Afgelopen week was een roerige week rond de Adelaarshorst. Marc Overmars gaf aan als technisch directeur in de komende zomer te vertrekken. Het contract met assistent-trainer Paul Bosvelt werd niet verlengd, waardoor Bosvelt besloot er per direct mee te stoppen. En na de nederlaag (5-1) bij Helmond Sport besloot trainer Joop Gall vrijdagnacht ook de handdoek in de ring te gooien. Hoe nu verder?

Naast een nieuwe technisch directeur zal GA Eagles zo snel mogelijk op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Wij zetten voor u de (in onze ogen) belangrijkste kandidaten op een rij.

Andries Ulderink
Deze voormalig GA Eagles-trainer werd onlangs ontslagen bij De Graafschap. Bij GA Eagles leverde Ulderink ruim drie jaar goed werk af. De oefenmeester uit Aalten wordt genoemd als grootste kandidaat. Tevens zou voor hem een functie als technisch directeur weggelegd zijn.

Alfons Groenendijk
Deze voormalig voetballer van onder andere FC Utrecht, Ajax en Manchester City is op dit moment trainer van FC Den Bosch, waar hij aangaf te vertrekken in de zomer. Groenendijk trainde eerder Willem II. Onlangs werd Groenendijk genoemd als de nieuwe trainer van Roda JC. De beperkte financiele middelen in Kerkrade deden Groenendijk Roda JC in ieder geval afzeggen. Staat hij wel open voor het financieel gezonde GA Eagles?

Robert Maaskant
Maaskant werd ooit de ‘kroonprins van het trainersgilde’ genoemd. Een gevaarlijke titel die veel druk met zich meebracht. Maaskant speelde ooit voor GA Eagles (1989-1990) en was in 2003 al eens korte tijd hoofdtrainer. Op dit moment zit Maaskant thuis, nadat hij afgelopen november bij het Poolse Wisla Krakow werd ontslagen. Is GA Eagles in de lijn van de ambities van Maaskant?

Gert Kruys
Kruys werd onlangs ontslagen bij FC Volendam en trainde vele clubs in de top van Jupiler League of onderin de Eredivisie. Kruys is in ieder geval een oefenmeester met ervaring. Het vermoeden is dat Kruys graag naar Deventer wil komen, maar of GA Eagles Kruys ziet zitten, is de vraag.

 

Of wordt er in Deventer toch voor een andere trainer gekozen dan de bovengenoemde kandidaten?
Laat jouw mening weten in onze poll !

Twitter mee over GA Eagles met #sallandvoetbal