Programma 18 en 19 februari (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 19-02-2017 20:30u

Zaterdag

Tweede klasse H
Quick’20 (zat)-ASC’62 2-4
ZAC-OZC 3-2

Derde klasse D (Noord)
Fit Boys-Nieuwleusen 0-3

Na de afgelasting van week moest S.V. Nieuwleusen het zaterdagmiddag 18 februari in Beilen opnemen tegen c.v.v. Fit Boys. Op voorhand geen makkelijke tegenstander, de oranjehemden gingen wel met de 3 punten huiswaarts door een mooie 0-3 overwinning.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Fit Boys met de nodige wilskracht en fysieke voetbal ging proberen het voetballen van S.V. Nieuwleusen te ontregelen. S.V. Nieuwleusen probeerde wel te voetballen, maar door het direct storen van Fit Boys was het lastig om elkaar te vinden. Het spel was onnauwkeurig en echte mogelijkheden om de score te openen waren van beide kanten niet aanwezig.

Na de thee een enigszins ander beeld. Door de fysieke kracht die al was gegeven in de eerste helft kwam er wat meer ruimte voor S.V. Nieuwleusen om te voetballen. Toch was het Stefan Eefting van Fit Boys die de score bijna wist te openen, echter hij zag zijn inzet via de binnenkant van de paal niet in het doel verdwijnen. Uit de counter wist S.V. Nieuwleusen wel de score te openen. Een afstandsschot van Ruben Brinkman werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van spits Reinier Meijerink, deze wist zich wel raad met deze opgelegde kans en plaatste de bal achter doelman Oosting 0-1. Dezelfde Reinier Meijerink wist 3 minuten later ook de 0-2 op het scorebord te brengen. Na een prachtige actie in het 16 metergebied draaide hij zich knap vrij en schiet de 0-2 binnen.

Uiteraard ging Fit Boys nog meer kracht ten toonstellen wat ook resulteerde in de nodige gele kaarten. Kers op de taart deze middag was de goal van Mark de Weerd, met een prachtige volley van 20 meter passeerde hij doelman Oosting en bracht de eindstand op 0-3.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D
Voorwaarts V.-Lemele 4-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
STEVO-Rohda Raalte 2-1
Heino-Quick 1888 1-3

Derde klasse B
Lemelerveld-Wijhe’92 4-0

Foto’s: Martin Zwakenberg en Ineke van Wijhe

Warnsveldse Boys-Heeten 6-0

Foto’s: Henk Vloedgraven

Albatross-Overwetering 1-1

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Zandhuizen 4-0
USV-Steenwijkerwold 4-0

De topper in 4 E tussen koploper USV en naaste achtervolger Steenwijkerwold was vooraf een affiche om van te watertanden. Dat werd het ook. Maar dan vooral voor de fans van de thuisclub. USV won met 4-0. Waar dubbele cijfers mogelijk waren geweest. Vond ook Steenwijkerwold trainer Gerrie Schouwenaar.

Toch begon zijn ploeg best goed aan de wedstrijd. De weer van een blessure herstelde USV doelman Martijn Scheper werd in het eerste halve uur vaker op de proef gesteld dan zijn collega Gerwin Bosscha aan de overkant. Maar met de rust in zicht trok USV nadrukkelijk de regie naar zich toe.. Sander Schaeffer en Thijmen Stegeman voerden langs de zijkanten de druk op terwijl Niek Hamers heerste op het middenveld. Het stormachtige USV kwartiertje leverde maar liefst 3 treffers op. Mathijs van Faassen zette USV op voorsprong door een voorzet van Leon Kooiker snoeihard langs Bosscha te koppen. Op slag van rust schoot Niek Hamers raak uit een corner van Thijmen Stegeman en in blessuretijd was het opnieuw raak. Mathijs van Faassen en Leon Kooiker brachten Ron Meijerink in stelling: 3-0. USV ging na rust door op de ingeslagen weg. Het dominante voetbal leverde een serie aan kansen op, zonder dat de score werd opgevoerd. In de 73e minuut was het nog wel een keer raak. En hoe. Een schitterende tikkie-takkie aanval over meerdere schijven werd afgerond Sander Schaeffer, de beste man van het veld. Eindstand 4-0. Door de winst blijft USV koploper terwijl ook de koppositie in de 2e periode werd overgenomen van Veno.

Komende donderdagavond oefent USV in Hasselt tegen Olympia ’28. Aanvang 19.30. Zondag is het carnaval en heeft USV geen programma. Zondag 5 maart gaat de competitie verder met de inhaalwedstrijd in Vollenhove tegen Veno.

Onderschrift foto: Steenwijkerwold keeper Gerwin Bosscha in afwachting van de zoveelste USV aanval.

Foto en verslag: Ben Schuurman

Vierde klasse H
Activia-Broekland 2-0
Dalfsen-De Gazelle 8-0

Foto’s: Kristian Giesen

Be Quick Z.-Haarle 1-2
Lettele-Holten 1-3
DAVO-Hoonhorst 3-2

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Uffelte 5-3

Vijfde klasse G
Sallandia-SDOL 2-2 **gestaakt na 5 rode kaarten Sallandia
Raalte-Go Ahead Deventer 3-0
Kon UD-Marienheem 0-2
V en L-Wesepe 1-1
Nieuw Heeten-SC Deventer 0-1

Foto: Kristian Giesen