Uitslagen 1 en 2 december (SallandVoetbal)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 02-12-2018 20:50u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-DOS Kampen 4-3

Foto’s: Kristian Giesen

Derde klasse D
Bergentheim-OZC 2-0

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Hardenberg’85 2-0

Op de eerste zaterdag in december behaalde S.V. Nieuwleusen een belangrijke overwinning in de 3e klasse D. Noord. Thuis op het eigen prachtige sportpark ’t Klaverblad werd er met 2-0 gewonnen van Hardenberg ’85. Tom Vasse scoorde in de eerste helft en Wouter Tabbers maakte in de tweede helft de verdiende 2-0. Hierdoor blijft de ploeg van hoofdtrainer David Leeuw aansluiting houden met de bovenste plaatsen.

S.V. Nieuwleusen begon de wedstrijd te afwachtend, wat dit seizoen wel vaker het geval is. De spelers wisten elkaar niet te vinden of de ballen werden simpel ingeleverd bij de tegenstander. Hardenberg’85 was op dat moment de bovenliggende partij, kreeg veel corners en een paar aardige kansen. Gelukkig misten hun spitsen de koelbloedigheid of stond doelman Tim Hoogenkamp op de juiste plaats.

Na een half uur pakte S.V. Nieuwleusen de zaken beter op. De gedreven Tom Vasse dribbelde het strafschopgebied van Hardenberg ’85 in, kaatste met spits Bas Evenboer en ronde zijn eigen aanval af met een strak schot in de verste hoek. Met deze 1-0 gingen beide teams aan de thee.

Na de rust een beter S.V. Nieuwleusen. De tegenstander werd onder druk gezet en er kwamen meer kansen. Wanneer Hardenberg ‘85 er een keer door kwam was er altijd nog gelegenheids laatste man Saake Malestein die met zijn snelheid redding bracht. De wedstrijd kabbelde rustig verder, tot de 62ste minuut toen rechtsback Robin Hoogenkamp het op zijn heupen kreeg. Vanaf eigen helft stoomde hij met de bal aan de voet naar voren. Hij omspeelde enkele tegenstanders, bracht de bal vanaf de achterlijn keurig voor het doel zodat Wouter Tabbers bij de eerste paal het oranje-zwarte net kon laten bollen. De verdiende 2-0 ontstond net als in de eerste helft weer uit een prachtige aanval.

Hierna gooide S.V. Nieuwleusen de schroom van zich af. Invaller Thomas Huzen bracht nieuw élan op het middenveld en ook de jeugdige aanvaller Mathijs v.d. Beld liet een goede indruk achter. Thomas Huzen had de drie nul nog op zijn schoen, maar in plaats van zelf, in kansrijke positie, af te ronden gaf hij de bal voor. Ook verdediger Sander Lefers maakte zijn debuut. Scheidsrechter Maneschijn uit Daarlerveen floot voor het eindsignaal en de supporters zochten in grote getale het warme clubhuis op.

Foto en verslag: Klaas Kreule

Vierde klasse D
Lemele-SVV’56 3-2

 

 

Zondag

Eerste klasse E
Heino-Rohda Raalte 1-1 (samenvatting)

Tweede klasse J
Schalkhaar-Overwetering 2-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Tweede klasse L (Noord)
SC Emmeloord-Dalfsen 1-2
Valthermond-Lemelerveld 1-2

Derde klasse B
Heeten-Vaassen 0-3
Wijhe’92-Helios 3-1

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse D (Noord)
USV-Steenwijker Boys 2-2

Pas na rust begon USV te voetballen tegen Steenwijker Boys. Voor rust lukte er helemaal niets. Slordigheden, foute passes. Zelfs een ingooi stond garant voor balverlies. De gasten uit Steenwijk begonnen veel beter aan het duel. Niemand keek er dan ook van op dat Tim Grasmeijer in de 18e minuut de 0-1 scoorde. Als eindstation van een snelle aanval over de rechterkant. Dezelfde Tim Grasmeijer wist vlak voor rust ook wel raad met een enorme blunder achterin bij USV (0-2).

Na de onderbreking kon het ineens wel. Een dominant USV ging op jacht naar de aansluiting. Die kwam in de 55e minuut. Een vrije trap van Leon Kooiker paste precies in de hoek. Met de weer opgelapte Ron Meijerink in de punt van de aanval werd USV steeds dreigender. Spelmaker Max Schaeffer schrok van een grote kans en Niek Hamers zag zijn inzet gekeerd na een vlotte aanval. Vlak voor tijd kreeg USV toch nog loon na werken. Volgens bekend recept: voorzet van Rick Timmerman, knappe afronding door Ron Meijerink (2-2). In blessuretijd ging USV nog voor de volle winst. Maar Sybren Bosschma, eigenlijk voorstopper van de Boys maar door blessureleed benoemd tot keeper, gaf geen krimp. Allebei een puntje. Uiteindelijk een juiste afspiegeling van een wedstrijd met twee volledig verschillende gezichten.

Tekst: Ben Schuurman / Foto: Peter Meijerink

Vierde klasse G
Nieuw Heeten-Lettele 2-1
Enter-Broekland 1-0
Hector-Haarle 2-3
Raalte-ABS 2-2

Vierde klasse E (Noord)
DSC’65-OVC’21 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
BEW-Hoonhorst 1-1
Uffelte-Vilsteren 1-2

Vijfde klasse G
Mariënheem-CCW’16 1-3
SDOL-Sallandia 12-1
Wesepe is vrij