Programma 1 en 2 oktober (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen of afgelastingen.

Update: 03-10-2016 21:00u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-WVF 1-1

Foto’s: Kristian Giesen

Quick’20-OZC 3-4

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-SC Lutten 1-1

Derde klasse D
Lemele-Rijssen Vooruit 0-5

 

Zondag

Eerste klasse E
STEVO-Heino 0-2
Rigtersbleek-Rohda Raalte 0-4

Derde klasse B
Eerbeekse Boys-Wijhe’92 0-1
Warnsveldse Boys-Lemelerveld 5-2
Overwetering-Witkampers 7-1

Foto’s: Gerrit Krijt

SP Lochem-Heeten 0-3

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-Old Forward 1-2
IJhorst-USV 2-4

De laatste competitiewedstrijd tussen IJhorst en USV dateert van het seizoen 1995/1996. Toentertijd was het krachtsverschil groot (1-5 voor USV). Dat was ook dit keer het geval, al bleef de teller nu steken op 2-4.

De blauwwitten startten op sportpark IJhorst voortvarend. Met bij vlagen sprankelend voetbal werden via de vleugels de aanvallers aan het werk gezet en dat resulteerde direct al voor gevaar voor het doel van keeper Danny Nieuwenhuis. In de 12e minuut was het raak toen Ron Meijerink een prima assist van Niels Kappert kon binnen lopen, 0-1. Een kwartier later had Sander Schaeffer, na een prachtige aanval via Rick Timmerman, de tweede treffer op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings over het doel van IJhorst. Daarna ging USV, geheel onnodig, teveel mee in het tempo van de thuisploeg en moest de defensie alert blijven op de uitvallen van IJhorst.

Na de pauze was USV weer bij de les en kreeg Meijerink direct een tweetal uitstekende mogelijkheden. Deze werden echter niet verzilverd en daardoor konden de oranjehemden vooralsnog in de wedstrijd blijven. Daar kwam verandering toen Leon Kooiker in de 62e minuut een voorzet van Timmerman overtuigend afrondde, 0-2. De gastheren leken hierna door een doelpunt van Jelle Postma nog terug te komen in de wedstrijd (1-2) maar vlak hierna kon Kooiker zijn tweede doelpunt laten aantekenen (1-3). De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Kooiker in de 85e minuut zijn 3e doelpunt (hattrick) kon scoren. In de slotminuten kon door een fout van één van de USV-verdedigers Postma de pijn voor de IJhorstenaren nog enigszins verzachten, 2-4.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Lettele-ABS 2-1
De Gazelle-Haarle 2-2
Diepenveen-Hoonhorst 0-1
Broekland-DAVO 7-1
Dalfsen-Ulu Spor 3-2

Foto’s: Kristian Giesen

Vijfde klasse A (Noord)
Kraggenburg FC-Vilsteren 4-1

Vijfde klasse G
Wesepe-Mariënheem 1-1
Raalte-SP Deventer 3-1
SDOL-Go Ahead Deventer afg (geen scheids)
Kon UD-Nieuw Heeten 0-5

Foto: Kristian Giesen