Uitslagen 17 en 18 maart (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 18-03-2018 21:40u

Zaterdag

Tweede klasse H
Be Quick’28-ASC’62 1-1

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-FC Klazienaveen 1-1

Op de koudste 17 maart ooit gemeten met een snijdende noordoostenwind speelde S.V. Nieuwleusen op eigen veld met 1-1 gelijk tegen nummer 2 F.C. Klazienaveen. Dit was de ploeg met tot op dat moment de minste verliespunten in de competitie. S.V. Nieuwleusen kan het punt natuurlijk zeer goed gebruiken in de strijd tegen degradatie terwijl Klazienaveen 2 belangrijke punten verliest in de strijd om het kampioenschap.

S.V. Nieuwleusen speelde met een verdedigende tactiek om tegen deze kwalitatief betere tegenstander een goed resultaat te halen. Tim Hoogenkamp, die een uitstekende wedstrijd keepte, verving de geblesseerde Timo Muller.

In de 10e minuut verrichte Tim de 1e goede redding door een vrije trap tot corner te tikken. Vijf minuten later was hij echter kansloos op een vrije trap van Patrick Bloemberg die de bal hard in de kruising schoot. S.V. Nieuwleusen probeerde met snelle uitvallen het doel van Klazienaveen te bereiken maar dit lukte maar zelden. In de 24e minuut leek de thuisclub toch op gelijke hoogte te komen. Na de 1e echte goede uitbraak via Tom Vasse, ging Rémon Scheper goed door en met een puntertje verschalkte hij de keeper en de bal leek het doel in te gaan. Enkele supporters begonnen al te juichen maar het leer belandde echter op de paal. Dit was het enigste wapenfeit van de oranjehemden in de 1e helft. Tim Hoogenkamp verrichte vlak voor rust nog een goede redding op een kopbal waardoor met een 0-1 stand de warme thee werd opgezocht.

In de 2e helft kroop S.V. Nieuwleusen wat meer uit haar schulp en met werd het een echte wedstrijd. In de 50e minuut ging Saake Malestein op rechts goed door en bereikte hij Tom Vasse die, rechts van het doel, voor de keeper kwam te staan. Hij wilde de bal in de verre hoek schieten maar keeper Mart Hoff had een prima reactie. De snelle Tom Vasse werd in die 2e helft meer en meer een plaag voor de verdedigers van Klazienaveen. In de 69e minuut moest Reinier Meijerink geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Justin Beentjes. Direct werd hij de door Tom Vasse de diepte ingestuurd, kwam oog in oog met de keeper te staan, en het 1e balcontact van Justin leverde meteen de gelijkmaker op: 1-1. Na enkele hachelijke momenten voor het doel van S.V. Nieuwleusen probeerde Tim Hoogenkamp met verre uitrappen Tom Vasse te bereiken. Dit lukte in de 80e minuut en na een rush kwam Tom Vasse nu links van het doel voor de keeper te staan. Ook nu verrichte de keeper een goede redding. In de allerlaatste minuut leek S.V. Nieuwleusen er met de volle winst vandoor te gaan. Wederom een verre uittrap bereikte Tom Vasse. Tom gaf goed voor en vlak voor het doel leek Ruben van Dijk de bal binnen te kunnen lopen. Echter hij miste de bal die voorlangs ging.

Door keihard te werken kon S.V. Nieuwleusen dit resultaat behalen. Dit geeft vertrouwen om ook a.s. zaterdag, thuis tegen de nummer 3 Pelikaan S, een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijd op ‘t Klaverblad begint om 14.30 uur.

Verslag en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
OZC-SC Lutten 2-2

Vierde klasse D
SP Daarle-Lemele AFGELAST

 

 

Zondag
Rohda Raalte-Schalkhaar 3-1
NEC-Heino 1-1

Tweede klasse J
SDC’12-Overwetering 4-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Valthermond-Lemelerveld AFGELAST

Derde klasse B
Eerbeekse Boys-Heeten AFGELAST
Wijhe’92-Warnsveldse Boys 3-6

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)

CEC-OVC’21 2-0
Gieten-Dalfsen AFGELAST

USV-HODO 4-0

Ondanks de vrieskou zette consul Henk Talen zondagochtend het licht op groen. Een uitstekende beslissing. De zon deed volop zijn werk waardoor de grasmat op sportpark Hulsterlanden een paar uur later prima bespeelbaar was.

Beide ploegen hadden wel veel last van de straffe oostenwind. Waardoor veelbelovende acties zomaar over de zijlijn waaiden. Rode lantaarndrager HODO kon het een half uur lang goed bijbenen. Toen gaf USV extra gas. Een slimme steekbal van Rick Timmerman zette Ron Meijerink alleen voor doelman Marcel Pol (1-0). Nog geen 5 minuten later miste specialist Sander Schaeffer de kans om vanaf 11 meter de voorsprong te verdubbelen. Dit na een overtreding op Rick Timmerman. Keeper Marcel Pol dook de goede kant op, maar had weinig eer van zijn werk.

De aansluitende corner bleef hangen in de wind, precies op maat voor Frank Kuiper. Met een fraaie omhaal liet hij alsnog de 2-0 liet noteren. Ook na rust had USV het betere van het spel. In de 65e deed Ron Meijerink knap werk op de achterlijn. Zijn voorzet werd door de attente Rick Timmerman van dichtbij ingekopt. Even later kreeg Ron Meijerink vrije doorgang richting Pol. Die wist voor de zoveelste keer te redden, maar was kansloos toen Leon Kooiker zich ontfermde over de rebound (4-0). Een ruime en zeer verdiende overwinning voor USV. Waarmee een belangrijke stap werd gezet om afstand te nemen van de gevarenzone.

Onderschrift foto: HODO  doelman Marcel Pol stopt de penalty van Sander Schaeffer.

Verslag: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse H
ABS-Raalte 2-1
Haarle-DAVO AFGELAST
Holten-Broekland 0-0
Nieuw Heeten-Lettele 1-3
Hoonhorst-Diepenveen AFGELAST

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Willemsoord 6-0

Vijfde klasse F
SDOL-IJsselstreek 3-2
Wesepe-Go Ahead Deventer 5-0
Sallandia-Mariënheem 1-8

 

Foto: Ineke van Wijhe

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!