Uitslagen 20 en 21 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 21-10-2018 20:20u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-De Esch 3-1

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D
OZC-ASV’57 2-3

Derde klasse D (Noord)
Fit Boys-Nieuwleusen 2-2

Zaterdag 20 oktober moest koploper S.V. Nieuwleusen het in Beilen opnemen tegen middenmoter Fit Boys, getypeerd als een stugge ploeg, die het spel van de tegenstander probeert te ontregelen. De talrijk meegereisde supporters zagen dat S.V. Nieuwleusen er in blessuretijd nog een gelijkspel uit wist te slepen: 2-2. S.V. Nieuwleusen startte vol zelfvertrouwen en kwam zeer sterk uit de startblokken. Keeper Tim Hoogenkamp geeft met een perfecte uittrap Reinier Meijerink te bereiken. Hij gaat diep en op de punt van de 16 meter neemt hij de bal vol op de pantoffel en de bal verdwijnt fraai via de binnenkant van de paal in het doel: 0-1. Hierna is S.V. Nieuwleusen met fraai combinatievoetbal en met de bal in één keer raken de bovenliggende partij en het is wachten op het uitbouwen van de score. Tom Vasse komt alleen voor de keeper na een fraaie steekpass van Mark de Weerd, maar faalt oog in oog met de keeper.

Na een kwartier krijgt Fit Boys een vrije trap op de rand van de 16 meter, na zwak uitverdedigen. Tim Hoogenkamp zet de muur neer en Matthijs Bonnen schiet de bal houdbaar langs de muur in de hoek van de keeper, maar Tim blundert en de stand is 1-1. S.V. Nieuwleusen is het goede spel helemaal kwijt en grossiert in slordige passes en gaat mee in het fysieke spel van Fit Boys. Hiermee spelen ze Fit Boys in de kaart, want dit is precies waar Fit Boys op uit is: zorgen dat S.V. Nieuwleusen de duels in moet gaan, want daar is S.V. Nieuwleusen de mindere in.

Na rust moet Saake Malenstein de 1-2 aantekenen uit een vrije trap van Mark de Weerd, maar hij tikt de bal voorlangs. Fit Boys blijft sterker in de duels en S.V. Nieuwleusen weet hier voetballend niet uit te komen, dus speelt het Fit Boys in de kaart. In de 59e minuut is het na matig wegwerken van een voorzet door de verdediging van S.V. Nieuwleusen, Jos Gerding die het presentje uitpakt en de bal hard in de korte hoek knalt: 2-1 voor Fit Boys. S.V. Nieuwleusen is aangeslagen en lijkt niet meer in staat het tij te keren. Totdat scheidsrechter Wenting een handsbal ziet in de 16 meter, na een ongeluk opstuiterende bal op de hand van een verdediger. Reinier Meijerink legt aan voor de gelijkmaker, maar keeper Oosting slaat de bal uit het doel. In de 80e minuut neemt Saake Malenstein de bal vol op de slof maar het is wederom de keeper die op de lijn redt. Als iedereen zich al neergelegd heeft bij de eerste nederlaag van S.V. Nieuwleusen is het Reinier Meijerink die in de 95e minuut hier anders over denkt. Hij frommelt zich door de verdediging en krijgt de bal vrij voor zijn linkervoet. Heel beheerst schiet hij de bal in de verre hoek voor de gelijkmaker en de gasten nemen zo toch nog een punt mee uit Beilen.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-Daarlerveen 1-3

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Tubantia 3-1
Heino-NEC (ama) 1-1

Tweede klasse J
Overwetering-ATC’65 0-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Heerde-Dalfsen 1-1
Germanicus-Lemelerveld 0-3

Derde klasse B
SV Zwolle-Heeten 3-1
Wijhe’92-Epe 5-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
USV-Renado 1-3

Tegen het nog puntloze Renado uit Sint Nicolaasga begon USV goed aan de wedstrijd. Al na 5 minuten werd Ron Meijerink in stelling gebracht. Zijn kopbal strandde op de paal. Na een kwartier was het wel raak. Chiel de Weerd werd op rand 16 onderuit gehaald en de vrije trap van Leon Kooiker paste precies naast de paal (1-0). Ondanks deze opsteker zakte USV daarna weg naar een zeer bedenkelijk niveau. Linies sloten niet aan en door verkeerde keuzes en slordig balverlies kreeg Renado steeds meer overwicht. Gevolgen konden niet uitblijven. In de 19e minuut werd een bal ‘over de hele’ perfect gecontroleerd en afgerond door Giedo de Weerd (1-1). Een andere Friese smaakmaker zette zijn ploeg na een half uur verdiend op voorsprong. Met een vrije trap van zeker 30 meter verraste technicus Arjen Postma doelman Martijn Scheper (1-2).

Na rust stapelden de problemen voor USV zich in hoog tempo op. USV moest met 10 man verder na een wat makkelijk gegeven 2e gele kaart aan Dennis van der Veen. Met nog 20 minuten op de klok kwam USV nog verder in ondertal. De manier waarop was typerend voor het spel van USV. Een halfgebakken terugspeelbal vanuit het middenveld bracht doelman Martijn Scheper in verlegenheid. Ver buiten het doelgebied kwam zijn reddingsactie een fractie te laat: rood. USV had al 3 keer gewisseld zodat Kay Huzen de keeperstrui om de schouders kreeg. Gek genoeg kreeg USV met 2 man minder nog kansen op de gelijkmaker. Inzetten van Ron Meijerink en Jonatha Cesario werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Auke Piet van der Hoek. Aan de overkant liet Kay Huzen intussen zien dat hij ook nog toekomst heeft als keeper. Maar 10 minuten voor tijd was het echt over en uit. Toen tikte Giedo de Weerd van dichtbij de 1-3 binnen.

Verslag: Ben Schuurman / Foto: Koop Krul

Vierde klasse G
Haarle-Markelo 4-2
Broekland-GFC 3-0
Diepenveen-Raalte 4-1
DAVO-Lettele 2-2
Hector-Nieuw Heeten 1-1

Vierde klasse E (Noord)
Bargeres-OVC’21 1-3

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Vilsteren 3-0

Vijfde klasse G
Terwolde-Mariënheem 1-1
Koninklijke UD-SDOL 3-3
IJsselstreek-Wesepe 2-0