. De 29-jarige aanvaller debuteerde onder trainer Dik Runherd op 7 maart 2004 als 16-jarige B-junior in USV 1. Hij viel in tijdens de wedstrijd Rijssen Vooruit- USV. Een week later maakte hij tegen Balkbrug zijn 1e doelpunt. De rappe spits, die tijdens zijn studietijd ook nog speelde voor Velocitas in Groningen, scoorde tot nu toe 129 doelpunten voor USV 1.

 

Vierde klasse H
Be Quick Z.-Broekland 2-2
Ulu Spor-Haarle 1-5
Lettele-Hoonhorst 5-2
Dalfsen-DAVO 5-1

Foto’s: Kristian Giesen

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-DVSV 2-0

Vijfde klasse G
Geen programma