Uitslagen 11 en 12 mei (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 12-05-2019 21:30u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-Be Quick’28 1-0

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D
Kloosterhaar-OZC 2-3

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SVN’69 4-1

S.V. Nieuwleusen heeft zaterdag 11 mei thuis met 4-1 gewonnen van SVN’69 uit Nijeveen. Anders dan de uitlag doet vermoeden was het geen gemakkelijk overwinning.

De eerste grote kans was voor de bezoekers, in de 3e minuut ging Dennis van der Veen alleen op het doel af, maar keeper Tim Hoogenlamp redde uitstekend. Drie minuten later gaf Rick Jansen de bal diep op Wouter Tabbers, die zijn tegenstander uitkapte en de bal hard en laag in de korte hoek schoot: 1-0.

Een minuut later was het linksback Chris Timmerman van SVN die vanuit een moeilijke hoek op de paal schoot. In de 10e minuut komt Dennis van der Veen alweer alleen voor de keeper te staan en nu is het wel raak: 1-1. Tot aan de 30e minuut gebeurde er niet zoveel meer. Wouter Tabbers schiet uit de draai hard op het doel, maar keeper Klaas Schra bracht redding met de vuisten. S.V. Nieuwleusen laat het allemaal een beetje lopen en SVN krijgt nog enkele goede kansen, maar Tim Hoogenkamp was goed bij de les. Toch was het S.V. Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. Na goed voorbereidend werk van Wouter Tabbers, kopt Bas Evenboer vlak voor rust de 2-1 binnen.

In de 2e helft was het allemaal niet zo best wat het publiek voorgeschoteld kreeg. In de loop van de 2e helft paste S.V. Nieuwleusen enkele wissels toe. Na blessureleed maakten Saake Malestein en Lars Grubben hun rentree. In de 63e minuut viel er weer wat te beleven, een schot van Ruben Brinkman werd uit de hoek getikt door keeper Klaas Schra. Enkele minuten daarna was het wel raak, nu is het Roy Bollemaat die Wouter Tabbers de diepte in stuurt. Wederom schiet hij hard en laag in: 3-1. Anne Jan Broek zet in de 78e minuut de eindstand op het scorebord. Wouter Tabbers legt de bal goed af en Anne Jan schiet de bal laag via binnenkant paal binnen.

Zaterdag 18 mei speelt S.V. Nieuwleusen weer thuis, dan staat de wedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde op het programma. Zaterdag 25 mei speelt S.V. Nieuwleusen uit tegen S.CD.’83. De nacompetitie begint op zaterdag 1 juni. Afhankelijk van de stand op de ranglijst wordt bepaald tegen wie en of er thuis of uit gespeeld wordt. Eindigt S.V. Nieuwleusen op de 2e plek dan speelt men thuis tegen een periodekampioen van de 3e klasse C. Eindigt S.V. Nieuwleusen lager dan moet er een uitwedstrijd tegen een herkanser van de 2e klasse gespeeld worden.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-Wilsum 2-1

Zondag

Eerste klasse E
TVC’28-Rohda Raalte 1-4
Heino-WAVV 6-0

Tweede klasse J
Achilles’12-Overwetering 5-2

Foto’s: Sikko Cazemier

Tweede klasse L (Noord)
Dedemsvaart-Lemelerveld 2-3
FC Assen-Dalfsen 0-3

Derde klasse B
Wijhe’92-Witkampers 2-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Heeten-Epe 2-3

Derde klasse D (Noord)
USV-Read Swart 2-0

In een prima partij tegen concurrent Read Swart speelde USV handenvol kansen en mogelijkheden bij elkaar. Maar het rendement was ver onder de maat. Typerend: al 4 enorme dotten waren om zeep geholpen toen Read Swart middenvelder Hylke Krul een handje hielp. De kopbal van Leon Kooiker in de 27e minuut had weinig kans van slagen, maar kreeg via de kruin van Krul alsnog de goede richting. Doelman Justin de Vries was kansloos (1-0). Dat was ook de ruststand en meteen een klein wonder. Want de kansenteller voor USV stond intussen in de dubbele cijfers. Dat ging na rust gewoon door. USV weigerde halsstarrig de trekker over te halen en miste kans op kans. Vlak voor het uur werd dan eindelijk de voorsprong verdubbeld. Sander Schaeffer gaf het laatste zetje na een vlotte aanval via Leon Kooiker en Ron Meijerink (2-0).

De productieve opleving was van korte duur. Net over, net naast, net een stapje tekort of anders lag doelman De Vries wel weer in de weg. Daardoor kwam Read Swart vlak voor tijd nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de paal stond een spannende slotfase in de weg. Ondanks deze meer dan verdiende overwinning en een royaal puntenaantal van 32, is USV nog steeds niet safe. De overige concurrentie won ook zodat onveranderd 5 ploegen in aanmerking komen voor een plaats in de nacompetitie om degradatie. Van dat kwintet heeft USV de beste papieren en kan zich dan ook zondag, op de voorlaatste dag van de competitie, veilig spelen op bezoek bij Havelte. Aanvang 14.00 uur.

Vierde klasse G
Nieuw Heeten-GFC 0-0
Raalte-Lettele 0-5
Diepenveen-Broekland 4-1
DAVO-Haarle 3-2

Vierde klasse E (Noord)
DVC’59-OVC’21 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Kuinre-Vilsteren 1-2
Old Forward-Hoonhorst 2-5

Hoonhorst kampioen!

Vijfde klasse G
Mariënheem-Sallandia 3-8
Wesepe-V en L 3-0
SDOL was vrij