Uitslagen 17 en 18 februari (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 18-02-2018 16:30u

Zaterdag

Tweede klasse H
DZSV-ASC’62 1-1

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-DESZ 0-3

Op deze prachtige zonnige winterdag speelde S.V. Nieuwleusen zaterdag 17 februari thuis tegen DESZ uit Zwartsluis. In een wedstrijd waarin DESZ het betere spel had maar de beste kansen voor S.V. Nieuwleusen waren, ging DESZ er uiteindelijk met de winst vandoor: 0-3.

Beide teams begonnen gretig aan de wedstrijd. Er werd vanaf het begin strijd geleverd. DESZ probeerde goed druk te zetten op de helft van de tegenstander terwijl S.V. Nieuwleusen loerde op de omschakeling om vanaf eigen helft gevaarlijk te worden in de ruimte achter de verdediging van DESZ.

De eerste kansjes waren voor DESZ. Zowel vanuit het centrum als vanaf de rechterkant werd er geschoten op het doel van Timo Muller. Echter de precisie ontbrak. Na een kwartier kreeg Tom Vasse de eerste grote mogelijkheid voor de thuisclub. Hij werd prima alleen op de keeper afgestuurd maar kon de bal net niet lekker meekrijgen waardoor de keeper van DESZ redding kon brengen. DESZ bleef ook gevaar stichten uit vrije trappen. De eerste zorgde voor gevaar bij de 2e paal waar een speler van DESZ ineens vrij opdook. De volgende vrije trap werd rakelings over de kruising geschoten.

In het laatste gedeelte van de 1e helft is het met name S.V. Nieuwleusen dat de kansen krijgt. Tom wordt door een mooie pass van Stefan van Veen, alleen op de keeper afgestuurd maar knalt helaas recht in de handen van de keeper. Een paar minuten laten probeert Mark de Weerd het van buiten de zestien. Goed schot maar wederom is de bal een prooi voor de keeper. Ook Ruben van Dijk probeert het van ver. Zijn prima schot wordt ook weer gepakt door de keeper. Het hoogtepunt was echter vlak voor rust als Anne Jan Broek de keeper van DESZ te ver voor zijn doel ziet staan en vanaf de zijlijn de bal bovenop de lat legt. Wel een hoogtepunt maar geen doelpunt helaas.

De tweede helft begint eigenlijk net als de eerste helft. DESZ zet aan en S.V. Nieuwleusen loert op de omschakeling. Er zijn wat kansjes over en weer maar spelbeeld blijft hetzelfde. Toen was er ineens een kansje voor DESZ. De kopbal van Danny Moorman wordt niet goed door Timo Muller ingeschat en het staat 0-1 voor DESZ.

S.V. Nieuwleusen gaat nu wat gehaaster voetballen wat het spel niet ten goede komt. Het lukt maar moeizaam om nog kansen te creëren. In de 83e minuut gooit DESZ de wedstrijd in het slot. Een uitgespeelde aanval met Tom Kisjes als eindstation zorgt voor de 0-2. 1 minuut later zorgt diezelfde Tom Kisjes voor de 0-3 eindstand.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
Hollandscheveld-OZC 3-1

Vierde klasse D
SVV’56-Lemele 2-3

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Longa’30 1-1
STEVO-Heino 3-3

Tweede klasse J
Overwetering-Robur et Velocitas 2-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Germanicus-Lemelerveld 1-1

Derde klasse B
vv Twenthe-Heeten 4-1
KCVO-Wijhe’92 0-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-Dalfsen 0-2
USV-Dalen 0-1

“Het zat er heel taai aan”, zei Gert Veenstra na afloop. De opgeluchte assistent-trainer van Dalen vatte hiermee het duel kort en goed samen. Zeker op basis van de eerste helft was de overwinning van zijn ploeg verdiend. Dalen is niet voor niets de nummer 2 van de ranglijst. Het is allemaal net wat solider en een tikkeltje meer balvast dan bij USV. Maar ondanks het overwicht van Dalen was in de rust het verschil nog niet gemaakt. Dat was ook te danken aan USV keeper Martijn Scheper. Naast een aantal prima reddingen stopte hij in de 34e minuut op fraaie wijze een strafschop van Marijn Verdoold. De prima arbiter Dordievski wees naar de stip toen Dalens gevaarlijkste aanvaller Peter Harkes over de knie ging bij Jorden Zunnebeld.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar na ruim een uur kreeg het conditioneel sterke USV het spel meer en meer in handen. Dalen moest steeds verder terug en ontsnapte aan een achterstand toen Sander Schaeffer besloot tot een voorzet in plaats van zelf te schieten. Even later kwam Dalen alsnog op voorsprong. Een mooi doelpunt. Niet toevallig van Peter Harkes. De uitblinker nam een voorzet van de rechterkant ineens fraai op zijn schoen (0-1). Terwijl Dalen gokte op een allesbeslissende bevlieging van de ingevallen goalgetter Martijn Heerkes zette USV nog maar weer eens een tandje bij. Het slotoffensief leverde wel wat kleine kansjes op, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

De komende 3 weken gaat USV op tournee. Zondag vertrekt de bus om 11.45 uur naar Ter Apel. Daarna volgen bezoeken aan Weerdinge en Dalfsen.

Onderschrift foto: USV doelman Martijn Scheper is onderweg om de strafschop van Marijn Verdoold te stoppen.

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Hoonhorst-SP Deventer 1-2
De Gazelle-Broekland AFGELAST
Terwolde-Lettele AFGELAST
Nieuw Heeten-Diepenveen 0-0
Haarle-Holten AFGELAST
Activia-Raalte AFGELAST

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Uffelte 2-2

Vijfde klasse F
SDOL-Go Ahead Deventer 5-0
IJsselstreek-Mariënheem 1-3
Wissel-Wesepe AFGELAST