Pover GA Eagles thuis niet langs Excelsior

‎In een voor de toeschouwer vervelend duel kon Go Ahead Eagles dinsdagavond niet van Excelsior winnen. De Deventenaren kregen kansen, maar scoorden niet. De Kralingers kregen evenzoveel kansen maar scoorden net zo weinig. Eindstand 0-0.

‎Bij Go Ahead oogde het niet veel beter dan afgelopen zaterdag. Aanwinst Plet begon in de basis, duidelijk was dat hem wedstrijdritme ontbrak. Nieuwpoort ontbrak vertrouwen nadat hij afgelopen dagen moet hebben gelezen dat bijna elke‎ rechtsback in Nederland is benaderd om hem te vervangen. Sterkhouders Vriends en Van der Linden kwamen in de buurt van hun ondergrens. ‎Trainer Booy liet zien niet bij machte te zijn op dit moment om het team recht te zetten en aanvallend de ‘schwung’ erin te krijgen. Het resultaat was een bloedeloze 0-0.

Een uitslag waar beiden niet veel mee opschieten‎. Go Ahead staat na dit gelijke spel met twintig punten op plaats veertien (Excelsior staat er twee punten boven). Welliswaar boven de streep, maar het povere spel van de Deventenaren geeft te denken. De aanwinsten van Foeke Booy brengen (te) weinig, de lijn in ‎het spel ontbreekt en goals worden niet gemaakt.

Aanstaande zondag komt Ajax naar Deventer.

Go Ahead Eagles – Excelsior 0-0

Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Duits (Schalk/80), Lambooij (Rijsdijk/62), Verhoek, Plet (Kolder/80), Türüc.

Foto’s: Johan Wolff