Uitslagen 2 en 3 december (UPDATE)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 03-12-2017 20:20u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Hulzense Boys-ASC’62 5-3

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-SV Bedum 1-2

Zaterdag 2 december nam S.V. Nieuwleusen het op tegen nummer drie op de ranglijst S.V. Bedum uit Groningen. Helaas voor de thuisploeg stond men na ruim negentig minuten met lege handen, maar gezien het jeugdige karakter van de thuisploeg kon men na afloop spreken van een ‘nederlaag met perspectief’. Na een ruststand van 0-1 was de eindstand uiteindelijk 1-2 in het voordeel van de gasten uit Bedum.

S.V. Nieuwleusen, dat dit seizoen te maken heeft met veel blessureleed, startte vandaag met Roy Bollemaat in de basis. Hij vormde samen met de andere junior, Stefan van Veen, het centrale verdedigingsduo. Beide jongelingen lieten een degelijke indruk achter en lieten zien dat de jeugd van S.V. Nieuwleusen (op termijn) veel te bieden heeft.

De ploeg van David Leeuw ging voortvarend van start en forceerde in de eerste minuten meteen een hoekschop. Hierna was het vooral S.V. Bedum dat veelvuldig de aanval zocht. De thuisploeg speelde compact en met veel discipline en voorkwam dat het balbezit van de gasten daadwerkelijk gevaar en doelrijpe kansen opleverde. Via de spitsen Tom Vasse en Rémon Scheper probeerden de Nieuwleusenaren af en toe wat terug te doen, maar de Groningse verdedigers en doelman reageerden adequaat.

S.V. Bedum hield het initiatief, maar zowel de verdediging van S.V. Nieuwleusen als doelman Timo Muller hielden stand. Op slag van rust was het dan toch S.V. Bedum dat via hun rechterspits gevaarlijk werd en op, voor de thuisploeg, ongelukkige wijze de 0-1 ruststand bepaalde. Na rust bleef het lang 0-1 en bleef het thuispubliek hoop koesteren op een gelijkspel of misschien zelfs meer.

Na het inbrengen van Justin Beentjes en de A-junioren Thomas Huzen en Machiel Pluim werd meer en meer de aanval gezocht. Nadat de ploeg uit Nieuwleusen aantal gevaarlijk werd uit een hoekschop was het uiteindelijk Tom Vasse die de gelijkmaker liet aantekenen. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Tom en hij liet deze buitenkans in de 85e minuut niet onbenut en schoot de 1-1 koelbloedig binnen.

De supporters van de thuisploeg vierden deze gelijkmaker als een overwinning. Helaas was de vreugde van korte duur. Net voordat de blessuretijd in ging waren het de gasten uit Bedum die de 1-2 eindstand op het scorebord lieten zetten. Voor de jonge ploeg van trainer David Leeuw een bittere pil. Een punt tegen de kampioenkandidaat was zeker verdiend geweest. A.s. zaterdag 9 december speelt S.V. Nieuwleusen uit tegen S.V. Gramsbergen.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
SCD’83-OZC 1-1

Vierde klasse D
Lemele-Daarlerveen 4-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-FC Winterswijk 7-1
Schalkhaar-Heino 1-1

Tweede klasse J
Overwetering-WSV 1-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Raptim-Lemelerveld 1-2

Derde klasse B
Heeten-KCVO 3-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

SC Lochem-Wijhe’92 4-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-Musselkanaal 1-6
USV-CEC 1-0

Het stond nog 0-0, maar trainer Erwin van Oosten liet het in de rust donderen en bliksemen in de kleedkamer van CEC.

De peptalk was nodig omdat de nummer 2 van de ranglijst uit Emmercompascuum voortdurend werd afgetroefd door een uitstekend spelend USV. CEC beschikt over een prima voetballende ploeg, maar gaf achterin ook veel ruimte weg. Waar vooral Ron Meijerink steeds maar weer gevaarlijk opdook. De USV spits schoot rakelings naast, over en stuitte een keer op doelman Gerben Springer. Ook toen Frank Kuiper na een vrije trap in stelling werd gebracht lag Springer in de weg. USV ging onder applaus de rust in, maar ook in de wetenschap dat het had verzuimd afstand te nemen van de gasten.

Ook in de tweede helft bleef het duel zeer attractief. Beide ploegen gingen vol voor de winst. In de 73e minuut sloeg USV toe. Uitblinker Rick Timmerman gaf vanaf de rechterkant een voorzet op maat, die door Frank Kuiper op onnavolgbare wijze werd ingekopt. Een geweldige goal (1-0). De amusementswaarde nam daarna alleen maar toe. CEC legde zich niet neer bij de nederlaag. Mark Timmer raakte de lat boven doelman Martijn Scheper. En de USV doelman redde even later heldhaftig op een inzet Tom Rengers. Het bleef maar op en neer gaan. De ingevallen Swen Meesters had de 2-0 op zijn schoen. Maar ook de defensie van USV onder leiding van de vrijwel foutloze Dennis van der Veen kon geen moment verslappen. Zo bleef het uiterst spannend tot het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk trok USV de zege verdiend over de streep. Het applaus was dit keer langdurig. Want USV leverde een collectieve prestatie van formaat. Met deze opsteker in de achterzak gaat USV zondag op bezoek bij Ter Apel ’96.

Onderschrift foto: Sterkhouder Dennis van der Veen heeft de verdedigende stelling verlaten en bestookt het doel van CEC-keeper Gerben Springer. 

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Dalfsen-SVV’04 4-0

Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse H
Hoonhorst-De Gazelle 1-3
Diepenveen-Raalte 4-1
Davo-Broekland AFGELAST 
Lettele-Holten 4-1
SC Deventer-Haarle 0-3
ABS-Nieuw Heeten 3-2

Vijfde klasse A (Noord)
IJhorst-Vilsteren 1-4

Vijfde klasse F
Apeldoornse Boys-SDOL 4-0
Mariënheem-Wesepe 2-2