Programma 15 en 16 oktober (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen of afgelastingen.

Update: 16-10-2016 23:20u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-OZC 4-0

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SVN’69 3-1

Derde klasse D
Lemele-Drienerlo 3-4

Foto’s: Ina Boezelman

 

Zondag

Eerste klasse E
Bemmel-Heino 2-1
BVC’12-Rohda Raalte AFG

Derde klasse B
Overwetering-Wijhe’92 4-1


Foto’s: Ineke van Wijhe

Foto’s: Gerrit Krijt
Witkampers-Lemelerveld 3-1
Twenthe-Heeten 3-1

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Hoogersmilde 10-0
Zandhuizen-USV 1-4

USV maakte zondag op Friese bodem geen fout tegen het laaggeklasseerde Zandhuizen. Op een zonovergoten sportpark ’t Bliekien werd de vooraf toebedeelde favorietenrol met een 1-4 overwinning ruimschoots waargemaakt.

Toch kwam de grote winnaar van de dag uit Zandhuizen. Daar wreef de penningmeester zich na afloop in de handen over de opvallende piek in de omzet. USV werd gesteund door ruim 100 supporters. De blauwwitte invasie stond in schril contrast met de interesse uit het kleine buurtschap zelf.

De steun van de grote aanhang kon USV niet echt inspireren toch grootse daden . De ploeg begon slapjes en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Ook na de 0-1 van de attente Ron Meijerink bleef USV slordig. De gelijkmaker kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Zandhuizen mocht ongestoord aan een aanval bouwen, die prachtig werd afgerond door Martijn Boersma (1-1). De thuisploeg was nog in de wolken over deze derde treffer van dit seizoen, toen Mathijs van Faassen vanaf de aftrap Ron Meijerink in stelling bracht (1-2). Nog voor rust nam USV verder afstand. Controleur Niek Hamers meldde zich in de zestien om de voorzet van Leon Kooiker te verzilveren (1-3). Na rust dobberde de wedstrijd maar wat voort. In de 57e minuut blies Rick Timmerman de kaars helemaal uit. Doelman Jeffrey Krol was kansloos op de inzet van de opnieuw goed spelende routinier (1-4). Daarna strandden alle speldenprikken van Zandhuizen in de handen van de foutloze keeper Martijn Scheper terwijl USV weigerde de score verder op te voeren. Ondanks een zee van ruimte kregen onder meer Sander Schaeffer (lat), Leon Kooiker (rakelings voorlangs) en Ron Meijerink (keeper) het scorebord niet meer in werking.

Tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse H
Dalfsen-Lettele 4-1
Activia-Haarle 2-2
Hoonhorst-ABS 0-3
Broekland-Holten 3-2

Vijfde klasse A (Noord)
Kuinre-Vilsteren 3-3

Vijfde klasse G
Wesepe-Sportclub Deventer 0-1
Mariënheem-Go Ahead 4-3 (gestaakt)
SDOL-Terwolde 1-3
Sallandia-Nieuw Heeten 0-2
Raalte-Kon UD 10-0

Foto: Ineke van Wijhe