Programma 16 en 17 december (UPDATE)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 17-12-2017 20:50u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Den Ham-ASC’62 2-0

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-Zuidhorn 1-1

In de laatste wedstrijd van het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen voor de winterstop werden de punten op ‘t Klaverblad gedeeld met VV Zuidhorn uit Groningen: 1-1.

Omdat het hoofdveld afgekeurd was werd er op het kunstgrasveld gespeeld. Beide ploegen konden hierop prima uit de voeten.

S.V. Nieuwleusen startte zeer verdedigend en zakte tot ver op eigen helft in om VV Zuidhorn het spel te laten maken. De gasten lieten vooral de eerste twintig minuten verzorgd voetbal zien, echter veel kansen konden niet worden genoteerd. In de twintigste minuut werd een vrije trap van VV Zuidhorn op de rand van de zestien door Timo Muller naast gekeken.

Hierna nam S.V. Nieuwleusen meer het initiatief en kwam met name door rushes van Tom Vasse enkele keren gevaarlijk voor het doel. Zo miste hijzelf één op één met keeper Marcel Groothof. Ook Rémon Scheper kreeg de bal niet over de doellijn na een goede voorzet. Anne Jan Broek zag zijn schot via een been en de lat over gaan. Uit de daarop volgende corner was het uitgerekend verdediger Rob Muller die raak kopte: 1-0. Enkele minuten later, vlak voor rust was het VV Zuidhorn dat een vrije schietkans binnen de zestien naast het doel zag verdwijnen.

Dat S.V. Nieuwleusen moeite heeft met scoren werd in de tweede helft duidelijk. Het was het wachten op de bevrijdende 2-0, maar steeds was het Groothof die in de weg stond. Na een prachtige diagonale pass van Rémon Scheper op Bas Evenboer, was het laatstgenoemde die vergat af te drukken. Ook Tom Vasse en Justin Beentjes verschenen enkele malen alleen voor de goalie van VV Zuidhorn. Zo was het Groothof die zijn ploeg op de been hield.

Een kwartier voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Buitenhuis uit Rouveen werd het toch nog onverwachts 1-1. Dit door een mooie actie van Kevin van der Kooi, die uit de draai in de verre hoek raak schoot. Helaas voor S.V. Nieuwleusen geen driepunter, die hard nodig en misschien ook wel verdiend was. De zorgen blijven groot om uit de degradatiezone te komen.

Zaterdag 27 januari wordt in Meppel tegen mede-degradatiekandidaat FC Meppel gestreden. Hopen dat dan het blessureleed over is en de selectie weer op volle kracht ingezet kan worden.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
SVN’69-OZC AFGELAST

Vierde klasse D
Lemele-MVV’69 4-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-STEVO 5-0
Rigtersbleek-Heino 1-1

Tweede klasse J
Overwetering-TVC’28 AFGELAST

Tweede klasse L (Noord)
Dedemsvaart-Lemelerveld 1-0

Derde klasse B
Ruurlo-Heeten 2-0
Turkse Kracht-Wijhe’92 AFGELAST

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-EMMS AFGELAST
USV-Musselkanaal 2-0

Met een 2-0 zege op Musselkanaal sloot USV een zeer succesvol kalenderjaar op gepaste wijze af. Door de winst meldde USV zich in het eerste rijtje van 3C. Bovendien gaat USV de winterstop in als ongeslagen koploper in de 2e periode.

Op basis van de 2e helft was er niets af te dingen op de overwinning van USV. Maar de opening  was wel degelijk voor Musselkanaal. De Groningers hadden kennelijk geen last van de lange busreis en waren vanaf de aftrap voortdurend gevaarlijk. USV kwam een paar keer goed weg. Jordy Oost raakte de paal en de treffer van Jordi van der Laan werd afgekeurd wegens hands. Daarom kwam USV misschien wel iets tegen de verhouding in op voorsprong.

Ron Meijerink leverde in de 20e minuut een voorzet op maat af. Waar Rick Timmerman wel raad meer wist (1-0).  Na rust kwam USV uitstekend uit de kleedkamer. Musselkanaal werd regelmatig  overspeeld door razendsnelle aanvallen. Maar zelfs een handvol kansen leverde geen treffer op. De mooiste was voor Rick Timmerman, maar zijn inzet van dichtbij werd knap gestopt door doelman Arjan Scholte Aalbes.  Zo bleef het spannend, ook al omdat Timmerman in kansrijke positie een penalty werd onthouden.

Maar in de 63e minuut wist USV dan toch meer afstand te nemen.  Het doelpunt was een kopie van de eerste treffer. Dit keer was Niek Ekkelenkamp de aangever en Ron Meijerink de afmaker (2-0). Dat was de beslissing want op het zware, maar goed bespeelbare veld bleef USV conditioneel een stuk makkelijker overeind dan de moegestreden gasten.  Het is nu winterstop. In het laatste weekend van januari wordt het seizoen hervat.

Tekst en foto: Ben Schuurman

Dalfsen-Twedo 6-2

Vierde klasse H
Hoonhorst-Activia AFGELAST
Lettele-Raalte 4-0
Terwolde-Broekland AFGELAST
Nieuw Heeten-Haarle 1-0

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren is vrij

Vijfde klasse F
Emst-SDOL AFGELAST
Mariënheem-V en L AFGELAST
SSA Epse/Gorssel-Wesepe AFGELAST