Uitslagen 18 en 19 mei (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 19-05-2019 20:30u

Zaterdag

Tweede klasse H
Vroomshoopse Boys-ASC’62 2-2

Derde klasse D
OZC-Mariënberg 2-0

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-ZZVV 3-3

Zaterdag 18 mei speelde S.V. Nieuwleusen haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen ZZVV uit Zuidwolde. De wedstrijd leek te eindigen op een 0-2 nederlaag voor de oranje hemden maar door de dolle laatste 10 minuten werd er uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord getoverd.

De eerste kans werd genoteerd voor Tom Vasse die na een pass van Anne-jan Broek alleen op ZZVV keeper Bas Blanken kon afgaan maar de inzet van Tom werd gekeerd door de ZZVV keeper. Na verloop van tijd kreeg ZZVV het betere van het spel mede door Joël Huiskes die de lijnen uitzette bij de gastheren. S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp redde bekwaam toen achteréénvolgens Marco Kikkert en Sander Hartman alleen op hem af kwam. Maar ook Tim kon niet voorkomen dat Nick Vredenborg éénvoudig binnen kon tikken na een vloeiende aanval van de Zuidwoldenaren via de rechterkant. S.V. Nieuwleusen mocht verder nog van geluk spreken dat Janou van Veen een dot van een kans hoog over schoot. In de tweede helft zorgde de ingevallen Bas Evenboer voor meer enthousiasme bij de thuisploeg. S.V. Nieuwleusen werd steeds dreigender richting de trouwe aanhang achter de Zuidwoldiger goalie, maar meer dan een bal voorlangs van de tevens ingevallen Stefan van Veen en een schot van Anne Jan Broek op de lat, leverde het niet op. Ook het invallen van Nick Holsappel gaf de ploeg weer energie, maar het was Roy Bollemaat die 10 minuten voor tijd ongelukkig zijn eigen doelman passeerde.

Maar wie dacht dat de strijd gestreden was na de 0-2 achterstand, kwam bedrogen uit. Het was drie minuten later Wouter Tabbers die voor de aansluitingstreffer zorgde, en drie minuten later was het weer raak toen Bas Evenboer zijn voortreffelijke invalbeurt beloonde met de gelijkmaker. En nog was de koek niet op. Want nadat ZZVV een penalty claimde was het Reinier Meijerink die uit de tegenaanval beheerst scoorde na een actie vanaf links van Tom Vasse. Een overwinning leek in het verschiet, maar daar dachten de 70-jarige arbiter Beldman uit Holten en Joël Huiskes anders over. Joël Huiskes kon vrij inkoppen nadat hij eerst Nieuwleusen-middenvelder Ruben Brinkman opzichtig opzij duwde. Arbiter Beldman deed of zijn neus bloedde en bevestigde hiermee zijn warrige optreden in de tweede helft. S.V. Nieuwleusen staat nu uiteindelijk derde in de competitie en daar kan ook de laatste uitwedstrijd in de competitie op 25 mei in Dedemsvaart tegen SCD’83 niets meer aan veranderen. Op zaterdag 1 juni volgt dan de eerste nacompetitie wedstrijd. S.V. Nieuwleusen speel dan een uitwedstrijd tegen de nummer 13 van de 2e klasse J. Naar alle waarschijnlijkheid is dat Omlandia uit Ten Boer

Tekst en foto: Klaas Kreule

Vierde klasse D
’s Heerenbroek-Lemele 0-0

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Rigtersbleek 2-1
De Zweef-Heino 4-1

Tweede klasse J
Voorwaarts-Overwetering 9-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-Beilen 4-0
Dalfsen-Erica 3-1

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse B
SP Lochem-Wijhe’92 2-3
Turkse Kracht-Heeten 6-2

Derde klasse D (Noord)
Havelte-USV 0-2

Door de 0-2 overwinning op Havelte handhaaft USV zich definitief in de 3e klasse. De winst op de rode lantaarndrager, die nog steeds met Steenwijker Boys in de race is voor het ontlopen van directe degradatie, was dik en dik verdiend. Met goed en gevarieerd positie- en aanvalsspel was het team van coach Yves Heskamp gedurende de hele wedstrijd op sportpark Meerkamp in Havelte de bovenliggende partij. Ook dit keer werden er weer legio kansen gecreëerd maar de afronding was niet altijd even gelukkig.

Thijmen Stegeman en Leon Kooiker waren in de eerste helft op aangeven van Ron Meijerink nog het dichtst bij de openingstreffer maar zij konden het net nog niet vinden. Ook Dennis van der Veen kreeg een uitgelezen mogelijkheid maar ook hij strandde in het doelgebied van Havelte. Daar kwam in de 32e minuut verandering in toen Stegeman vanaf de linkerflank Kooiker op maat bediende, die met een prachtige trap de 0-1 in de touwen schoot. Ook hierna bleef USV dreigend voor het doel van de solide keepende Danny Nieuwenhuis. Vlak voor de pauze moest hij toch voor de tweede keer vissen. Ron Meijerink tikte de bal slim door op Jhonata Cesario die met een prima schot Nieuwenhuis in de hoek verraste, 0-2.

Na de pauze zette USV de goede lijn van de eerste helft door en kreeg het uitstekende mogelijkheden om de derde treffer op het scorebord te toveren maar Meijerink en Van der Veen zagen geen kans Nieuwenhuis nogmaals te passeren. Arbiter Kats leek in de 65e minuut de wedstrijd nog spannend te willen maken door Havelte een strafschop toe te kennen na een keurige sliding op de bal van Chiel de Weerd. Doelman Martijn Scheper liet zich echter niet van de wijs brengen en pareerde de penalty van Bas de Vries op uitstekende wijze. Het slotakkoord voor de 0-3 van USV was bijna voor de ingevallen Bas Chierandjoe weggelegd maar ook hij vond de sympathieke sluitpost van Havelte op zijn weg.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Markelo-Nieuw Heeten 1-1
De Gazelle-Raalte 5-0
Broekland-DAVO 1-3
Haarle-Holten 1-4
Lettele-Diepenveen 1-3

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Vios (O) 5-0

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-BEW 1-2
Hoonhorst-Uffelte 3-5

Vijfde klasse G
Mariënheem-Wesepe 0-3
CCW’16-SDOL 0-0