Programma 11 en 12 maart (uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 12-03-2017 20:50u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
Enter Vooruit-ASC’62 1-0
OZC-Den Ham 0-4

Derde klasse D (Noord)
Elim-Nieuwleusen 0-1

Zaterdag 11 maart moest de hoofdmacht van S.V. Nieuwleusen aantreden in en tegen Elim. Het werd een nipte 0-1 zege. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Bert de Roo. Van 2009 tot 2015 was hij voorzitter van S.V. Nieuwleusen.

Het spel was in het begin van de wedstrijd was erg onrustig en onzuiver, mede veroorzaakt door het veld, dat er niet echt strak bij lag. Elim zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd. In de 12e minuut maakte Timo Muller een schot van Berthil Koops onschadelijk. Enkele minuten later kon Reinier Meijerink aanleggen, maar zijn schot werd ternauwernood geblokt. Veel slordige passes zorgden ervoor dat beide ploegen in de rest van de eerste helft bijna niet meer in de buurt van de beide doelmannen kwamen.

Toch was het Elim dat vlak voor het rustsignaal nog een dot van een kans kreeg, nadat Timo Muller een schot niet onder controle kreeg. De rebound ging via Timo net over het doel. Ook Justin Beentjes was dichtbij een doelpunt, maar ook zijn schot ging net over.

In de 51e minuut werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Uit een corner was het Erwin Goutbeek die de bal fraai terug kopte op de inkomende Bas Evenboer. Met zijn knie werkte hij de bal in het doel. Net als in de eerste helft was het spel in de tweede helft zeer slordig. S.V. Nieuwleusen kreeg wel ruimte om kansen te creëren, maar de zuiverheid ontbrak. Elim probeerde door veelal hoge en lange ballen gevaar te stichten. Vooral in de slotfase was het enkele keren zeer hectisch voor het doel van Timo Muller, maar tot echte kansen kwam het niet. Na vijf minuten blessuretijd was het scheidsrechter Reinders die het duel beëindigde. S.V. Nieuwleusen blijft door deze driepunter met DESZ, in de race om het kampioenschap.

A.s. zaterdag 18 maart a.s. speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen SCD ’83.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Kloosterhaar-Lemele 1-0

 

Zondag

Eerste klasse E
Rohda Raalte-Orion 6-0
De Zweef-Heino 0-1

Derde klasse B
Wijhe’92-Warnsveldse Boys 2-2

Foto’s: Ineke van Wijhe

Heeten-Albatross 4-0

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vaassen-Lemelerveld 1-2
Overwetering-Twenthe 2-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Vierde klasse E (Noord)
Steenwijkerwold-OVC’21 2-2
USV-Havelte 1-0

Vorige week zondag was het flink balen voor USV. Vanwege de afgelasting van de wedstrijd in Vollenhove kon het team van coach Theo van ‘t Zand niet spelen tegen Veno terwijl de andere teams, waaronder de directe concurrenten, wel in de wei kwamen. Uiteindelijk had het mogelijk ontbrekende wedstrijdritme geen nadelige gevolgen voor het resulaat tegen Havelte. Tegen de goed voetballende Haveltenaren, die de eerste periodetitel al op zak hebben, boekten de blauwwitten op sportpark Hulsterlanden een verdiende 1-0 overwinning.

Dat ging niet vanzelf want het elftal van coach Henk van Klinken bood op het hobbelende en moeilijk bespeelbare veld danig tegenstand. USV kreeg in de eerste helft de betere scoringsmogelijkheden maar ook Havelte kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Martijn Scheper. Na een afgemeten pass van Martijn Verburg en dito voorzet van Leon Kooiker had Niek Hamers de score kunnen openen maar hij vond doelman Bart Geurts op zijn weg. Een minuut voor rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Een voorzet van de prima spelende rechterverdediger Jorden Zunnebeld werd door Rick Timmerman doorgekopt naar Hamers die het kopduel met keeper Geurts won en de bal panklaar legde voor de voeten van Leon Kooiker. Die bedacht zich geen moment en liet de bal in het doel van Havelte ploffen, 1-0.

Na rust ging USV op zoek naar de tweede treffer maar het moest alert blijven op de tegenstoten van Havelte. De verdediging stond echter als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Ron Meijerink kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de marge te vergroten maar zijn schot ging over het doel van Geurts. In de slotfase probeerden de gasten nog verandering in de stand te brengen maar echt grote kansen creëerde Havelte niet meer voor het doel van Scheper. USV kon dan ook de 1-0 voorsprong over de eindstreep trekken.

Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen S.V. Hoogersmilde op het programma. Om 14.00 uur wordt er op Sportpark De Bosrand afgetrapt.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Diepenveen-Broekland 0-2
Haarle-Dalfsen 0-9

Ulu Spor-Lettele 1-3
Hoonhorst-Activia 3-6

Vijfde klasse A (Noord)
Scheerwolde-Vilsteren 0-2

Vijfde klasse G
FC RDC-Raalte 2-2
Marienheem-Sallandia 2-2
Nieuw Heeten-Terwolde 0-2
Wesepe-SDOL 1-0

Foto: Peter Meijerink