Voor de 11e keer vindt op Sportpark De Kampen het internationale jeugdvoetbaltoernooi de PompCup plaats. Op 7 en 8 juni zullen 800 jongens en meisjes uit verschillende Europese landen in verschillende categorieën strijden om de felbegeerde PompCup. Wat maakt het dat ook deze editie zich onderscheidt van anderen?

Het toernooi begint op vrijdag met het binnenstromen van de teams waarbij de honderden deelnemers uit heel Europa beslag leggen op het “Summercamp Heino”. Vanaf half zeven de volgende ochtend stromen de 200 vrijwilligers binnen op Sportpark de Kampen, gevolgd door de enthousiaste horde voetballers en supporters die vanaf 08:30 aftrappen voor twee dagen voetbal.

Naast de wedstrijden in de leeftijdscategorieën voor jongens onder 13, onder 15 en onder 17 en bij de meiden onder 15 en onder 17 zijn er verschillende prijzen te winnen. Nummers 1,2 en 3 van het toernooi ontvangen een beker, maar ook de Fair Play prijs is een belangrijke. Daarnaast wordt in alle leeftijdscategorieën gezocht naar de beste speler/speelster en de beste keeper/keepster. De statistieken worden steeds belangrijker voor de jeugd. Nieuw dit jaar is dan ook het overzicht wie de doelpunten scoren en wie de assist geven. Naast de competitie is er ook ieder jaar een speciale competitie. Dit jaar heeft de organisatie inspiratie opgedaan bij hun hoofdsponsor. Tijdens de zogenaamde footbowl competitie wordt gekeken welk team de meeste kegels omver kan schieten.

Rondom de wedstrijden is er voor deelnemers, vrijwilligers en bezoekers van alles te zien. Het PompCup Plaza is het centrale punt. Foto’s uit eerdere edities worden getoond om een sfeerimpressie te krijgen. Nieuwe foto’s worden gemaakt, immers wie wil er nou niet juichend met het PompCup logo op de foto. De standen in de verschillende poules worden op schermen getoond. Een hapje en een drankje kan worden gehaald en een DJ zal op zondagmiddag de muziek verzorgen. Het hoogtepunt op de zaterdag is de openingsceremonie op het hoofdveld om 12. 25 uur. Waarbij onder andere de volksliederen van de vijf landen die deelnemen aan het toernooi, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland en Nederland, gespeeld zullen worden.

“Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder vrijwilligers en ik ben dan ook bijzonder trots op onze 200 vrijwilligers die ervoor zorgen dat de PompCup, jaar in jaar uit, gerekend kan worden tot de beste jeugdvoetbaltoernooien van Nederland”, stelt voorzitter Hans Geertsma. “Graag wil ik u kennis laten maken met dit sportieve evenement hier in Salland en nodig ik u dan ook uit om op 7 en 8 juni te komen kijken bij de v.v. Heino voor alweer de 11e editie van de PompCup Heino.”

Programma

Vrijdag

’s middags                          Aankomst teams op Summercamp

20.00 uur                            Aanvang teamleidersbijeenkomst op Summercamp

Zaterdag

8.30 uur                               Start wedstrijden

12.25 uur                            Openingsceremonie op het hoofdveld

18.00 uur                            Einde wedstrijden

Zondag

8.30 uur                               Start wedstrijden

v.a. 12.00 uur                    Dj op PompCup Plaza

± 14.30 uur                         Start finales

17.25 uur                            Prijsuitreiking op het hoofdveld