PH laat tegen Wijhe’92 zijn ware aard zien

Wie de eindstand vanmiddag in 2J tussen Wijhe’92 en PH Almelo zag, zal ongetwijfeld even met de ogen geknipperd hebben. Het duel tussen twee laagvliegers eindigde in 0-6.

PH Almelo stond vorig seizoen in de nacompetitie nog op het randje van de Eerste Klasse. Tegen Heino moest men in de verlenging van de finale uiteindelijk de meerdere erkennen. Dit seizoen wilde het echter nog niet vlotten. Trainer Mark Bolink werd in de winterstop vervangen door Bert-Jan Heins. PH Almelo staat ver beneden zijn stand.

Vandaag in Wijhe toonden de Almeloërs echter hun ware aard. Bij rust was het duel eigenlijk al gespeeld. Dewi Pierik opende al snel de wedstrijd met twee goals (0-1 en 0-2). Ook Nick Wennink wist nog te scoren voor de pauze (0-3).

De ploeg van trainer Peter Jansen moest ook de tweede helft zijn meerdere erkennen. Pierik (0-4), Modderman (0-5) en Gasthuis (0-6) maakten er een pijnlijke middag van voor de thuisploeg.

Wijhe’92 daalt naar nacompetitie-plek elf in 2J en heeft 16 punten uit 16 duels. Volgende week zondag speelt men in Denekamp uit tegen SDC’12.

Beluister ook het interview met beide coaches na afloop van het duel gemaakt door AirplaySport.

Foto: Ineke van Wijhe (archief)