Het zal weinig Heinoërs dit weekend ontgaan zijn: De Pompcup op de voetbalvelden van VV Heino. Dit jaar alweer voor de negende keer georganiseerd door VV Heino en Euro sportring.

Met een opening door (mogelijk de echte) Koningin Beatrix en fanfare ‘Ons Genoegen’ werd zaterdagochtend het startsein gegeven voor twee dagen jeugdvoetbal voor teams uit Duitsland, Denemarken en Nederland. Carlinda Fuselier beheert de PR en Communicatie en vertelt met glimlach: “We moeten met onze opening ieder jaar weer origineel voor de dag komen, dit jaar hebben we onze koningin gevraagd, het was net echt. Het toernooi heeft inmiddels 45 teams die strijden om de Pompcup in de vijf leeftijdscategorieën voor zowel jongens als meiden.”

Het toernooi kan inmiddels ook putten uit een enorme groep vrijwilligers. Maar liefst 230 vrijwilligers krijgt de organisatie op de been. Naar het schijnt is er een wachtlijst om als vrijwilliger aan de slag te mogen op de Pompcup. Over enthousiasme bij de vrijwilligers heeft men zeker niet te klagen, dat geldt overigens ook voor de spelers en begeleiders. Teams komen van verre om het toernooi mee te mogen maken. Met de prima slaapaccommodatie van De Schaarshoek op loopafstand, is onderdak voor een groot deel van de in totaal 800 voetballers en hun begeleiders, geen probleem. En mocht die loopafstand richting de Schaarshoek aan het einde van een dag voetballen een probleem zijn, dan is er zelfs een pendeldienst tussen de Schaarshoek en het voetbalveld geregeld!

Ook deze editie leverde weer mooie plaatjes op. Op naar de tiende editie !