Uitslagen 13 en 14 oktober (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 14-10-2018 20:50u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
IJVV-ASC’62 4-1

Derde klasse D
OZC-Voorwaarts V. 3-2

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SCD’83 3-0

Zaterdag 13 oktober werd door S.V. Nieuwleusen ook de vierde wedstrijd van dit seizoen gewonnen. SCD´83 werd met een 3-0 nederlaag weer terug naar Dedemsvaart gestuurd.

Een dikverdiende overwinning op het zonovergoten sportpark ’t Klaverblad, waar bij de zomerse temperaturen de eindscore ook wel verdubbeld had kunnen zijn. Met name in de eerste helft was het Bas Evenboer die zijn vizier niet scherp had staan. In de 3e minuut zette Tom Vasse, Bas alleen voor doelman Jelmer Koes. Hij mikte de bal echter ver over het doel. En in de 10e minuut was het weer Tom die Bas vrij voor het doel bracht. Nu was het een verdediger die de bal van de lijn wist te halen. Ook Reinier Meijerink wist de goed keepende doelman Koes niet te passeren in twee één tegen één situaties. Ook een schitterend schot van Stefan van Veen vanaf 40 meter over, de iets te ver voor zijn doel staande, doelman Koes werd niet beloond. Zijn schot trof de paal. Het enige wat SCD’83 hier tegenover kon zetten waren enkele corners, waaruit toch iedere keer vrij kon werden ingekopt. De meeste ballen verdwenen of net naast of in de handen van Tim Hoogenkamp.

In de tweede helft was het dan eindelijk wel raak. In de 52e minuut was het Tom Vasse die door de verdediging sneed en doelman Koes verschalkte met een harde schuiver:1-0. In de 65e minuut was het dan toch eindelijk raak voor de altijd hard werkende Bas Evenboer. Reinier Meijerink wist de bal voor de achterlijn nog net binnen te houden. Zijn voorzet bereikte Bas en deze kon éénvoudig binnentikken:2-0. Grensrechter Van de Belt meende echter dat de bal de achterlijn gepasseerd was, maar scheidsrechter Brokelman keurde het doelpunt toch goed. Hij had het goed gezien want uit de videobeelden, gemaakt door een supporter achter het doel, bleek dat de bal nog voor de achterlijn werd voorgezet. Het mooiste doelpunt werd bewaard voor de 87e minuut. Nick Holsappel zag zijn perfecte voorzet vanaf de rechterflank op een eveneens perfecte kopbal van Saake Malenstein in de kruising verdwijnen. SCD’83 kwam ook in de tweede helft niet veel verder dan een paar kleine kansen, welke door Tim Hoogenkamp éénvoudig onschadelijk werden gemaakt.

Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse D
Bruchterveld-Lemele verplaatst naar 22 dec

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-BWO 5-1
Longa’30-Heino 4-1

Tweede klasse J
Columbia-Overwetering 1-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Dalfsen-Valthermond 3-2

Foto’s: Kristian Giesen

Lemelerveld-Zuidwolde 5-2

Derde klasse B
Activia-Heeten 3-3
Turkse Kracht-Wijhe’92 2-1

Foto´s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
Trinitas-USV 2-0

Trinitas spits Marc Platje was al na 2 minuten klaar met zijn missie. Op links kreeg hij veel te veel vrijheid en stuurde de bal fraai in de verre bovenhoek. Zijn 100e competitietreffer voor Trinitas was er eentje om in te lijsten (1-0).

USV had nog bijna een hele wedstrijd om deze vroeg opgelopen schade te repareren, maar kwam voor rust slechts zelden in de buurt van het doel van Marcel Betten. Een kansje voor Sander Schaeffer en een vrije trap van Thijmen Stegeman, dat was het wel zo ongeveer. De thuisclub kon het surplus aan spelaandeel ook niet echt omzetten in grote mogelijkheden. Wel werd een gevaarlijke vrije trap nog knap onschadelijk gemaakt door USV doelman Martijn Scheper. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Achterin had USV niet eens zo veel problemen , maar naar voren toe was het gebrek aan creativiteit en precisie schrijnend. In de 80e minuut was het definitief over en uit voor USV. Martijn Scheper lag nog maar weer eens in de weg bij een vrije trap, maar was kansloos op de inzet van Jesse de Weerd (2-0). USV stond erbij en keer gelaten toe. Typerend voor deze verloren middag in Boijl.

Foto: Peter Meijerink / Tekst: Ben Schuurman

Vierde klasse G
Haarle-Enter 1-1
Broekland-Holten 0-1
Markelo-Raalte 5-1
Lettele-Hector 3-1
ABS-Nieuw Heeten scheidsrechter niet opgekomen

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Pesse 1-2

Vijfde klasse A (Noord)
Hoonhorst-Scheerwolde 5-1
Vilsteren-Old Forward 3-3

Vijfde klasse G
Mariënheem-SDOL 1-2
Sallandia-Wesepe 1-2