Uitslagen 21 en 22 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 23-10-2017 16:40u

Zaterdag

Tweede klasse H
De Esch-ASC’62 3-0

Tweede klasse J (Noord)
Pelikaan S-Nieuwleusen 3-0

Zaterdag 21 oktober moest S.V. Nieuwleusen afreizen naar Oostwold (gemeente Leek). Hier trad S.V. Nieuwleusen aan tegen de ongeslagen koploper van de 2e klasse Pelikaan S. Op voorhand dus een lastige middag. Helaas moest S.V. Nieuwleusen deze middag ook het onderspit delven en ging huiswaarts met een 3-0 verlies.

In de eerste helft zeer attractief voetbal van beide ploegen. De zeer beweeglijke buitenspelers van de Pelikaan maakten het de verdedigers van S.V. Nieuwleusen in de begin fase knap lastig maar S.V. Nieuwleusen hield knap stand. Gedurende de eerste helft was ook S.V. Nieuwleusen zeker niet de mindere ploeg en kreeg de betere mogelijkheden om op voorsprong te komen. De inzetten van Saake Malestein en Tom Vasse troffen echter geen doel. De Pelikaan bleef bij de snelle counters echter zeer gevaarlijk maar de thee werd gezocht met een 0-0 stand op het scorebord.

Na 10 minuten in de tweede helft zag scheidsrechter Jager een overtreding in het 16 meter gebied van S.V. Nieuwleusen en gaf een strafschop aan Pelikaan. Deze werd knap gestopt door Timo Muller.

Toch nam Pelikaan in de 57e minuut de leiding door een kopbal van aanvoerder Holband. S.V. Nieuwleusen bleef echter goed mee voetballen en creëerde zelf ook de nodige kansen, helaas stond de paal de inzet van Saake Malestein in de weg. In de slot minuten wist Pelikaan nog 2 keer het net te vinden en liepen nog uit naar een geflatteerde 3-0 eindstand.

Tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-Hoogeveen (zat) 2-2

Vierde klasse D
Rijssen Vooruit-Lemele 3-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
RKZVC-Heino 2-1
Rohda Raalte-Tubantia 0-0

Tweede klasse J
Vogido-Overwetering 5-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-VKW 0-1

Foto’s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Warnsveldse Boys-Heeten 2-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-SV Zwolle 1-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
CEC-Dalfsen 1-2
USV-OVC’21 3-0

In de Vechtdalklassieker tegen OVC ’21 pakte USV de eerste 3-punter van dit seizoen. Het werd slechts 3-0. Met de nadruk op slechts. Want zelden waren de toch altijd strijdbare Ommenaren zo matig op dreef op sportpark Hulsterlanden. USV miste handenvol kansen om het doelsaldo flink op te krikken.

Bij USV ontbrak smaakmaker Leon Kooiker vanwege een blessure. Dennis van der Veen kreeg na de warming up groen licht. Dat was goed nieuws. Want Jorden Zunnebeld was geschorst terwijl captain Kay Huzen nog steeds herstellende is van een blessure. Puzzelen dus voor USV trainer Theo van ’t Zand, maar de stukjes vielen op de goede plaats. Middenvelder Thijmen Stegeman verhuisde een linie naar achteren en legde daar handenbinder Damon Nouri volledig aan de ketting. De getalenteerde rechtsbuiten wist alleen in de 11e minuut te ontsnappen aan de straffe bewaking, maar stuitte toen op de foutloos keepende Martijn Scheper. Nadat in dezelfde minuut Rick Timmerman de kans op de openingstreffer had laten liggen, was het even later wel raak. De voorzet van Sander Schaeffer werd met een bekeken schot afgerond door Niek Hamers (1-0).

USV bleef sterker, maar weigerde het karwei al voor rust af te maken. Zo mikte Ron Meijerink oog in oog met doelman Kacper Nadozny net te hoog. Bovendien had USV pech. Een bal op de paal van Sander Schaeffer viel net verkeerd en direct daarna kopte Niek Ekkelenkamp op de kruising. Zo bleef OVC ’21 ook na rust nog zicht houden op de aansluiting en een gestolen puntje. Totdat in de 64e minuut de prima spelende Rick Timmerman een verdediger afschudde en Nadzony kansloos liet (2-0). Tien minuten voor tijd gooide de net ingevallen Chiel de Weerd de wedstrijd helemaal in het slot met een fraaie stift (3-0). Met de ingevallen aanvallers Swen Meesters en Max Schaeffer kreeg USV in de slotfase nog stapels kansen, maar een grotere nederlaag bleef OVC ’21 bespaard.

Tekst en foto: Ben Schuurman

Vierde klasse H
Broekland-SC Deventer 0-0
Hoonhorst-Terwolde 1-2
De Gazelle-Lettele 2-1
Nieuw Heeten-Raalte 1-3
Haarle-ABS 0-4

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren is vrij

Vijfde klasse F
SDOL-Mariënheem 1-1
Wesepe-Emst 1-0