Uitslagen 17 en 18 november (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 19-11-2018 19:30u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Den Ham-ASC’62 2-0

Derde klasse D
PH Almelo-OZC 4-0

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SC Lutten 2-3

Zaterdagmiddag stond de topper S.V. Nieuwleusen tegen SC Lutten op het programma. Na een wel hele slechte 1e helft werd er uiteindelijk met 2-3 verloren op sportpark ’t Klaverblad.

Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen SVM, werd er met 2 andere backs gespeeld. Ruben Brinkman en Stan Scholten werden op hun positie vervangen door Anne-Jan Broek en Mark de Weerd. Lutten begon enorm fel aan de wedstrijd, waar SV Nieuwleusen wel erg slap van start ging. In het 1e kwartier was er slechts één moment voor de thuisclub, waarbij een penalty geclaimd werd, nadat Reinier in de 16 ten val werd gebracht. Echter wou de scheidsrechter hier niet aan. SC Lutten kwam daarna tweemaal in een positie om te scoren, maar de precisie bij de schoten ontbrak. In de 17e minuut kopte Jan van den Berg snoeihard een voorzet op doel, maar deze werd op schitterende wijze door Tim uit de kruising geranseld. Enkele minuten later werd door S.V. Nieuwleusen de bal onderschept op de middenlijn, waarna direct Reinier diep werd gestuurd. Hij ging alleen op de keeper af en faalde niet. De grensrechter vlagde voor buitenspel wat het ook zeker leek, maar scheidsrechter Van de Brug wees gedecideerd naar de middenstip. 1-0. Nog geen 2 minuten later was het alweer 1-1, doordat Tim een strakke indraaiende corner van Nick Lamberink ietwat verkeerd inschatte, en via zijn handen in 1 keer binnensloeg. Een flinke domper die alleen maar erger werd, doordat SC Lutten voor de zoveelste keer over onze linkerkant raasde, en na een bekeken voorzet schoot Ronald Kosse de 1-2 binnen. Het leed werd een kwartier later alleen maar erger, nadat Stefan van Veen aanvaller Ronald Kosse wel heel opzichtig naar beneden trok in de zestien. De toegekende strafschop werd feilloos benut door David Koopman, 1-3. Met deze tussenstand werd er gerust, en daar mochten we onze handen mee dichtknijpen.

In de 2e helft werd er gelijk een dubbele wissel toegepast bij S.V. Nieuwleusen, om er nog wat van te maken. Thomas Huzen en Nick Holsappel bleven achter in de kleedkamer, en werden vervangen door Lars Gruben en Ruben Brinkman. De eerste twintig minuten gebeurde er praktisch helemaal niets. Na 65 minuten was het eerste schotje van Wouter die maar net naast getikt kon worden door de keeper. Nadat ook een afstandsschot van Saake door de keeper ternauwernood uit het doel werd getikt, spatte even later een schot van Ruben Brinkman van een meter of 35 uiteen op de lat. Het zat, in deze fase, een in ieder geval hardwerkend S.V. Nieuwleusen niet mee. In de 86e minuut kon SC Lutten het duel definitief beslissen, maar ze mistten scherpte bij de afronding. Zelfs in 2 instanties kregen ze de bal er niet in. Uit de tegen aanval kwam de bal via een hoge bal uiteindelijk met een carambole op het achterhoofd van een speler van Lutten en belandde zo in het doel. 2-3. Het werd uiteindelijk een zeer hectische slotfase, waarin meerdere keren een appèl werd gedaan op penalty’s en schoten net over. In de allerlaatste seconden werd er nog een bal van de lijn gekopt door speler van Lutten op een hard schot van Wouter Tabbers. Hopelijk hebben de spelers hun les geleerd door deze 1e helft, en laten ze in het vervolg zien dat dit een incident was.

Tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
SP Daarle-Lemele 0-3

 

 

Zondag

Eerste klasse E
WAVV-Rohda Raalte 1-3
Heino-TVC’28 0-0

Tweede klasse J
FC Suryoye-Overwetering AFG

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-Rolder Boys 2-1

Foto’s: Kristian Giesen

SC Erica-Lemelerveld 0-6

Derde klasse B
Heeten-Helios 5-1

 

Foto: Henk Vloedgraven

Robur-Wijhe’92 2-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
Mildam-USV 1-0

Op bezoek bij Mildam heeft USV de bekeropsteker van vorige week geen passend vervolg kunnen geven. Het was al koud in Friesland. En van het spel van beide ploegen werd ook niemand warm. Mildam, toch de nummer 4 van de ranglijst, kreeg de bal zelden naar de goede kleur. De thuisclub kwam ermee weg omdat USV er nog veel minder van bakte. USV mist vorm en creativiteit. Vooral naar voren toe is het allemaal veel te mager om tegenstanders echt in de problemen te brengen. In de 36e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd. Makkelijk weggegeven door USV. Niet toevallig ingeleid door Stijn Reilman. De kleine, onvermoeibare rechtsback was met kop en schouders de beste man van het veld. Zijn zoveelste voorzet werd uiteindelijk over de lijn gewerkt door Sylvan Reilman (1-0).

Na rust veranderde er niets. Balverlies, foute keuzes en lange halen op goed geluk naar voren bepaalden het spelbeeld. Het flippervoetbal leverde Mildam nog wel een paar mogelijkheden op. Telkens lag USV doelman Martijn Scheper in de weg. Hij haalde wel zijn normale niveau en alleen daardoor mocht USV stiekem blijven hopen op een punt. Maar het echte geloof ontbrak. Pas diep in de slotfase hoefde Mildam doelman Peter Hoekstra echt in actie te komen. Hij tikte de goed genomen vrije trap van Leon Kooiker uit de bovenhoek. Door deze vijfde nederlaag op rij is USV weggezakt naar code oranje op de ranglijst. Ook volgende week reist USV richting Heerenveen. Dan is Read Swart uit De Knipe de tegenstander

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Lettele-Broekland 4-2
De Gazelle-Haarle 0-2
Raalte-GFC 2-2
Nieuw Heeten-Diepenveen 1-4

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Sweel 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Wapserveen-Hoonhorst 0-12
IJhorst-Vilsteren 4-2

Vijfde klasse G
SDOL-V en L 7-0
Wesepe-Kon UD 5-1
Mariënheem is vrij