Programma 1 en 2 april (Uitslagen zondag)

Het volledige voetbalprogramma van de Sallandse amateurvoetballers. Dit artikel krijgt gedurende het weekend regelmatig een update met uitslagen, foto’s of eventuele afgelastingen.

Update: 02-04-2017 20:40u

 

Zaterdag

Tweede klasse H
ASC’62-DZSV 0-0

Foto’s: Kristian Giesen

DOS Kampen-OZC 2-1

Derde klasse D (Noord)
Nieuwleusen-Hardenberg’85 3-1

Zaterdag 1 april stond de thuiswedstrijd tegen Hardenberg’85 op het programma. Na een weinig spectaculaire en matige 1e helft, werd er na een goede en levendige 2e helft en een ongrijpbare Justin Beentjes met 3-1 gewonnen.

S.V. Nieuwleusen trad aan zonder Rob Muller en Tom Vasse. Voor hen in de plaats speelden Anne-Jan Broek en Justin Beentjes. Hardenberg’85 kende een bliksemstart door al na 30 seconden de bal achter Wietse van de Ploeg te wippen. Na onnodig balverlies op het middenveld werd Simon Peltjes door Roy Meijerink diep gestuurd, die zo vrij baan had richting Wietse. Met een bekeken wippertje maakte hij er 0-1 van. Het spel bleef daarna nog een poosje erg slordig aan S.V. Nieuwleusen kant. Na ongeveer 20 minuten deed trainer David Leeuw wat omzettingen in de opstelling. Onder meer Justin Beentjes verhuisde naar de linkerkant, waar hij later ongrijpbaar bleek. Na een paar speldenprikjes was het na 40 minuten dan eindelijk de 1e kans. Een gekraakt schot van Joran Buursema kwam bij toeval voor de voeten van Reinier Meijerink. Helaas was Reinier niet scherp en vond keeper Kortman op zijn weg. Zodoende werd er met een 0-1 achterstand gerust.

De 2e helft werd een aaneenschakeling van diepe ballen op Justin Beentjes, die met zijn enorme snelheid voor erg veel gevaar zorgde. De 1e keer was het al meteen raak voor Justin. Anne-Jan Broek verstuurde in de 51e minuut Justin de diepte in, waarna hij oog in oog met de keeper rustig raak schoot: 1-1. Hardenberg leek niet erg van slag, want vanaf de aftrap was het al bijna direct weer op voorsprong gekomen. Roy Meijerink schoot alleen voor Wietse iets te gehaast maar net voorlangs. Direct daarna werd er een overtreding begaan door Hardenberg. Scheidsrechter Yildiz gaf goed voordeel, waarna Anne-Jan Broek weer Justin Beentjes wegstuurde. Hij passeerde de keeper met enig fortuin, om daarna de bal over de doellijn te frommelen: 2-1.

In de daarop volgende 10 minuten had Justin de wedstrijd definitief kunnen beslissen met 3 dotten van kansen, maar helaas was hij nu niet scherp in de afronding. De rechtsback van Hardenberg zal nog wel een keer badend in het zweet wakker worden vannacht. Later volgden er nog grote kansen voor Anne-Jan, Justin en invaller Mike Mijnheer. Ook hier stond het vizier steeds niet op scherp. Bijna kregen we het deksel op onze neus, met een snoeihard schot van Joran Veurink. Wietse kon met uiterste krachtsinspanning de bal tot corner verwerken.

In de 82e minuut kwam dan toch eindelijk de beslissing. Een diepe bal van Joran Buursema op Mike Mijnheer, werd mede door het niet uitkomen van de keeper beheerst afgerond door Mike: 3-1. Beide ploegen kregen later nog 1 goede mogelijkheid om te scoren, maar het net werd niet meer gevonden. Vlak voor tijd was er nog het debuut van de 17 jarige B-junior Wouter Tabbers. Al met al een hele aparte wedstrijd, die door een paar tactische wijzigingen en een ontketende Justin Beentjes eindelijk weer 3 punten opleverden.

Tekst en foto: Klaas Kreule

Derde klasse D
Lemele-Juliana’32 1-2

 

Zondag

Eerste klasse E 
SC Bemmel-Rohda Raalte 2-2
Rigtersbleek-Heino 1-1

Derde klasse B
SP Lochem-Lemelerveld 3-1
Albatross-Wijhe’92 0-2

Foto: Ineke van Wijhe

Overwetering-TKA 9-1

Foto’s: Gerrit Krijt

Witkampers-Heeten 1-1

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse E (Noord)
OVC’21-USV 1-1

Succescoach Nico Kats van OVC ’21 had er na afloop van de Vechtdalderby tegen USV flink de smoor in. De Ommenaren zagen in de 98e minuut de Nieuwleusenaren alsnog langszij komen en de fanatieke oefenmeester vond dat arbiter Philippo teveel blessuretijd had bijgeteld. Kats vergat echter te melden dat hij en zijn spelers door opzichtelijk tijdrekken mede debet waren aan de verlenging van de wedstrijd.

In de eerste helft was OVC ’21 op sportpark Westbroek de bovenliggende partij. Het team van Theo van ‘t Zand verloor door het direct druk zetten van de gastheren te vaak de duels en kwam daardoor niet in haar geliefde spel. Met name Damon Nouri was met zijn dribbels een voortdurende plaag voor de verdediging van de gasten uit Nieuwleusen. Na zijn verrassende schot op de paal leek USV beter in de wedstrijd te komen. Ron Meijerink kwam een tweetal keren via de rechterflank uitstekend door maar Leon Kooiker en Rick Timmerman zagen geen kans de Ommer sluitpost Daan Zwinselman te verschalken. In de 39e minuut was het aan de andere kant wel raak. Doelman Martijn Scheper verkeek zich ogenschijnlijk door de wind op een voorzet van Sander Biemans en de bal dwarrelde door zijn handen in het doel, 1-0.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld te zien. USV deelde met prima combinatievoetbal de lakens uit en de defensie van OVC ’21 kwam onder zware druk te staan. Met het nodige kunst- en vliegwerk en door een aantal uitstekende reddingen van keeper Zwinselman kon tot ver in de wedstrijd de gelijkmaker worden voorkomen. Maar in blessuretijd werd ‘pinchhitter’ Dennis van der Veen de held van USV. Met zijn kopbal, na een voorzet van Niek Hamers, liet hij in de slotminuut de dik verdiende gelijkmaker aantekenen, 1-1.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Vierde klasse H
Hoonhorst-Holten 1-3
Broekland-Haarle 4-2
Dalfsen-Be Quick Z. 2-4
De Gazelle-Lettele 1-1

Vijfde klasse A (Noord)
Vilsteren is vrij

Vijfde klasse G
Raalte-Terwolde 2-1
Wesepe-Go Ahead 8-1

Mariënheem-FC RDC 3-0
SDOL-Nieuw Heeten 0-3

Foto boven: Ineke van Wijhe