Gisteravond maakte SV Raalte-trainer Jan Plagman zijn spelersgroep kenbaar nog een seizoen bij SV Raalte te blijven. De oefenmeester kwam met het bestuur overeen om de ploeg ook in seizoen 2013/2014 van oefenstof te voorzien. Plagman is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen aan de Jan van Arkelstraat.

De promotiekansen zijn dit seizoen in de vijfde klasse aanzienlijk groter dan voorgaande seizoenen. Omdat de zesde klasse gaat verdwijnen promoveert de top-3 van de vijfde klasse rechtstreeks naar de vierde klasse. Een klus die voor SV Raalte in de 5e klasse H van het zondagvoetbal, gezien de stand, te klaren moet zijn. De ploeg van Plagman staat momenteel stevig op de derde plek in de ‘Sallandse derby-klasse’. Alleen Dalfsen en Broekland moeten de blauw-witten voor zich dulden (op drie punten). Het gat naar de nummer vier is inmiddels zes punten. Promotie naar de vierde klasse is daarom goed mogelijk voor de Raaltenaren.

Middenvelder Gerben Wijnhout vertelt over zijn trainer en de ambities: “Jan Plagman staat zowel tussen als boven de groep. Hij straalt plezier uit en heeft afwisselende oefenstof. Gisteravond is ook uitgesproken dat we vol voor promotie naar de vierde klasse gaan. Vervolgens moeten we zorgen een stabiele vierdeklasser te worden”.

Vorig seizoen ging het in de vierde klasse helaas mis voor Wijnhout en zijn club SV Raalte, men degradeerde roemloos. Met Jan Plagman aan roer moet de koers (ook volgend seizoen) stabiel en omhoog gaan.