Uitslagen 15 en 16 december (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 16-12-2018 21:20u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-FC Zutphen 2-1

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D
Juliana’32-OZC 0-2

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Avereest 0-2

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest S.V. Nieuwleusen het zaterdag 15 december opnemen tegen naaste buurman VV Avereerst. Vooraf bestempeld als een zeer lastige tegenstander en na 90 minuten bleek dit waarheid. De punten gingen mee naar Balkbrug, door een 0-2 overwinning.

Door de afwezigheid van Robin Hoogenkamp en Stefan van Veen begon S.V. Nieuwleusen de wedstrijd met good-old Rick Jansen op de rechtsback positie. Vanaf het eerste fluitsignaal was het S.V. Nieuwleusen dat Avereest onder druk zette. Met Mark de Weerd als motor probeerde S.V. Nieuwleusen de opbouw van Avereest te verstoren. Avereest speelde ook met passie en loerde op de counter. Tim Hoogenkamp bracht fantastisch redding na een van deze goed uitgevoerde counters.

Aan de andere kant zag Wouter Tabbers zijn inzet op de paal verdwijnen en bracht doelman Zwijns goed redding bij de inzet van Tom Vasse en een hard schot van Ruben Brinkman. Zo werd de thee opgezocht met de brilstand op het scorebord. In de tweede helft een gelijk beeld. 2 teams die strijd en inzet leverden, maar gelijktijdig erg slordig in opbouw en passing. In de 56e minuut viel de openingstreffer. In weer een goed uitgevoerde counter zet Jeroen Dijk Jos Gruppen vrij voor Tim Hoogenkamp en deze schoot feilloos de 0-1 binnen.

Met de verse krachten Lars Gruben en Thomas Huzen probeerde Nieuwleusen de aansluitingstreffer te creëren. Maar het geluk was deze middag niet aan de zijde van S.V. Nieuwleusen, paal en lat stonden de gelijkmaker in de weg.

Aan de andere kant wist oude bekende Erik Mostert een foute communicatie tussen Tim Hoogenkamp en Mark de Weerd wel af te straffen en schoot de eindstand van 0-2 op het scorebord. Zo gingen na 90 minuten de punten mee naar Balkbrug en kunnen de teams in derde klasse Noord zich opmaken voor de winterstop.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Kampen-Lemele 2-0

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-Rigtersbleek AFGELAST
STEVO-Rohda Raalte 2-2

Tweede klasse J
Bon Boys-Overwetering AFGELAST

Tweede klasse L (Noord)
SC Emmeloord-Lemelerveld AFGELAST
Dedemsvaart-Dalfsen AFGELAST

Derde klasse B
Heeten-SP Lochem AFGELAST
Wijhe’92-Colmschate’33 AFGELAST

Derde klasse D (Noord)
USV-VENO 0-3

VENO gaat als Herbstmeister de winterstop in. Ook te danken aan de buitenploeg van USV. In 3D Noord werden alle wedstrijden afgelast, maar de vrijwilligers van USV zetten zondagmorgen alles op alles om het veld sneeuwvrij te krijgen. Dat lukte en de gasten uit Vollenhove profiteerden optimaal . Al in de 5e minuut was het raak. Dankzij een schitterende diagonaal van Roy Visscher (0-1). USV kwam nauwelijks in het stuk voor en ontsnapte meerdere keren aan een grotere achterstand. Het was al bijna rust toen Niek Hamers een teen tekort kwam om de gelijkmaker binnen te glijden. Net toen USV rond het uur wat meer spelaandeel kreeg, werd slecht uitverdedigen afgestraft door Gertjan van Limburg (0-2). USV probeerde nog wel wat, maar VENO heerste in alle linies. Altijd was er een vrije man en voorin waren de snelle en balvaardige spitsen een klasse apart. Een kwartiertje voor tijd ging Roy Visscher er voor de zoveelste keer vandoor (0-3). Voor USV is het nu winterstop. De herstart is op 20 januari in Gorredijk.

Foto: Peter Meijerink / Verslag: Ben Schuurman

Vierde klasse G
Nieuw Heeten-De Gazelle AFGELAST
ABS-Lettele 2-3
Diepenveen-Haarle AFGELAST
Raalte-Broekland (zaterdag, 19u) 1-3

Vierde klasse E (Noord)
EHS’85-OVC’21 AFGELAST

Vijfde klasse A (Noord)
IJhorst-Hoonhorst AFGELAST
Diever-Wapse -Vilsteren AFGELAST

Vijfde klasse G
Mariënheem-V en L 5-0
SDOL-Wissel 3-0
Wesepe-CCW’16 AFGELAST