Uitslagen 14 en 15 april (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 15-04-2018 22:10u

Zaterdag

Tweede klasse H
Sparta Enschede-ASC’62 3-1

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-FC Meppel 2-0

Na een reeks nederlagen en enkele gelijke spelen was er eindelijk winst voor S.V. Nieuwleusen. Het was pas de tweede winstpartij dit seizoen. Het bezoekende FC Meppel dat uit de laatste vijf duels maar liefst 12 punten wist te pakken moest met 2-0 het onderspit delven. Voor de 1e keer dit seizoen werd door de Nieuwleusenaren “de nul” gehouden.

Door de opgelopen rode kaarten in het vorige duel tegen NEC Delfzijl moest S.V. Nieuwleusen het deze middag stellen zonder de geschorste spelers Anne Jan Broek en Bas Evenboer.

FC Meppel begon voortvarend aan de wedstrijd en dat leidde in het eerste kwartier tot enkele mogelijkheden. Een kopbal na een hoekschop ging maar rakelings voorlangs en even later ging een vrije kopkans maar net over het doel. S.V. Nieuwleusen speelde zich geleidelijk onder de druk vandaan en had een goede mogelijkheid om de score te openen. Een inzet van Reinier Meijerink in de korte hoek werd ten koste van een hoekschop knap onschadelijk gemaakt door de doelman van FC Meppel. Na een half uur spelen kwam de tweede goede mogelijkheid voor S.V. Nieuwleusen. Tom Vasse kwam oog in oog te staan met de doelman, maar deze kans werd niet benut. Kort voor rust kwam S.V. Nieuwleusen heel gelukkig weg. Tot grote opluchting van het thuispubliek belandde een boogbal over de verdediging op de paal.

Kort na rust kreeg Rik Beens van FC Meppel een rode kaart wegens een overtreding op de doorgebroken Justin Beentjes. De toegekende vrij trap, net buiten de 16 meterlijn, werd door Reinier Meijerink perfect langs de muur in de rechterbenedenhoek geplaatst: 1-0. FC Meppel zag zich ondanks de man minder situatie genoodzaakt nog meer de aanval te zoeken om de achterstand ongedaan te maken en risico’s te nemen in de verdediging. Halverwege de tweede helft wist Justin Beentjes hier wel raad mee. Opnieuw was hij de verdediging te snel af, omspeelde de doelman en scoorde beheerst:2-0. De gasten probeerden nog wel het tij te keren maar de verdediging van S.V. Nieuwleusen onder aanvoering van het zeer jonge duo Roy Bollemaat en Stefan van Veen gaf geen krimp.

Deze winst heeft voor S.V. Nieuwleusen helaas niet geleid tot het naderen van mede degradatiekandidaat Groen Geel. Ook zij wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. S.V. Nieuwleusen zal de komende wedstrijden dus nog volop aan de bak moeten om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Verslag en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
FDS-OZC 3-2

Vierde klasse D
Lemele-BZSV De Blauwwitters 4-0

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-BWO 5-1 samenvatting
Tubantia-Heino 2-3

Tweede klasse J
Overwetering-Bon Boys 1-1

Tweede klasse L (Noord)
Beilen-Lemelerveld 3-1

Derde klasse B
SC Lochem-Heeten 1-2

Foto’s: Henk Vloedgraven

VV Twenthe-Wijhe’92 1-0

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
Dalfsen-Dalen 1-3

Foto’s: Kristian Giesen

OVC’21-Twedo 3-1
USV-SVV’04 5-2

Zoals zo vaak dit seizoen was USV weer baas in eigen huis. Door een ruime zege op de fusieclub uit Schoonebeek heeft USV de veilige haven in 3C nu helder in zicht.

De medische staf van USV had met succes gesleuteld aan de kwakkelende Leon Kooiker. De creatieve aanvaller won in de 11e minuut een kopduel waarna Ron Meijerink hard en laag raak schoot (1-0). Tien minuten later was zijn voorzet eigenlijk te scherp voor Thijmen Stegeman. Maar die bedacht een onnavolgbare truc. Achter het standbeen langs hakte de onvermoeibare middenvelder de bal via de onderkant van de lat langs de volkomen verraste doelman Dennis Bos (2-0). Terwijl het applaus nog klonk voor deze geniale actie, schilderde Anne de Jonge een vrije trap schitterend in de bovenhoek (2-1).

Daarna had USV het lastig. Het goed combinerende SVV ’04 wilde meer. En was dreigend. Aan de andere kant kwam Leon Kooiker een teenlengte tekort om de voorsprong te vergroten. De thee had USV lekker gesmaakt. Nog geen 5 minuten na rust zette de actieve Ron Meijerink energiek door over de rechterkant. Zijn voorzet was precies op maat voor Rick Timmerman (3-1). In de 51e minuut was het weer raak. Bas Chierandjoe kreeg vrij baan richting keeper Dennis Bos en schoot hard en laag raak (4-1).

Net als voor rust hadden de gasten meteen weer een antwoord klaar. Jessie Rotmensen kreeg alle vrijheid om de 4-2 binnen te koppen. Sein voor SVV ’04 om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Zo bleef het een attractieve en spannende wedstrijd. Uiteindelijk gooide Jorden Zunnebeld met een fraaie kopbal in blessuretijd de wedstrijd helemaal in het slot (5-2). Zondag gaat USV op bezoek bij CEC in Emmercompascuum.

Verslag: Ben Schuurman / Foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Nieuw Heeten-Activia 2-2
ABS-Broekland 0-1
De Gazelle-Haarle 3-2
Lettele-SC Deventer 4-1
Hoonhorst-Holten 0-4
Terwolde-Raalte 5-0

Vijfde klasse A (Noord)
Giethoorn-Vilsteren 3-1

Vijfde klasse F
Apeldoornse Boys-Wesepe 3-1
SDOL-Wissel 4-2

Mariënheem was vrij!

 

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!