G-voetbal SV Raalte: ‘Niemand buitenspel’

Spelers keurig in wedstrijdkleding. De begeleiding die er ‘gelikt’ bij loopt. Spelers starten met hun eerste pass- en trapvormen, de keeper wordt apart genomen voor de keeperstraining. Tot zover niets nieuws aan de Jan van Arkelstraat in Raalte. Acht spelers en zelfs een heuse assistent-verzorgster genieten van de sfeer, maar vooral van het voetballen: G-voetbal bij SV Raalte. ‘De hele vereniging staat open om deze jongens veel voetbalplezier te geven. Bij onze trainingen op vrijdag is het vaak druk langs de lijn’, vertelt één van de begeleiders Joseph Klunder.

Klunder zorgde net na de zomer, samen met Gert Boers en Stefan Egbertzen, voor de mogelijkheid om iedereen met een beperking op het voetbalveld te laten stappen. ‘We hebben onder andere in Wijhe en Zwolle meegekeken hoe zij het doen. Hoofdtrainer Jan Plagman heeft ook zijn ervaringen uit Wijhe meegenomen. Met flyers en posters zijn we daarna aan de slag gegaan. En je ziet wat er nu staat!’

‘Iedereen kan op zijn of haar niveau aansluiten. Agnes wilde ook met ons meedoen, maar dat werd fysiek afgeraden. Toen hebben we haar assistent-verzorger gemaakt. Iedereen doet mee en is van waarde! We hebben ook geen leeftijdsgrens of de bedoeling om ons in te schrijven voor de KNVB-competitie. Wél willen we binnenkort wedstrijden spelen tegen Wijhe of een toernooi opzetten’, licht de medeoprichter toe.

Voor wedstrijden zijn mooie clubtenue’s nodig, en die kwamen er afgelopen vrijdag. Salland Metaalhandel uit Raalte en Disselhorst Totaal Installateur uit Heeten verzorgden de kledij en de trainingspakken. Klunder: ‘Ook krijgen we hulp van Judith en Silke die geschoold zijn om de jongens en meiden te begeleiden. We willen bij inschrijving ook altijd uitgebreid weten wat de achtergrond van een speler is. Dat is belangrijk om ze op de juiste manier te begeleiden.’ Terwijl Klunder dat vertelt ziet hij verzorger Harrie Herbrink hardlopen met één van de spelers rond het veld: ‘Deze speler krijgt net als een ieder persoonlijke begeleiding, dat werkt uitstekend. Men heeft plezier, doet conditie op en gaat ook nog eens beter voetballen.’

Na een drietal oefeningen is het tijd voor de penalty’s. ‘Zondag nemen de jongens bij een thuiswedstrijd van ons eerste elftal ook penalty’s in de rust. Nogmaals een bevestiging dat we een prachtig onderdeel van de club zijn’, besluit Klunder.

Op verschillende voetbalvaardigheden wordt flink getraind om beter de worden, maar het spelplezier behoeft geen verbetering!

Ook meevoetballen met de spelers van het G-voetbalteam van SV Raalte? Stuur dan een mail naar g-voetbal@svraalte.nl of kom kijken op vrijdagavond tussen 18.30u en 19.30u.