Onder winterse omstandigheden bereidde De Graafschap zich vrijdag voor op het duel van aanstaande zondag. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek in stadion De Vijverberg. De grote vraag is of de wedstrijd doorgaat. De jarige trainer Pieter Huistra hield zich daar niet zozeer mee bezig. “Het enige wat ik kan doen is de jongens zo goed mogelijk voorbereiden.”

Belangrijk duel

Want het is duidelijk dat het om een belangrijke wedstrijd gaat. “We hebben door het faillissement van AGOVV een sprongetje gemaakt op de ranglijst. Zonder zelf te spelen. We kunnen nu aanhaken bij de ploegen boven ons. Dit duel met Go Ahead is cruciaal voor ons. Zoals het er nu naar uitziet lijkt de wedstrijd door te gaan. Daarom bereiden we ons zo goed mogelijk voor in aanloop naar zondag, 14.30 uur.”

Fitte selectie

“Dat doen we met een vrij fitte groep. Een grote groep ook. De jongens die wat blessures hadden voor de winterstop zijn weer aangesloten. Een compliment aan de medische staf. Sommige spelers zijn nog niet wedstrijdfit. Daarom doen we op trainingen ook regelmatig een partijspel van elf tegen elf. Zodat ze toch de scherpte krijgen”, aldus Huistra. Donderdag en vrijdag gebeurde dat op het kunstgrasveld van AZSV. “Ik ben blij dat we hier terecht konden. We hebben goed getraind op goed kunstgras.”

Ties Evers aangesloten

Ties Evers, die verhuurd was aan AGOVV, sloot zich deze week ook weer aan bij de groep. “We weten wat Ties kan. Hij heeft een groot gedeelte van de voorbereiding meegemaakt en speelt al heel lang voor De Graafschap. Ik ben blij dat hij aansluit, dat maakt de groep alleen maar beter. De uitleenperiode is ook goed voor Ties geweest. Hij heeft extra ervaring op kunnen doen”, weet de oefenmeester. Op de vraag of De Graafschap zich nog gaat roeren op de transfermarkt is Huistra duidelijk: “Wat mij betreft houden we deze groep. Dan heb je de minste veranderingen.”