9 november 2014 Lees Meer →

Pijnlijke Friese middag voor Rohda Raalte

Rohda Raalte verloor vanmiddag met liefst 5-0 van Sneek Wit Zwart. De Raaltenaren waren tot vandaag koploper in de Hoofdklasse C, maar zien door deze forse tik Sneek WZ en Juliana’31 naast zich staan op de ranglijst.

Het duel onder leiding van oud-Eredivisie scheidsrechter Roelof Luinge was het top-affiche van de Hoofdklasse C deze middag. De thuisploeg was in de eerste helft mondjesmaat gevaarlijk. Aderlating voor de ploeg van Martin Drent was de gedwongen wissel van topscoorder Deniz Sahbaz na dik een halfuur spelen. Vlak voor rust wist Sean de Ruiter op aangeven van oud-prof Age Hains Boersma de openingstreffer te maken (1-0).

In de tweede helft moesten de Raaltenaren meer uit hun ‘schulp’ komen, wat de Friezen op het idee zette om er scherp op los te counteren. Zonder geblesseerde aanvoerder Maurice Tepperik, kreeg Rohda er uiteindelijk vijf tegen. Tien minuten na rust was het Mark Homme van der Veen met de 2-0. Vijf minuten wist Derguti ook te scoren (3-0), Boersma tekende daarna voor het slotakkoord (4-0 en 5-0).

Een pijnlijke nederlaag voor Rohda Raalte. Komend weekend is men vrij. Die week daarop zal men zich thuis willen revancheren tegen Alcides.