Uitslagen 14 en 15 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 16-10-2017 19:45u

Zaterdag

Tweede klasse H
DOS Kampen-ASC’62 2-0

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-DZOH 0-2

Op een zonovergoten sportpark ’t Klaverblad ontving afgelopen zaterdag S.V. Nieuwleusen DZOH uit Emmen. Na een niet al te beste wedstrijd, werd er met 0-2 verloren van het team dat getraind wordt door oud betaald voetballer Martin Drent.

S.V. Nieuwleusen begon met exact dezelfde opstelling als vorige week, toen er verloren werd in Zwartsluis. Na 5 minuten kreeg Reinier Meijerink veel ruimte in de 16 om uit te halen, maar hij wachtte er te lang mee zodat de bal weggewerkt kon worden. Daarna was het 30 minuten mede door het matige spel van onze kant vooral DZOH wat gevaarlijk werd. In de 8e minuut sneden ze dwars door onze verdediging heen, waarna de gasten erg slordig waren in de afronding. Nog geen paar minuten later gaat de bal bij ons op de stip, na een ongelukkige overtreding van Hendrik-Jan v/d Berg. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Marwin v/d Meer. 0-1. Amper 5 minuten later was het alweer raak voor DZOH. Bastin Boer dribbelde met speels gemak de 16 in om vervolgens de bal te willen voortrekken. Echter ging de bal via Bas Evenboer en Stan Scholten zo de korte hoek in, en verraste daarmee Timo Muller volledig. 0-2.

Het was dat DZOH een aantal keren de situaties niet goed uitspeelde, anders had de voorsprong nog veel groter geweest. Pas na 37 minuten het eerste serieuze schot van onze kant. Saake Malestein ging over de linkerkant knap naar binnen toe, maar schoot helaas net naast. Niet lang daarna ging Tom Vasse van heel ver met een individuele actie zo een aantal mensen voorbij. Een paar meter binnen de 16 werd hij overduidelijk aan zijn schouder achterover getrokken, maar wonder boven wonder besloot de scheidsrechter deze keer geen strafschop te geven. Ruststand 0-2.

Met Anne-Jan Broek in de ploeg voor de zieke Joran Buursema begon S.V. Nieuwleusen voetballend een stuk sterker aan de 2e helft. Buiten een bal die bijna door hun in eigen doel werd gekopt en een aantal ballen die net niet goed vielen, leverde dat geen echte kansen op. Een kwartier voor tijd werd Reinier met een mooie steekpass de 16 ingestuurd, maar keeper Schepers voorkwam met voortreffelijk uitkomen dat de aansluitingstreffer binnen geschoten kon worden. Even later was er een mooie aanval over rechts met Tom Vasse, die de bal mooi strak voorgaf. Helaas kwam de ingevallen Justin Beentjes net verkeerd uit en gleed de bal ongelukkig net naast in plaats van in het lege doel. Verder gebeurde er niet veel meer, maar het positieve van de 2e helft is dat we geen enkele kans meer weggegeven hebben. Helaas zat het geluk niet mee in die fase.

Verslag: Kars Odink

Derde klasse D (Noord)
Fit Boys-OZC 1-0

Vierde klasse D
SC Rijssen-Lemele 2-1

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-SC Bemmel 3-0
FC Winterswijk-Heino 0-0

Tweede klasse J
Overwetering-Epe 4-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Heerde-Lemelerveld 2-1

Derde klasse B
Witkampers-Heeten 1-2

Foto’s: Henk Vloedgraven

Eerbeekse Boys-Wijhe’92 2-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-HODO 1-1
VV Sleen-Dalfsen 0-2
USV-Weerdinge 3-4

Door een 3-4 thuisnederlaag tegen Weerdinge is  USV verder weggezakt  in het onderste rijtje van 3C Noord. Het plan om tegen de Drentse ploeg de eerste  3-punter van het seizoen binnen te halen, smolt zondag wel heel erg snel in de warme herfstzon.

Wat doe je USV???  twitterde het account van USV na een kwartier voetballen. Mahir Salaah Saalim had zojuist de 0-3 (!) op het scorebord gezet. De  zeer behendige middenvelder werd geen strobreed in de weg gelegd. USV leek op weg naar een debacle. Want al na 6 minuten kreeg Milos Oluic de 0-1 cadeau en in de 11e minuut keek heel USV apathisch naar een slalom van Aaron Brinks. Ondanks dit tenenkrommende begin werd het toch nog weer een wedstrijd. En dat was ook de verdienste van USV. De ploeg gaf niet op en de strijdlust werd beloond.

Na ruim een half uur had Ron Meijerink succes (1-3) en nog geen 5 minuten later scoorde Sander Schaeffer de aansluitingstreffer na knap voorbereidend werk van Frank Kuiper (2-3). USV ging dan ook met opgeheven hoofd richting kleedkamer, maar bezorgde zichzelf meteen  na rust weer een ijskoude douche. Mahir Salaah Saalim wist wel raad met een beginnersfout in de verdediging. Zijn zeer fraaie boogbal paste precies onder de lat (2-4). Daarna was de wedstrijd lang in evenwicht met kansen over en weer. In de 78e minuut scoorde de prima ingevallen routinier Rick Timmerman de 3-4 op aangeven van Leon Kooiker. Het startsein voor een heet kwartiertje.

Al snel moest USV met 10 man verder na de 2e gele kaart voor Jorden Zunnebeld. USV nam veel risico en gooide alles in de strijd. Een kopbal van Niek Hamers spatte uiteen op de lat en Weerdinge kwam met de schrik vrij toen een handsbal onbestraft bleef.    Zelfs doelman Martijn Scheper meldde zich nog voorin om een punt veilig te stellen, maar de krakende Weerdinge muur bleef overeind. Volgende week speelt USV opnieuw  thuis. Dan staat de altijd beladen streekderby tegen OVC ’21 uit Ommen op het programma. De druk ligt intussen bij USV.

Onderschrift foto: Ook USV doelman Martijn Scheper kan in het slotoffensief de gelijkmaker niet forceren. Zijn collega Jarie Lubbers van Weerdinge blijft overeind.

Verslag en foto: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Nieuw Heeten-SC Deventer 2-0
Haarle-Broekland 2-0
Hoonhorst-DAVO 0-3
De Gazelle-Raalte 3-3
ABS-Lettele 2-2

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Scheerwolde 1-5

Vijfde klasse F
SDOL-V en L 1-1
SV CCW’16-Wesepe 3-1
SSA Epse Gorssel-Mariënheem 1-1