Prima overwinning PEC Zwolle thuis tegen FC Twente

In ieder geval voor even is PEC Zwolle de trotse koploper van de eredivisie. Dat danken de Zwollenaren aan een klinkende 2-0 overwinning op FC Twente. De doelpunten worden gemaakt door Youness Mokhtar en Bram van Polen (strafschop). ,,Ik ben blij met het resultaat, maar nog meer met het vertoonde spel. We kregen geregeld veel ruimte”, constateert een tevreden PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip.

PEC Zwolle startte in dezelfde opstelling als de laatste weken. En die vertrouwde namen zorgden voor een spetterend begin van het duel. Younes Namli knalde de bal al binnen drie minuten op de bovenkant van de lat. Het bleek een opmaat voor een eerste helft waarin PEC Zwolle de lakens uitdeelde. Verzorgd liet de ploeg van trainer John van ’t Schip de bal rustig rond liet gaan, met af en toe een ferme tempoversnelling. Het leverde nog een kans op voor Piotr Parzyszek (kopbal over), voordat het moment van Youness Mokhtar aanbrak. De linksbuiten kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde genadeloos uit. Twente-doelman Jorn Brondeel was kansloos op de poeier, die in de verre hoek plofte. ,,Ja, ik oefen er veel op”, glundert Mokhtar als zijn doelpunt ter sprake kwam.

Pas na rust slaagde FC Twente er voor het eerst in om Diederik Boer echt aan het werk te zetten. De Zwolse doelman moest handelend optreden op een poging van Frederik Jensen. De bezoekers kregen wat meer grip op de wedstrijd, maar Zwolle bleef de betere ploeg. Mokhtar (stuit op de uitkomende Brondeel), Namli (over) en Saymak (vuisten Brondeel) kregen ook kansen op de 2-0, maar die viel pas in het laatste kwartier. Kingsley Ehizibue werd door linksback Dejan Trajkovski onderuit gehaald in het strafschopgebied. Bram van Polen (foto) wist wel raad met de toegekende penalty en besliste het duel: 2-0. In die slotfase lagen er nog wel kansen op meer, maar de Zwolse aanhang kon zo ook een prima feestje vieren. Tel bovenop de zege de rentree van Rick Dekker en de feestvreugde is compleet. ,,Dit is mooi, PEC Zwolle is op vorig seizoen na altijd goed in het starten van de competitie. Dat hebben we nu weer laten zien”, vindt Ryan Thomas, die uitverkozen werd tot man van de wedstrijd.

Over twee weken komt PEC Zwolle weer in actie. Op zaterdag 9 september wordt er om 20.45 uur in de Amsterdam Arena afgetrapt tegen Ajax.

PEC Zwolle – FC Twente 2-0 (1-0)
33′ 1-0 Mokhtar
78′ 2-0 Van Polen (pen.)

OpstellingĀ PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Bakker, Saymak, Namli (71. Koppers), Thomas, Mokhtar (87. Dekker), Parzyszek (79. Nijland)

Bron: www.peczwolle.nl / Foto: Johan Wolff