Uitslagen 10 en 11 maart (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 11-03-2018 20:39u

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-IJVV 0-3

Foto’s: Kristian Giesen

Tweede klasse J (Noord)
Drenthina-Nieuwleusen 4-2

S.V. Nieuwleusen wist ook het uitduel tegen Drenthina in Emmen niet in winst om te zetten. Zelfs één punt werd de bezoekers niet gegund. Na 94 minuten stond er een 4-2 eindstand op het scorebord.

Met een zeer verdedigende tactiek startten de mannen uit Nieuwleusen. Er werd een vesting rondom het eigen strafschopgebied gebouwd om zo het eigen doel schoon te houden. Omdat dit niet het sterkste wapen van S.V. Nieuwleusen is, was dit vragen om problemen. Het eerste waarschuwingsschot, al na vier minuten, verdween via de lat in het vangnet achter het doel van Timo Muller. In de 9e minuut was het wel raak. Drenthina opende de score via een benutte strafschop, die werd gegeven na vermeend vasthouden. Thom Alders schoot koel binnen: 1-0. In de 30e minuut was het Stefan Holties die raak kopte uit een voorzet: 2-0. S.V. Nieuwleusen bleef in de verdedigende stelling staan en hoopte met een bevlieging van Tom Vasse of Rémon Scheper, Drenthina pijn te doen.

In de 41e minuut kwam S.V. Nieuwleusen voor de eerste keer voor het doel van Drenthina. Tom Vasse mikte net naast het doel van keeper Berends. Twee minuten later was Tom wel gelukkig in de afronding. Na een diepe bal van Mark de Weerd wist hij in een één tegen één situatie met de doelman nu wel het doel te vinden: 2-1.

De tweede helft verliep wat de tactiek betreft niet veel anders, behalve dan dat S.V. Nieuwleusen wat feller de duels inging. S.V. Nieuwleusen bleef echter achteruit lopen, wat resulteerde in wat doelloos rondspelen van de bal door de verdedigers van Drenthina. Toch was het weer Tom Vasse die na een steekpass van Ruben van Dijk alleen voor keeper Berends opdook. Deze wist echter met de vingertoppen de bal net naast het doel te tikken. Uit de daarop volgende corner in 56e minuut was het de uitstekend spelende Roy Bollemaat die uit een scrimmage de bal binnen wist te tikken: 2-2.

De meegereisde supporters probeerden de manschappen verder naar voren te dirigeren om de zo belangrijke drie punten uit dit duel te halen. Echter het accent werd op de verdediging gelegd om het broodnodige punt veilig te stellen. Toch was het S.V. Nieuwleusen dat in de 86e en 94e minuut nog twee doelpunten moest incasseren. Stefan Holties en Thom Alders 4-2 waren verantwoordelijk voor de 3-2 en 4-2.

Verslag: Klaas Kreule

Derde klasse D (Noord)
ZZVV-OZC 1-0

Vierde klasse D
Lemele-PH Almelo 0-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Rigtersbleek-Rohda Raalte 2-2
Heino-BWO 5-2

Tweede klasse J
Overwetering-MVV’29 2-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
Lemelerveld-SC Emmeloord 3-0

Foto’s: Martin Zwakenberg

Derde klasse B
Heeten-Colmschate’33 1-3
Helios-Wijhe’92 4-2

Derde klasse C (Noord)
OVC’21-Sleen 1-5
Dalfsen-USV 1-0

Het percentage balbezit van sv Dalfsen was imponerend. Misschien was de verhouding wel 80/20. De superieure koploper liet de bal schijnbaar achteloos van voet tot voet en van links naar rechts gaan. Toch was het bij rust nog steeds 0-0. Want USV stond goed en had Martijn Scheper in het doel. Hij keepte een formidabele wedstrijd. En werd na afloop unaniem uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Ook USV-coach Theo van ’t Zand kreeg complimenten. De door hem uitgedokterde tactiek leek heel lang een punt op te leveren.

Ondanks het gemis van geblesseerde basiskrachten Niek Hamers en Thijmen Stegeman speelde USV geconcentreerd en zeer compact. Verdediger Martijn Verburg schoof een linie op en was uitstekend op dreef. Sander Schaeffer en Frank Kuiper maakten vele kilometers zonder bal, Dennis van der Veen kreeg steeds meer vat op de pijlsnelle FC Twente-stagiair Maarten Pouwels en Kay Huzen liet zien dat hij achterin nog steeds van grote waarde is voor USV. Terwijl Martijn Scheper ook na rust van geen wijken wilde weten, tikte de klok richting de 90 minuten.

Wel of niet verdiend, USV had een puntje binnen handbereik. Maar 2 minuten voor tijd ging het alsnog mis. Niet achterin, maar juist voorin. USV dacht even te kunnen ontsnappen aan de druk, maar door een volledig mislukte pass kreeg ineens spits Jeroen Kamphuis aan de andere kant vrij baan. Zijn inzet was zelfs Martijn Scheper te machtig (1-0). Opluchting bij sv Dalfsen dat nu definitief op kampioenskoers ligt. Even diep slikken voor USV dat nog wat punten nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven. Zondag kan een belangrijke stap worden gezet. Dan komt rode lantaarndager HODO op bezoek. Aanvang 14.00 uur.

Verslag: Ben Schuurman / Foto’s: Kristian Giesen

Vierde klasse H
Raalte-Holten 2-2
Broekland-Activia 3-1
DAVO-Nieuw Heeten 4-3
Diepenveen-Haarle 1-5
Lettele-Hoonhorst 4-0

Vijfde klasse A (Noord)
Blankenham-Vilsteren 0-2

Vijfde klasse F
V en L-Wesepe 1-3
Mariënheem-Apeldoornse Boys 2-4
SDOL is vrij

Foto: Kristian Giesen

Word ook lid van onze Supportersclub SallandVoetbal voor slechts 20 euro per jaar!