Programma 2 en 3 februari (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 08-02-2019 09:05u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Den Ham AFGELAST

Derde klasse D
OZC-PH Almelo 0-5

Derde klasse D (Noord)
SC Lutten-Nieuwleusen 1-3

De thuiswedstrijd in Nieuwleusen leverde een 2-3 nederlaag op tegen S.C. Lutten. Afgelopen zaterdag werd het 1-3 en gingen de punten mee naar Nieuwleusen.

S.V. Nieuwleusen kwam zeer sterk uit de startblokken, zeer kort dekkend op de tegenstander en er werd geen enkele ruimte weggegeven. Al in de 2e minuut schiet er een bal door waar Tom Vasse wel in gelooft, hij neemt de bal op fraaie wijze mee en legt hem perfect breed op Wouter Tabbers. Wouter schiet de bal onberispelijk tegen de touwen en zet S.V. Nieuwleusen op een 0-1 voorsprong.

Vijf minuten daarna wordt er een lange bal achter de verdediging van S.C. Lutten gelegd. Bas Evenboer is de enige die hierin gelooft en jaagt op de bal, hij kruist net voor de verdediger van S.C. Lutten langs die hem ongelukkig aantikt. Een ongelukkige maar terechte strafschop is het resultaat. Reinier Meijerink weet hier wel raad mee en schiet de strafschop links van de keeper onhoudbaar binnen: 0-2.

S.V. Nieuwleusen is heer en meester en troeft S.C. Lutten in elk duel af, ze blijven kort op de bal en in de duels, waarmee ze Lutten geen enkele kans geven om in de wedstrijd te komen. Toch weet Lutten een kans te creëren, maar de bal gaat net via een verdediger van S.V. Nieuwleusen voorlangs.

Na rust gaat S.C. Lutten furieus uit de startblokken en zet hoger druk. In de 55e minuut schiet de linkerspits de bal hard in de korte hoek, Tim Hoogenkamp redt fraai. David Koopman van S.C. Lutten, die de hele middag al verbaal en fysiek op het randje speelt, maakt een grove overtreding op Reinier Meijerink en pakt zijn tweede gele kaart, dus rood. Direct hierna legt S.V. Nieuwleusen een fraaie aanval op de mat, Tom Vasse geeft de perfecte dieptepass op Lars Gruben, die weer in zijn oude vorm komt. Lars schuift de bal beheerst onder de keeper door: 0-3.

Het fraaiste doelpunt moet echter nog gemaakt worden en komt op naam van Jan van de Berg van S.C. Lutten. Vanaf eigen helft schiet hij met een verdedigend frustratieschot de bal hoog door de lucht en tot zijn eigen verbazing gaat de bal over Tim Hoogenkamp het doel in: 1-3.

S.V. Nieuwleusen krijgt nog wat mogelijkheden om de score op te voeren, maar er wordt niet meer gescoord. Na een collectief prima teamprestatie worden de 3 punten mee naar Nieuwleusen genomen. Een mooie start na de winterstop, dat vertrouwen geeft voor de tweede seizoenshelft.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-SP Daarle 3-0

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-WAVV 4-0
TVC’28-Heino 3-1

Tweede klasse J
Overwetering-Suryoye AFGELAST

Tweede klasse L (Noord)
Rolder Boys-Dalfsen 6-2
Lemelerveld-SC Erica 4-0

Derde klasse B
Wijhe’92-Robur et Velocitas 3-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Helios-Heeten 2-1

Foto´s: Henk Vloedgraven

Derde klasse D (Noord)
USV-Mildam 0-0

Een eerste glimp van de voorjaarszon en 2 ploegen die vooruit wilden en volledig aan elkaar gewaagd waren. Ondanks het gemis aan doelpunten had het publiek een leuke middag op sportpark Hulsterlanden.

Voor rust zagen beide keepers om beurten een paar gevaarlijke inzetten rakelings voorlangs gaan. Ook na de onderbreking bleef het duel in evenwicht. De aan elkaar gekoppelde smaakmakers Leon Kooiker en Stijn Rijlman gaven elkaar geen duimbreed toe. Iedereen wist: een doelpunt zou de winst betekenen. Eerst was Mildam dichtbij. USV doelman Martijn Scheper moest ver van huis om een Friese counter te onderscheppen. Waarna USV trainer Yves Heskamp met een paar wissels alsnog de winst probeerde te forceren. De aanvallende durf werd in de attractieve slotfase bijna beloond. Leon Kooiker stuitte op de degelijke doelman Peter Hoekstra, Dennis van der Veen was met de klok op 90 nog heel dichtbij en diep in extra tijd had USV ronduit pech toen een klutsbal via de onderkant van de lat het veld weer insprong. Waardoor alles bleef zoals het was (0-0).

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Haarle-De Gazelle 2-0
Diepenveen-Nieuw Heeten 4-1
GFC-Raalte AFGELAST
Broekland-Lettele 1-3

Vierde klasse E (Noord)
vv Sweel-OVC’21 AFGELAST

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Wapserveen
Vilsteren-IJhorst 2-1

Vijfde klasse G
SP Deventer-Mariënheem 3-1
Kon UD-Wesepe AFGELAST
V en L-SDOL 0-1