Programma 18 en 19 maart (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 19-03-2017 20:30u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-DOS Kampen 4-4

Foto’s: Kristian Giesen

Enter Vooruit-OZC 1-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SCD’83 0-1

Door zaterdag 18 maart thuis met 0-1 van SCD ’83 uit Dedemsvaart te verliezen lijkt het er op dat S.V. Nieuwleusen het kampioenschap kan vergeten. De achterstand op naaste concurrent DESZ is hierdoor opgelopen naar vijf punten. In de slotfase van een rommelige wedstrijd bepaalde Nick Hofman de 0-1 eindstand.

Voordat scheidsrechter Kevin Moed uit Klazienaveen voor het beginsignaal floot las voorzitter Erwin van Leussen een In Memoriam voor ter nagedachtenis aan de op 8 maart jl. overleden oud – voorzitter Bert de Roo. In het bijzijn van familie De Roo werd het Im Memoriam afgesloten met één minuut stilte.

Na de aftrap zette S.V. Nieuwleusen direct druk op het doel van SCD ’83. Maar de beste kans is na 15 minuten spelen voor de gasten uit Dedemsvaart. Doelman Wietse van de Ploeg, die de geblesseerde Timo Muller vervangt, redt echter attent. Na een half uur wordt Justin Beentjes op de rand van het strafschopgebied aangetikt. Mark de Weerd schiet de toegekende vrije trap echter hoog over. SCD ’83 blijft gevaarlijk op de counter, met name de rappe Nick Dekker zorgt voor onrust in de defensie van de oranjehemden. Vlak voor rust krijgt Tom Vasse nog een mooie kans. Ook zijn schot gaat over het doel van keeper Jelmer Koes.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Slordigheid en wat kleine kansjes aan beide kanten. Trainer David Leeuw probeert de bakens nog te verzetten door Saake Malestein en A- junior Simon Gihozo in te brengen voor Joran Buursema en Justin Beentjes. Helaas heeft dit geen effect. Vlak voor tijd kan Nick Dekker ongehinderd oprukken over links en hij biedt Nick Hofman een niet te missen kans: 0-1 en einde wedstrijd.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Het is te hopen dat het trainersduo David Leeuw en John Sijbom de ploeg weer fris en scherp krijgt. De wil om er wat moois van te maken in de competitie moet het motto blijven.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-SVVN 1-0

 

Zondag

Eerste klasse E
Tubantia-Rohda Raalte 1-1
Alcides-Heino 2-0

Derde klasse B
Eerbeekse Boys-Lemelerveld 0-2
Turkse Kracht-Wijhe’92 0-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Overwetering-Heeten 2-0

Foto’s: Sikko Cazemier

 

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Havelte 3-0
Hoogersmilde-USV 0-1

sv Hoogersmilde leidt een bescheiden bestaan in de 4e klasse E. Het ontlopen van rechtstreekse degradatie lijkt het hoogst haalbare voor de ploeg van de recent ingestapte trainer Marcel Schuur. Koploper USV was dan ook huizenhoog favoriet om de 3 punten mee te nemen uit het oudste dorp in de gemeente Midden-Drenthe. Maar tijdens de busreis terug naar Nieuwleusen was er vooral opluchting over de nipte 0-1 winst. Want het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend.

Vanaf de aftrap hanteerde de thuisploeg de lange, hoge bal en USV had het lastig met deze opportunistische speelwijze. Doelman Martijn Scheper moest in het eerste kwartier dan ook meerdere keren ingrijpen. Toen de eerste storm was geluwd, kreeg USV ook mogelijkheden. Rick Timmerman had een riante kans maar zag niet dat doelman Matthijs Pieters volledig uit positie was. In de 19e minuut was het wel raak. Ron Meijerink zette goed door over links en zijn voorzet werd strak en laag ingeschoten door Niek Hamers (0-1).

Het kleumende publiek op sportpark De Bosrand werd daarna niet echt meer verwend. Wie dacht dat de thuisploeg na rust wel een keer een tandje terug moest schakelen, kwam bedrogen uit. Met een tomeloze inzet werden de aanvallen van USV ontregeld om meteen een snelle tegenstoot te plaatsen.

USV bleef zoeken naar de voetballende oplossing, maar miste telkens het vernuft om de bevrijdende 2e treffer op het scorebord te krijgen. Ron Meijerink was dichtbij en Rick Timmerman zag zijn inzet door de paal gekeerd na een mooie aanval over meerdere schijven. Aan de andere kant werd de defensie van USV nog een paar keer op de proef gesteld bij corners en vrije trappen voor de thuisploeg. Maar het bleef 0-1. Punten binnen, snel vergeten. Zondag krijgt USV bezoek van rode lantaarndrager IJhorst. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Matchwinner Niek Hamers in een luchtduel met de complete defensie van de thuisploeg.

Foto en verslag: Ben Schuurman 

Vierde klasse H
Broekland-Hoonhorst 1-1
Wissel-Haarle 2-3
Dalfsen-ABS 5-1

Foto’s: Kristian Giesen

Lettele-Be Quick Z. 1-2

Vijfde klasse A (Noord)
Blankenham-Vilsteren 2-2

Vijfde klasse G
Raalte-Nieuw Heeten 0-3
Wesepe-FC RDC 2-2

SDOL-Marienheem 0-0

Foto: Kristian Giesen