Programma 10 en 11 december (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 11-12-2016 21:00u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
DZC’68-ASC’62 1-1
DZSV-OZC 0-2

Derde klasse D (Noord)
CSVC-Nieuwleusen 1-2

Zaterdag 10 december moest S.V. Nieuwleusen in Coevoerden aantreden tegen C.S.V.C. De thuisclub was dit seizoen ploeg nog ongeslagen op het thuisterrein. S.V. Nieuwleusen was gewaarschuwd.

Mike Mijnheer was de vervanger van Lars Gruben, de spits die vorige week zijn been brak. Verder was Rob Muller afwezig, zijn vervanger in het centrum was Ruben Brinkman. S.V. Nieuwleusen begon rustig voetballend aan de wedstrijd, maar was slordig in het veldspel en daardoor kwam C.S.V.C. wat beter in de wedstrijd. In de 12e minuut krijgt S.V. Nieuwleusen een vrije trap op 20 meter afstand van het doel. Linkspoot Mark de Weerd krult de bal fraai over de muur in de korte hoek: 0-1.

Daarna krijgen beide ploegen nog wat kleine kansjes. Op slag van rust komt de rechtsback Saake Malestein goed door op rechts en heeft de 0-2 op zijn schoen. De bal gaat echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust is het S.V. Nieuwleusen dat het heft in handen neemt. Erwin Dijk omspeelt met een fraaie kapbeweging de eerste verdediger en doet dit ook bij de tweede verdediger, deze maakt echter een overtreding binnen de 16 meter. De penalty wordt onberispelijk binnengeschoten door Reinier Meijerink: 0-2.

De wedstrijd lijkt beslist maar S.V. Nieuwleusen verdedigt heel slordig en de linkerspits schiet in de 60e minuut snoeihard de 1-2 binnen. Na een fraaie voorzet van Erwin Dijk kan Erwin Goutbeek voor open doel de beslissing brengen, maar hij kopt naast. Hierna volgen enkele zware overtredingen op Tom Vasse en Reinier Meijerink waar de scheidsrechter slechts geel geeft, waar rood op zijn plaats was.

C.S.V.C. blijft hierdoor in de wedstrijd en zet nog aan voor de gelijkmaker. Timo Muller moet nog een keer redding brengen en aan de andere kant schiet Rémon Scheper hard op de keeper. Na 6 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en gaat S.V. Nieuwleusen als “Herbstmeister” de winterstop in, met 33 punten uit 13 wedstrijden. De competitie wordt op 28 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen S.V. Borger.

Foto en tekst: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-RKSV 1-3

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-BVC’12 3-1
TVC’28-Rohda Raalte 1-2

Derde klasse B
Columbia-Heeten 3-0

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vaassen-Overwetering 1-2

Foto’s: Gerrit Krijt

Wijhe’92-TKA 4-5

Foto’s: Ineke van Wijhe

Lemelerveld-Twenthe 2-2

Foto’s: Martin Zwakenberg

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-VENO 0-1
USV-Smilde’94 3-0

Door de 3-0 overwinning van USV op Smilde’94 gaat de selectie van coach Theo van ’t Zand voor de derde keer op rij als koploper de winterstop in. Door het ontbreken van Thijmen Stegeman (schorsing) en de zieke Rick Timmerman moest van ’t Zand zijn team aanpassen. Dat had geen negatief effect op het eindresultaat, maar het was wel opvallend dat alle doelpunten door verdedigers werden gescoord.

Smilde heeft een goede ploeg en de blauwwitten hadden het met name in de eerste helft knap lastig met de mannen van coach Rob Vliek. Vlak voor rust kwamen de Smildenaren eigenlijk uit het niets op achterstand toen een vrije trap van Niek Ekkelenkamp in de verre hoek langs keeper Patrick Claus binnen draaide, 1-0.

Ook na de pauze ging de strijd redelijk gelijk op totdat Niek Hamers in de 68e minuut, na een grove overtreding van medespeler Leon Kooiker, vol verbazing van arbiter Van Schepen een rode kaart voorgetoverd kreeg. Volgens de leidsman maakte Hamers een beledigende opmerking richting de boosdoener van Smilde. USV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen maar presteerde het zelfs om met tien man beter te gaan voetballen.

Een minuut later kopte aanvoerder Kay Huzen namelijk een corner van Sander Schaeffer schitterend binnen, 2-0. De koek was hiermee nog niet op want in de 76e minuut zette Huzen de kroon op zijn prima optreden door een vrije trap langs de muur en doelman Claus te krullen, 3-0.

Hierna mocht de 16-jarige Max Schaeffer zijn competitiedebuut in USV maken en dat deed hij met verve. De riante voorsprong kwam in de slotfase geen moment meer in gevaar en daardoor gaan de Nieuwleusenaren vast met een prima gevoel de feestdagen in.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Dalfsen-Hoonhorst 3-2
Haarle-Holten 0-1
ABS-Broekland 3-5
Lettele-Activia 4-4

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren-Wapserveen 4-0

Vijfde klasse G
V en L-SDOL 1-4
SC Deventer-Mariënheem 1-0
Raalte-Wesepe 2-0
Nieuw Heeten-FC RDC 2-1

Foto: Gerrit Krijt