Uitslagen 19 en 20 mei (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 20-05-2018 16:45u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Den Ham 2-2

Foto’s: Kristian Giesen

Tweede klasse J (Noord)
Zuidhorn-Nieuwleusen 4-3

Zaterdag 19 mei 2018 speelde S.V. Nieuwleusen haar laatste uitwedstrijd in 2J Noord. Trainer David Leeuw had de wedstrijd uitgeroepen als 1e doorstart naar het nieuwe seizoen. Met een frisse jonge groep werd de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Zuidhorn gestart. Alleen Stan Scholten was afwezig i.v.m. buitenlandse studieverplichtingen. S.V.Nieuwleusen kwam drie keer op voorsprong maar verloor de wedstrijd met 4-3.

Op een prachtig bosrijk sportpark startte S.V. Nieuwleusen enthousiast. Na een super diepe bal van Saake Malestein scoorde Reinier Meijerink in de 10e minuut beheerst. Zuidhorn was zeker de gevaarlijkste ploeg maar doelman Tim Hoogenkamp liet zien dat hij over geweldige reflexen beschikt. Met een “gelukkie“ kwam Zuidhorn op 1-1. Jan Peter Steenbergen kreeg de bal oer ongeluk tegen zijn achterhoofd. In de 27e minuut maakte Mark Hoogenkamp zijn debuut maar moest na één minuut al weer vervangen worden door Bas Evenboer omdat hij bij zijn eerste actie een zweepslag opliep. Mark had Saake Malestein net vervangen. Direct hierna maakte Tom Vasse de 1-2. Ruben Kooistra van Zuidhorn scoorde in de 36e minuut de 2-2. S.V. Nieuwleusen bleef de 1e helft domineren wat een eigen doelpunt van Robin van de Steege opleverde. Met een tussenstand van 2-3 werd de thee gedronken.

Na de rust, met Justin Beentjes voor Stefan van Veen, was Zuidhorn de bovenliggende partij al bepaalde scheidsrechter Jantinus Meints de eindstand. Hij vond het in zijn afscheidswedstrijd nodig om de thuisploeg tweemaal een strafschop te geven. De 1e maal was dubieus omdat Ruben Brinkman de bal ongelukkig tegen zijn onderarm kreeg. De 2e was wel terecht omdat Mark de Weerd een domme overtreding op de rand van het strafschopgebied maakte. Robin van de Steege was tweemaal de winnaar vanaf de strafschopstip. Eindstand 4-3 voor de gastvrije thuisploeg Zuidhorn.

Het is duidelijk dat S.V. Nieuwleusen al op weg is naar het volgende seizoen. Lars Gruben was was er weer bij. Zijn harde werken werkte enthousiast op zijn teamgenoten. En linkspoot Mark Hoogenkamp zat natuurlijk niet voor niets bij de groep. Wanneer de spelers in de zomermaanden extra trainingswerk verrichtten en zich goed voorbereiden op het nieuwe seizoen kan er wat moois worden gerealiseerd in de 3e klasse.

Verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC Ommen-SVN’69 2-1

Vierde klasse D
MVV’69-Lemele 0-2

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-Rigtersbleek 0-2
Stevo-Rohda Raalte 2-2

Tweede klasse J
TVC’28-Overwetering 2-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Dedemsvaart 1-3

Derde klasse B
Heeten-Ruurlo 1-3

Foto’s: Henk Vloedgraven

Wijhe’92-Turkse Kracht 2-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
EMMS-OVC’21 2-1
Twedo-Dalfsen 0-2
Musselkanaal-USV 5-5

Op het zonovergoten en prachtige sportpark Musselkanaal in de gelijknamige plaats heeft USV een erg belangrijk punt behaald.

De wedstrijd was een ware thriller en zal vast in de geschiedenisboeken van de blauwwitten uit Nieuwleusen worden vastgelegd. Binnen een tijdbestek van 52 minuten stond de 5-5 al op het scorebord maar ook hierna waren er legio mogelijkheden voor nog veel meer doelpunten.

Door het ontbreken van een aantal basisspelers moest coach Theo van ‘t Zand behoorlijk improviseren en dat gebrek aan automatisme achtervolgde USV eigenlijk de hele wedstrijd. Binnen 18 minuten stond het door defensieve fouten al 2-0 voor de thuisploeg. Jordy Oost en de ongelukkig spelende Jorden Zunnebeld (eigen doelpunt) waren de doelpuntenmakers. USV kwam na het zwakke begin door doelpunten van Ron Meijerink in de 19e en 20e minuut uitstekend terug in de wedstrijd. Wie had gedacht dat de mannen van aanvoerder Sander Schaeffer hierna het heft in handen zouden nemen kwam bedrogen uit. Nog geen minuut na de 2-2 zette topscorer Jordy Oost de thuisploeg namelijk weer op voorsprong (3-2) en een minuut later kon Rolf Kaiser zelfs de 4-2 binnen schieten. Een drama leek zich hierna te voltrekken voor de gasten uit Nieuwleusen. Dat was niet het geval want Leon Kooiker bracht in de 42e minuut met zijn aansluitingstreffer (4-3) de spanning weer terug in deze enerverende pot voetbal.

Ook toen Dennis van de Veen in de 47e minuut de 4-4 op het scorebord liet aantekenen kon de wedstrijd nog alle kanten op en dat gebeurde ook. Leon Kooiker zette in de 51e minuut met een rake kopbal USV op een 4-5 voorsprong maar een minuut later moest de defensie van USV wederom capituleren bij een inzet van Tjeerd Sikkema (5-5). Toen Ron Meijerink vier minuten later binnen het strafschopgebied van Musselkanaal werd gevloerd kreeg Sander Schaeffer een unieke kans om de mogelijk bevrijdende 5-6 in de touwen te knallen. Zijn penalty werd echter gestopt door doelman Arjan Scholte Aalbes. De wedstrijd bleef hierna tot het laatste fluitsignaal van arbiter Jagt buitengewoon spannend maar tot scoren kwam het niet meer. Door dit gelijke spel behoudt USV drie punten voorsprong op Musselkanaal en is door het veel betere doelsaldo (21 doelpunten verschil) bijna zeker van het behoud van het 3e klasseschap.

Verslag en foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Activia-Hoonhorst 2-1
Broekland-Terwolde 2-1
Haarle-Nieuw Heeten 0-3
Raalte-Lettele 1-3

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-IJhorst 4-3

Vijfde klasse F
Wesepe-Epse Gorssel combi 3-1
V en L-Mariënheem 2-3
SDOL-Emst 6-0

 

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!