Uitslagen 12 en 13 mei (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 13-05-2018 21:50u

Zaterdag

Tweede klasse H
Enter Vooruit-ASC’62 3-2

Tweede klasse J (Noord)
Nieuwleusen-Omlandia 0-2

Zaterdag 12 mei viel voor S.V. Nieuwleusen in de 2e klasse Noord helaas definitief het doek. Op het zonovergoten sportpark ’t Klaverblad moest het aantreden tegen VV Omlandia uit Ten Boer, een plaatsje 10 kilometer boven de stad Groningen. Op het té lange gras was het na 18 minuten dat aanvoerder Jeroen Haan voor de gasten na vermeend buitenspel mocht doorgaan, maar S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp bleek wederom een betrouwbare keeper en redde fraai.

Hierna was het Mark de Weerd die een soepel lopende aanval wilde afronden maar zijn te zachte inzet met zijn mindere been werd van de doellijn gehaald. Ook Stan Scholten rukte in de 36e minuut vanaf links goed op maar ook zijn schot met zijn chocoladebeen werd gered door keeper Devon Harmsma. Helaas voor de spelers en de trouwe S.V. Nieuwleusen aanhang kwam Omlandia toch onverwacht op voorsprong net voor rust via Martin Oudman. Hij scoorde verrassend uit een moeilijke hoek vanaf rechts.

In de tweede helft is het eerst de ingevallen Bas Evenboer en daarna Tom Vasse die het doel van keeper Devon Harmsma bestoken maar hun pogingen treffen helaas geen doel. Ook Tim redde nog een keer op een inzet van de gevaarlijke aanvoerder Jeroen Haan. Het is uiteindelijk in de 72e minuut Jan Oosterbeek die de wedstrijd op slot gooit door 0-2 binnen te schieten. VV Omlandia ging achterover leunen en S.V. Nieuwleusen bleef wel enthousiast aanvallen maar meer dan een vlammend schot van de ingevallen Wouter Tabbers leverde het niet op. Ook hier redde de Omlandia keeper knap. Nu maar uithuilen en volgend jaar met fris elan in de 3e klasse beginnen.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
LTC-OZC Ommen 1-3

Vierde klasse D
Lemele-DKB 2-1

 

Zondag

Eerste klasse E
Longa’30-Heino 2-3
Rohda Raalte-RKZVC 1-2

Tweede klasse J
Overwetering-Luctor et Emergo 3-0

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Stadskanaal-Lemelerveld 1-2

Derde klasse B
Heeten-Helios 1-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Ruurlo-Wijhe’92 1-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-FC Ter Apel’96 2-3
Dalfsen-Musselkanaal 3-2

Foto’s: Kristian Giesen

USV-Gieten 1-2

Het is USV niet gelukt om definitief afstand te nemen van de onderste plaatsen in 3C Noord. De nederlaag tegen Gieten was verdiend en het is een groot raadsel waarom deze sterke ploeg er voor de winter helemaal niks van bakte. Denny Feiken was veruit de beste man van het veld. De nummer 4 van Gieten stond met zijn fenomenale traptechniek aan de basis van vrijwel elke aanval. Daardoor was Gieten voortdurend dreigend. Toch deed USV ook goed mee. Na een snelle aanval leek Ron Meijerink de openingstreffer te scoren, maar zijn inzet ging net naast. Even later kopte Dennis van der Veen rakelings over. En toen was daar in de 26e minuut een prachtige actie van Ron Meijerink. Doelman Youri Vendrig had geen antwoord op de dalende wreeftrap vlak onder de lat (1-0).

Gieten bleef aandringen en al na 2 minuten was de stand gladgestreken. Doelman Martijn Scheper had na een strakke corner een geweldige redding in huis, maar was alsnog kansloos toen de bal werd ingeschoten, door wie anders dan Denny Feiken (1-1).

Direct na rust ging het achterin mis bij USV. Florian van der Heyde kreeg aan de rechterkant alle ruimte en verraste Scheper in de korte hoek (1-2). Daarna bleef het fysiek sterke Gieten de bovenliggende partij. USV probeerde het wel, maar stuitte steeds op een muur van Drentse degelijkheid. Ook toen routinier en sterkhouder Feiken met een blessure het veld moest verlaten kreeg USV nauwelijks vat op de gasten. Gieten kreeg kansen op meer, maar wist niet te scoren. Daardoor werd het in blessuretijd toch weer spannend. De ingevallen Bas Chierandjoe had tot twee keer toe de gelijkmaker op zijn schoen. De eerste keer had keeper Youri Vendrig een goede redding in huis. In de absolute slotseconde vloog de inzet net over de kruising.

Zondag gaat USV in Groningen op bezoek bij Musselkanaal. Op deze voorlaatste speeldag van het seizoen wordt het een rechtstreeks duel om plaats 12 op de ranglijst.

Foto’s: Peter Meijerink / Verslag: Ben Schuurman

Vierde klasse H
Lettele-Activia 0-2
Diepenveen-Broekland 4-2
Terwolde-Haarle 1-2
Hoonhorst-Nieuw Heeten 1-2
SC Deventer-Raalte 3-1

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Kuinre 7-2

Vijfde klasse F
Kon UD-Wesepe 2-1
Mariënheem-CCW’16 1-1
Epse/Gorssel combi-SDOL 2-5

 

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!