Uitslagen 18 en 19 november (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 19-11-2017 21:45u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-SVI AFGELAST ivm overlijden Erelid SVI

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-Groen Geel 1-5

In de 2e klasse is het voor de S.V. Nieuwleusen aanpoten om punten bijéén te sprokkelen. Afgelopen zaterdag was de belangrijke wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat GV Groen Geel uit Groningen. Misschien wel een kans om punten te pakken, maar uiteindelijk ging het mis met een geflatteerde 1-5 nederlaag.

Bij S.V. Nieuwleusen maakte, wegens de vele blessures, de pas 17-jarige en tevens 1e jaars A-junior Stefan van Veen zijn debuut in de basis als centrumverdediger. Hij mocht dat centrum samen bemannen met de 36-jarige Rob Muller, die door blessures ook de gelederen kwam versterken. Het moet gezegd worden dat Stefan heel verdienstelijk debuteerde. De eerste 25 minuten waren beide ploegen heel erg aan elkaar gewaagd en dat leverde voor de vele toeschouwers een vermakelijke frisse strijd op. Na die 25 minuten nam Groen Geel toch meer het heft in handen, Jos Beek schoot voorlangs en Luuk Jans kopte op de lat. Maar ook S.V. Nieuwleusen was zeer dreigend met de actieve Tom Vasse en Justin Beentjes voorin.

Na 5 minuten in de tweede helft scoorde Frank Oude Avenhuis de Groningers naar een 0-1 voorsprong, toen hij via een corner de bal plots voor zijn voeten kreeg en hard uithaalde. Het antwoord van de thuisclub volgde 2 minuten later. Tom Vasse werd wederom onreglementair gestuit. De vrije trap van de pas 18-jarige en ook A-speler Ruben van Dijk werd schitterend met zijn linkerbeen vanaf rechts ingeschoten. De spanning was even te snijden, maar binnen 20 minuten was het gedaan voor de thuisclub. Het was achtereenvolgens Tonnis de Vries die hard uithaalde en Groen Geel weer op voorsprong zette en even later was het Ruben Ludwig die een misverstand tussen de broers Muller afstrafte. S.V. Nieuwleusen kwam die klap niet meer te boven en het waren Koen Olde Monnikhof en Luuk Jans die de geflatteerde 1-5 overwinning op het scorebord toverden.

Volgende week moet S.V. Nieuwleusen naar Ten Boer om aan te treden tegen Omlandia, om hier te proberen het frisse elan van de eerste 25 minuten om te zetten in een hele wedstrijd.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
Tonego-OZC 0-1

Vierde klasse D
Lemele-Avereest 1-1

 

 

Zondag

Eerste klasse E
NEC (ama)-Rohda Raalte 35′ gestaakt bij 0-2 (ongeval NEC-doelman)
Heino-Quick 1888 1-3

Tweede klasse J
Overwetering-Achilles’12 0-3

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
SC Erica-Lemelerveld 2-0

Derde klasse B
Heeten-Wijhe’92 3-3

Foto’s: Ineke van Wijhe en Henk Vloedgraven

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-Gieten 5-1
VV Sleen-USV 3-3

Op de drassige mat van het sportpark in Sleen maakten beide ploegen er in de 2e helft een waar spektakelstuk van. Met een onwaarschijnlijk slot als toegift.

Met de weer herstelde Rick Timmerman en Leon Kooiker had USV aanvallend weer de nodige kleur op de wangen. De thuisploeg speelde de lange bal en had een optisch overwicht. Toch waren in het begin de beste kansen voor USV. Maar Ron Meijerink en Rick Timmerman kregen het scorebord niet in werking. Halverwege de eerste helft kantelde het duel in het voordeel van Sleen. De vele voorzetten en vrije trappen zorgden voor steeds meer dreiging. USV zakte weg en in de 35e minuut wist Arjan Goeree het overwicht te verzilveren. Al kreeg hij hierbij onbedoeld hulp van USV doelman Martijn Scheper (1-0). Nog voor rust ontsnapte USV aan een grotere achterstand toen een inzet ternauwernood van de lijn werd gehaald.

Ondanks alle goede bedoelingen kreeg USV in de 49e minuut een nieuwe tik te verwerken. Weer een typische Sleen-actie: een vrije trap werd voor het doel geslingerd en door Jasper Ruinemans bij de tweede paal binnen gewerkt (2-0). Daarna ging de wedstrijd helemaal los. En dat was de verdienste van USV. De ploeg weigerde te capituleren, rechtte de rug en had al snel de aansluiting te pakken. Doelman Lars Blaak liet een bal glippen en Ron Meijerink reageerde het snelst (2-1). Sein voor USV om nog meer gas te geven. Vooral aan de linkerkant drukte de onvermoeibare Thijmen Stegeman het pedaal diep in. Sleen kwam steeds minder in het stuk voor. In de 72e minuut kreeg USV loon naar werken. In de drukte voor doelman Blaak bracht Frank Kuiper zijn ploeg langszij (2-2). Waarna de hectiek met de minuut toenam. De nog jonge arbiter Van der Singel strooide kaarten als pepernoten en zat er steeds vaker naast. Zo had USV veel mazzel toen Bas Chierandjoe zich vergreep aan handenbinder Ranil Briek. Geen penalty. Sleen begreep er niks van. In de tegenaanval voelde USV zich zwaar bestolen. De doorgebroken Ron Meijerink werd volledig onterecht teruggefloten voor buitenspel.

USV had het beste van het spel en bleef gaan voor de volle winst. Daarom was in minuut 90+3 het ongeloof groot. De vrije trap van Sleen had alle kenmerken van een afzwaaier, maar kwam toch nog op het hoofd van Marc Dekker. Nog steeds een eitje voor Martijn Scheper, maar de onfortuinlijke doelman belandde met bal en al over de lijn (3-2). Grote euforie bij Sleen en een enorme domper voor USV. In minuut 90+4 was die stemming compleet omgedraaid. Vanaf de aftrap viel de bal voor de voeten van Frank Kuiper. Met een hoog, maar zeker niet onhoudbaar schot, bezorgde hij USV vrijwel in het eindsignaal alsnog een meer dan verdiend punt (3-3). Zondag trekt USV opnieuw het Drentse land in. Dan gaat de reis naar Gieten. Er rijdt een bus voor spelers en supporters. Vertrek 11,45 uur. In het clubgebouw hangt een intekenlijst. Vol is vol.

Onderschrift: In de 2e helft was het alle hens aan dek voor Sleen-doelman Lars Blaak.

Foto: Peter Meijerink / Verslag: Ben Schuurman

Dalfsen-FC Ter Apel’96 4-1 *Dalfsen wint 1e periode

Vierde klasse H
ABS-Hoonhorst 5-1
Raalte-Broekland (zaterdag, 19u): 0-2 Voorbeschouwing

Lettele-Haarle 1-0
Terwolde-Nieuw Heeten AFGELAST, reden: klik hier

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-DOS’63 6-1

Vijfde klasse F
Kon UD-SDOL 3-1
Mariënheem-Wissel 3-3
Wesepe is vrij