Uitslagen 21 en 22 april (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 22-04-2018 20:40u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Hulzense Boys 1-0

Tweede klasse J (Noord)
SV Bedum-Nieuwleusen 2-2

De wedstrijd stond onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Sarah Brinkkemper. Na wat aftasten over en weer met wat kleine kansen, was het Reinier Meijerink die een mooie steekpass gaf op Tom Vasse, die de bal netjes onder de keeper doorschuift: 0-1. Over en weer zijn er wat kansen maar tot doelpunten leidt het niet. Net voor rust wordt Bas Evenboer gevloerd door de aanvoerder van Bedum. De scheidsrechter beoordeelt het als net buiten de zestien meter en geeft geen gele kaart. Vele toeschouwers beoordeelden dit anders, maar helaas voor S.V. Nieuwleusen, geen penalty. Net na de rust brak Tom Vasse door en werd hij gestuit door wederom de aanvoerder van Bedum. Nu wel een penalty en wederom geen gele kaart. De penalty werd hard ingeschoten door Reinier Meijerink: 0-2.

Direct hierna kiest S.V. Bedum de aanval en uit een afgeslagen corner wordt de bal ingeschoten en kan de verdediging van S.V. Nieuwleusen geen redding brengen: 1-2.

Bedum drukt door en denkt de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. In de 66e minuut is het toch de gelijkmaker doordat Jordy van Haag volledig vrij de bal in de kruising kan jagen: 2-2. Bedum gaat op jacht naar de overwinning maar S.V. Nieuwleusen krijgt countermogelijkheden. Tom Vasse wordt opnieuw onreglementair gestuit, maar de scheidsrechter ziet dit anders. 20 minuten voor tijd schiet Bedum keihard op de onderkant van de lat maar de bal komt voor de doellijn terug. Tien minuten voor tijd mag Bedum een vrije trap nemen net buiten de zestien meter, de bal gaat perfect richting de kruising maar Tim Hoogenkamp rammelt de bal uit de kruising. Vijf minuten voor tijd is het bijna Rémon Scheper die S.V. Nieuwleusen de drie punten bezorgt, maar zijn schot verdwijnt net naast het doel. Het blijft bij een gelijkspel.

Het lijkt erop dat S.V. Nieuwleusen gewend raakt aan het hoge niveau in de tweede klassse. Het zal de komende wedstrijden blijken of het verblijf in de tweede klasse behouden kan worden. Zaterdag 28 april wordt het restant van de wedstrijd S.V. Nieuwleusen – De weide gespeeld. Deze wedstrijd is op 3 februari wegens hevige sneeuwval gestaakt. Er moet nog 25 minuten uitgespeeld worden met een 0-0 stand.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-SCD’83 1-0

Vierde klasse D
Daarlerveen-Lemele 0-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-Schalkhaar 2-2
FC Winterswijk-Rohda Raalte 1-1

Tweede klasse J
WSV-Overwetering 4-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Raptim 5-1

Derde klasse B
KCVO-Heeten 2-3

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-SC Lochem 2-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
SVV’04-Dalfsen 2-8
Musselkanaal-OVC’21 4-1
CEC-USV 2-1

Op sportpark “De Runde” in Emmer-Compascuum kwam USV schlemielig weg tegen v.v. C.E.C. Zonder de geblesseerde Dennis van der Veen en Leon Kooiker kwamen de Nieuwleusenaren prima uit de startblokken tegen de nummer 3 in de klasse. Met energiek spel deelde USV met name in het eerste half uur de lakens uit. Het was dan ook een wonder dat het team van coach Theo van ‘t Zand de geboden ruimte en kansen niet goed uitspeelde. De voetbalwetten zijn keihard en dat moest USV ook in de 33e minuut ervaren. Een slordig weggegeven hoekschop kon in de 33e minuut door aanvoerder Tom Rengers eenvoudig worden binnengekopt, 1-0.

Toen in de rust routiniers Kay Huzen en Martijn Verburg geblesseerd uitvielen leek het leed niet te overzien voor het gehavende elftal van Van ‘t Zand. Maar het moet gezegd, het team pakte na enkele defensieve omzettingen en het inbrengen van Bas Chierandjoe en junior Brian Grooters de draad goed op. Toch kwam de thuisploeg in de 57e minuut op een 2-0 voorsprong toen Mathijs van Faasen een overtreding in het strafschopgebied op zijn tegenstander beging. Tom Rengers wist met de door arbiter Stoetman toegekende strafschop wel raad en liet de prima keepende Martijn Scheper kansloos. USV gaf na deze domper de moed niet op en die positieve instelling leverde in de 60e minuut ook de aanlsuitingstreffer op. Rick Timmerman’s pass in de diepte op Ron Meijerink werd door de snelle spits koel verzilverd. Met een slotoffensief werd in het resterende deel van de wedstrijd nog alles op alles gezet om de gelijkmaker te produceren maar CEC liet dat niet meer toe.

Foto’s en verslag: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Holten-Lettele 1-0
Broekland-DAVO 0-3
Nieuw Heeten-ABS AFG
Haarle-SC Deventer 3-1
Raalte-Diepenveen 0-5
De Gazelle-Hoonhorst 2-2

Vijfde klasse A (Noord)
DOS’63-Vilsteren 3-5

Vijfde klasse F
Wesepe-Mariënheem 4-2
SDOL-Apeldoornse Boys 0-2

 

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!