Programma 13 en 14 mei (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 16-05-2017 20:00u

Zaterdag

Tweede klasse H
OZC-DZSV 1-1
ASC’62-DZC’68 1-3

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-CSVC 3-0

Zaterdag 13 mei trad het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen op eigen sportpark ’t Klaverblad aan tegen CSVC uit Coevorden. Beide verenigingen wisten al voor aanvang van de wedstrijd waar ze aan toe waren. Voor S.V. Nieuwleusen volgt volgende week de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse, terwijl CSVC aan de bak moet in de nacompetitie om degradatie naar de 4e klasse te voorkomen. Voor en tijdens de wedstrijd werd in stijl afscheid genomen van respectievelijk Rob Muller, Erwin Dijk en Robbert Veenstra die stoppen of op een lager niveau gaan acteren. Tot de 25e minuut gebeurde er vrij weinig, alleen was er een vervelende enkelblessure voor Anne Jan Broek, die zich moest laten vervangen door Justin Beentjes. Diezelfde Justin liet de 1-0 aantekenen na prima voorbereidend werk van Ruben Brinkman. Na al op de lat te hebben gekopt als waarschuwing, was het toch Reinier Meijerink die in de 36e minuut de 2-0 ruststand scoorde.

In de 2e helft kabbelde de wedstrijd rustig verder. Bij S.V. Nieuwleusen mochten de 2 A-junioren Ruben van Dijk en Chiel Harke hun debuut maken. Het was uiteindelijk de wederom overijverige Saake Malestein die 3-0 scoorde na een perfect ingooi!! Voor S.V. Nieuwleusen een mooi einde van de competitie met een nette 2e plaats. Nu in de nacompetitie vol aan de bak om toch nog promotie te bewerkstelligen. De nacompetitie start zaterdag 20 mei met een uitwedstrijd tegen VV Noordwolde (Groningen). Dinsdag 23 mei om 19.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen VV Noordwolde op het programma. De winnaar gaat door naar de volgende en beslissende rond.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D
RKSV-Lemele 4-3

 

Zondag

Eerste klasse E 
Rohda Raalte-TVC’28 5-0
BVC’12-Heino 2-1

Derde klasse B
TKA-Wijhe’92 1-4

Foto’s: Ineke van Wijhe

Twenthe-Lemelerveld 1-1
Overwetering-Vaassen 3-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Heeten-Columbia 1-3

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse E (Noord)
VENO-OVC’21 2-0
Smilde’94-USV 0-1

Eigenlijk stond er voor zowel Smilde’94 als USV in de laatste competitiewedstrijd niets meer op het spel. De Smildenaren konden niet meer stijgen of dalen in de rangschikking en de blauwwitten hadden na het behalen van het kampioenschap nog de sportieve eer om na de 2e periodetitel ook de 3e op haar naam te schrijven.

Het duel om des keizers baard kon jammer genoeg geen moment bekoren. De thuisploeg wilde misschien nog wel maar kwam duidelijk kwaliteit tekort en de trouwe supporters van USV genoten meer van het mooie weer dan van het minder geinspireerde spel van de mannen van hun kluppie. Misschien ook wel begrijpelijk na het geweldige seizoen wat met het kampioenschap werd bekroond.

Veel USV’ers kwamen, misschien ook wel door de geimproviseerde opstelling, nauwelijks in hun ritme en gebruikelijke vorm. De defensie onder leiding van Martijn Verburg en Kay Huzen stond echter tegen Smilde wel als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. De Nieuwleusenaren kregen een aantal uitstekende scoringsmogelijkheden maar uiteindelijk moest uitblinker en strafschopspecialist Sander Schaeffer er in de 72e minuut aan te pas komen om de Nieuwleusenaren de 19e overwinning van het seizoen te bezorgen.

Door de winst werd ook de 3e periode binnengehaald en het seizoen op waardige wijze afgesloten.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Hoonhorst-Dalfsen 1-1
Holten-Haarle 1-5
Activia-Lettele 3-3
Broekland-ABS 5-4

Vijfde klasse A (Noord)
Wapserveen-Vilsteren 0-2

Vijfde klasse G
Geen programma